Görüş Bildir
Haberler
Sony PC İşinden Çıkıyor

Sony PC İşinden Çıkıyor

Batuhan
06.02.2014 - 12:14

Sony PC İşinden Çıkıyor

Sony, beklenmedik bir kararla PC işinden çıkıyor. Firma, VAIO bilgisayar birimini, Japan Industrial Partners’a (JIP) satacağını duyurdu.

Yıllardır bilgisayar üreteren Sony, son dönemlerde TV, akıllı telefon ve konsollarıyla dikkat çekiyordu. Yine de, ikonikleşmiş markası VAIO’yu satıp, bilgisayar pazarından çekiliyor olması büyük bir sürpriz.

Sony’nin VAIO markasını, yani bilgisayar birimini satın alacak olan JIP, yeni bir firma kuracak ve VAIO bilgisayarları Japonya’da satmaya odaklanacak. Sony, yeni kurulan bu firmanın yüzde 5 ortağı olacak.

Sony, akıllı telefon ve tabletlere daha çok odaklanmak istediği için PC pazarından çekildiğini, bu kararın alınmasında ayrıca, PC endüstrisindeki zorlayıcı değişimlerin de rol oynadığını açıkladı.

JIP, VAIO satın almasını temmuzda tamamlamayı ve Sony’den gelecek 250-300 arası çalışanı yeni kurulacak firmada işe almayı planlıyor.

Steve Jobs’ın OS X ile çalışmaya değer gördüğü ve tasarımlarına hayran olduğu VAIO serisi bilgisayarlar, ilk kez 1996′da ortaya çıkmıştı. Birim, son dönemlerde ise sürekli olarak zarar ediyordu.

Sony ayrıca, çeşitli departmanlardan 5000 kişiyi işten çıkaracak.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/02/sony-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0