Görüş Bildir
Haberler
Sony'nin Oculus Rift'e Cevabı: Project Morpheus

Sony'nin Oculus Rift'e Cevabı: Project Morpheus

Onedio Medya
19.03.2014 - 14:02

Sony'nin Oculus Rift'e Cevabı: Project Morpheus

PlayStation’da VR heyecanı başlıyor.

YAZAN

Sarp Kürkcü

Sony, GDC’deki konferansında bekleneni yaptı ve kendi Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) gözlüğünü tanıtmış oldu. Cihazın şimdilik kod adı Project Morpheus , aşağıdaki prototip formu da değişmeye açık.

Daha önce zaten Sony’nin böyle bir işin peşinde olduğunu biliyorduk. Oculus Rift ile 2013 yılında vakit geçirmesinin ardından Sony yöneticileri bile teknolojiye sıcak baktıklarını belirtmişlerdi. Ama şimdi, elimizde daha düzgün bilgiler var.

Öncelikle Morpheus, PlayStation 4 platformu için tasarlanmış durumda. PlayStation Camera, DualShock 4 ve PS Move ile birlikte iyi işler yapması planlanan bir sistem kendisi. Ama Morpheus sadece bir gözlük değil. Tümüyle bir VR sistemi aslında. Çünkü ses konusunda da üç boyutlu bir destek sunuyor. Hoparlörlerin tam detayları ya da konumları belirtilmemiş olsa da, bunun için ekstra bir donanıma ihtiyaç duymayacağımız belirtilenler arasında. Kafamızın döndüğü yöne göre seslerin konumunun değişeceği gibi bilgiler mevcut.

PlayStation Camera hem aletin içindeki sensörlerle kafanın tam olarak nerede durduğunu ayırt edebiliyor, hem de geliştiricilerin tercihine göre arttırılmış gerçeklik konusunda da destek sağlayabiliyor.

Sistemin SDK’sı an itibariyle yapımcılarda değil. Daha SDK’nın kendisine son dokunuşlar yapılmaktaymış ve yapımcılara dağıtılacakmış. O nedenle hemen bir yıl içinde büyük isimler beklemeyin deriz. Ama 21 Mart’a kadar devam eden GDC’de Eve Valkyrie , Thief ve Sony’nin iki farklı demosu The Deep ve The Castle ile tecrübe edilebiliyormuş. Teknik detayları ise aşağıda. Tabii hem bu teknik detaylar, hem de prototipin tasarımı değişime uğrayabilir, hazırlıklı olun.

Parçalar İşlemci ünitesi, kafaya yerleşme ünitesi.

Görüntü ünitesi LCD

Panel Boyutu 5 inç

Panel Çözünürlüğü 1920X1080 RGB (her bir göze 960X1080)

Görüş Açısı 90 Derece

Sensörler İvmeölçer, jiroskop

Bağlantı Arayüzü HDMI + USB

Fonksiyonlar 3B ses, Sosyal Ekran

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36814-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın