Görüş Bildir
Haberler
Sonunda Kötülerin Kazanmasıyla Hayat Gerçeklerini Suratınıza Tokat Gibi Vuracak 13 Film!

Sonunda Kötülerin Kazanmasıyla Hayat Gerçeklerini Suratınıza Tokat Gibi Vuracak 13 Film!

Dale Cooper
26.06.2019 - 11:19 Son Güncelleme: 26.06.2019 - 18:13

Hollywood genellikle iyilerin kazanması ve mutlu sonlar üzerine kuruludur ancak gerçek hayatta işler böyle ilerlemez. Çoğunlukla iyiler bir şeyleri kaybetmiş, bir şeylerden vazgeçmiş ya da feragat etmek zorunda kalmış olur. Öyle ki, filmler de kendini bu gerçeklikten tamamıyla sıyırabilmiş değil.

O halde, sonunda kötülerin kazanmasıyla hayat gerçeklerini insanın yüzüne tokat gibi vuran filmlere bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Se7en (1995)

1. Se7en (1995)

7 ölümcül günahı işleyen insanları kendi yöntemiyle öldüren ve kendisinin peşindeki iki dedektifi yine kendi yöntemiyle bazı oyunlar içine çeken bir seri katilin çevresinde gelişen Se7en, etkileyici final sahnesiyle bir kötünün ne kadar kötü olabileceğini gözler önüne seriyor.

2. No Country for Old Men (2007)

2. No Country for Old Men (2007)

Karakterin rastgele bir yerde bulduğu çantayı almasıyla başlayan No Country for Old Men, karakterimize bu çantanın beraberinde bir kiralık katil ve ardı arkası kesilmeyen bir kovalamaca getirmiştir. Ne var ki, kiralık katil edindiği disiplinle işini asla yarıda bırakacak biri değildir.

3. The Usual Suspects (1995)

3. The Usual Suspects (1995)

Patlayan bir tekneyi, 27 cesedi ve 91 milyonluk uyuşturucu parasını araştıran polis, sorguya aldığı kişilerin 6 hafta öncesinden başlayarak olaya dair tüm detayları paylaşmasını talep eder. İlginç şekilde yolları kesişen bu 5 şüpheliden kimin kim olduğunu anlamak kolayca mümkün olmayacaktır.

4. The Silence of the Lambs (1991)

4. The Silence of the Lambs (1991)

Kurbanlarının derilerini yüzen bir katilin peşinde olan FBI ajanı içinde bulunduğu zor durum sebebiyle ünlü doktor Hannibal Lecter'dan yardım ister; ama istediği bu yardım eli kişilik sınırlarının hiç de belli olmadığı bir serüven başlatır.

5. Funny Games (2007)

5. Funny Games (2007)

Kısa bir tatil için göl kenarındaki evlerine giden bir ailenin komşularında ve onların misafirinde hissettikleri tuhaflıklar, günden güne burjuvaziye olan iğrentinin, şiddet yoluyla ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Bu tatil, tahmin ettikleri bir tatilin çok ötesinde bir şeye dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Nightmare on Elm Street (1984)

6. A Nightmare on Elm Street (1984)

Los Angeles sakinlerinin gizemli bir şekilde ölmeye başlaması kötüye işarettir. Zira herkesin uykularını harap eden Freddy Krueger, yani rüyalardaki tehlikeli hayalet geri dönmüştür.

7. Rosemary's Baby (1968)

7. Rosemary's Baby (1968)

Yeni bir hayata başlamak için New York'ta daire kiralayan bir çift, yeni evlerine alışma desteğini üst komşularında bulur. Fakat günden güne söz konusu komşuda bir tuhaflık sezen Rosemary, rüyasında şeytani bir varlık tarafından cinsel istismara maruz kaldığını görürken gerçek hayata hamile olarak uyanacak ve sonrasında yaşadığı apartmanın gizemi onun için katlanılamaz bir hale gelecektir.

8. Body Heat (1981)

8. Body Heat (1981)

Fırsatçı ve başkalarını kullanmayı alışkanlık haline getirmiş bir avukatın, kendi çıkarları için kurduğu oyunda nasıl kaybolduğunu anlatan Body Heat, karşılıklı ilgilerin aslen çok farklı dinamiklere sahip olabileceğinin altını çiziyor.

9. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

9. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Mahkûm olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidine bürünen ana karakterimiz, cezaevi sonrasında akıl hastanesine sevk edilir ancak burada işler düşündüğü gibi ilerlemez zira içinde yaşadığımız sistem kimsenin olduğu gibi olmasına müsade etmeyecektir.

Bir sinema klasiği olan One Flew Over the Cuckoo's Nest, hikâyesi ve sinematik başarısı kadar usta aktör Jack Nicholson'ın oyunculuğuyla da akıllarda unutulmaz bir yere sahip.

10. Memento (2000)

10. Memento (2000)

Karısını öldüren kişilerin izini süren ana karakter, çok nadir görülen bir hastalığa sahiptir: Kısa süreli hafıza kaybı. Onun hayatı bazen dakikalar öncesini hatırlamadığı bir şekilde ilerlerken birilerinin peşinden gitmek hiç de kolay olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saw (2004)

11. Saw (2004)

Seçtiği kurbanlara yaşamın değerini ve hayatta kalabilmek için neleri feda edebileceklerini anlatmayı saplantı haline dönüştürmüş bir seri katilin, kurbanlarıyla oynadığı oyunları ve vermek zorunda kaldıkları mücadeleyi anlatan filmde, seçilen kişilerin kazanmak için yalnızca 8 saatleri vardır.

12. Nightcrawler (2014)

12. Nightcrawler (2014)

Gözünü kariyer hırsı ve saplantısı bürüyen bir gece muhabirinin, başarılı olmak için her yol mübahtır ilkesini benimsemesiyle çevresine büyük bir yıkım getirecektir.

13. Avengers: Infinity War (2018)

13. Avengers: Infinity War (2018)

Tüm Marvel Sinematik Evreni'nin bir araya geldiği filmde, kahramanlar evrenin yarısını yok etmek isteyen korkunç titan Thanos'la büyük bir mücadele içine giriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
58
31
26
13
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?