Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanlarda Yapılmış Yaratıcı ve Etkileyici 12 Sosyal Medya Kampanyası

Son Zamanlarda Yapılmış Yaratıcı ve Etkileyici 12 Sosyal Medya Kampanyası

selin aysin
03.11.2014 - 15:49 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 00:51

Günümüzde sosyal medyanın yadsınamaz gücü biz kullanıcılardan daha çok reklamcıların dikkatini çekmekte ve çoğu marka sosyal medyanın bu gücünden çok başarılı bir şekilde faydalanmaktadır. Reklam içerikli, tweetler, vinelar, resimler kullanarak yaptıkları kampanyalarla adlarından söz ettirmekteler ve daha çok hedef kitleye ulaşma şansını yakalamaktadırlar. İşte bazı markaların yapmış olduğu yaratıcı sosyal medya kampanyaları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Turkcell - Daha Fazla Tweet

2. Mercedes-Benz :Tweet Race

2. Mercedes-Benz :Tweet Race

Yarışma için 3 tane Mercedes takımı kuruldu. Bu takımların ulaşması gereken bir hedef vardı. Fakat küçük bir sorun da vardı. Arabaların ilerlemesi için takım isimlerinin hash tag ile mention edilmesi (#mention) gerekiyordu. Arabalar, her 4 mention için 1 mil ilerleyebiliyordu.

Tweet Race isimli kampanyaya 30 bine yakın katılımcı katıldı, yarışma için 150 binin üzerinde tweet atıldı ve kampanya hakkındaki videoları 50 milyonun üzerinde kişi izledi.

3. Red Bull’dan Yeni Bir Macera: Kutu Kapmaca

3. Red Bull’dan Yeni Bir Macera: Kutu Kapmaca

Red Bull Kutu Kapmaca, kullanıcıların mikro sitesinde bulunan ipuçlarını kullanarak Türkiye’nin çeşitli üniversite kampüslerine saklanmış olan Red Bull Editions kutularını bulmanızı istiyor. İpuçlarını takip ederek bulduğunuz kutuların üzerindeki kodu bir fotoğraf ile birlikte Twitter veInstagram’a yükleyerek sahiplenebiliyorsunuz. 

http://www.dijitalajanslar.com/red-bull-yeni-bir-macera-kutu-kapmaca/

4. ALS Ice Bucket Challange kampanyası

5. Always #LikeAGirl

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. SuperStep, Instagram #OldieButSelfie kampanyası

6. SuperStep, Instagram #OldieButSelfie kampanyası

Pek çok ayakkabı markasını aynı çatı altında buluşturarak müşterilerine sunan SuperStep, gerçekleştirdiği Instagram kampanyası ile takipçilerini en sevdikleri eski ayakkabılarının fotoğraflarını paylaşmaya davet ediyor. 

Ayrıca SuperStep Facebook sayfası üzerinden de takipçileri ile paylaşılıyor. İsteyenler Facebook’ta ilgili uygulamaya girerek paylaşılan fotoğrafları görebiliyor, oy kullanabiliyor.

7. Lipton’dan Aç Kendini dijital kampanya

7. Lipton’dan Aç Kendini dijital kampanya

Güneşi Beklerken dizisinin iki karakteri Zeynep ve Kerem’in baş rolü üstlendiği uygulamada kullanıcılar Şans Öpücüğü web sitesine yönlendiriliyor. Burada ziyaretçileri Zeynep ve Kerem karşılayarak onları sevdikleri insanlara söylemek istedikleri konusunda cesaretlendiriyor. Uygulamaya katılanlar sevdiklerine söylemek istedikleri mesajı yazıyor ve mesajı iletecek karakteri seçiyor. Ardından katılımcının mesajı ile bir video oluşturuluyor. Katılımcı videoyu Facebook ya da e-mail üzerinden sevdikleri ile paylaşabiliyor.

8. WWF Türkiye Snapchat Kampanyası: #SonSelfie

8. WWF Türkiye Snapchat Kampanyası: #SonSelfie

WWF Türkiye sosyal medyanın trendi selfie akımını ele alarak gerçekleştirdiği kampanya ile sosyal medyanın dikkatini nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlara çekmeyi amaçlıyor. “Bunun onu göreceğin #SonSelfie olmasına izin verme!” sloganı ile başlatılan kampanya için Snapchat platformu tercih edildi.

9. Coca-Cola İnteraktif Oyunu: Onun İsmi Ne?

9. Coca-Cola İnteraktif Oyunu: Onun İsmi Ne?

Coca-Cola internaktif oyunu “Onun İsmi Ne?” adını taşıyan yeni projesi ile katılımcılara eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor. İnteraktif oyun için hazırlanan mikro siteye giren kullanıcılar Facebook hesapları aracılığı ile oyuna bağlanabiliyor. Kullanıcılar burada karşılarına çıkan fotoğraflardaki kişilerin isimlerini kendilerine sunulan 4 seçenek arasından tahmin ediyor.

10. Samsung'un Viral Reklamı Selfie

10. Samsung'un Viral Reklamı Selfie

Akademi ödüllerinde çekilmiş olan ve Ellen DeGeneres'in twitter hesabından paylaştığı bu Oscar Selfie'si çok konuşulmuştu. Daha sonra bu selfie'nin Samsung'un viral reklamı olduğu ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Avondan Pembe Hareket Adlı Mobil Uygulama

11. Avondan Pembe Hareket Adlı Mobil Uygulama

Avon meme kanserine farkındalık oluşturmak için 'pembe hareket' adlı mobil uygulamasını yayına aldı. İOS ve Android kullanıcılarına hizmet verecek olan uygulama sayesinde, kadınlar hareket ettikçe Avon bağış yapıyor. Kullanıcısına sağlıklı bir yaşamın kapısını açan pembe hareket uygulaması ile her kilometre için Avon 1TL bağış yapıyor.

12. Mavi'yle #ilkbuluşma Stili

12. Mavi'yle #ilkbuluşma Stili

Mavi'yle  #ilkbuluşma Stili adı altında http://ilkbulusma.mavi.com/ilkbulusmastili/?c=120010 sitesinden yapılan küçük test sonucunda kombinlerini sunan Mavi Jeans, bu uygulaması ile ilk buluşmaya ne giysem derdinize çözüm buluyor. Mavi Jeans,  ' İlk buluşmada Mavi giyersen 2. buluşmayı garantilersin' sloganı ile oldukça iddialı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
16
11
8
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Dogan

GetMyAds müşterilerine internet son derece gelecekte bir reklam platformu yapmak isteyen bir iştirakidir. Bu amaçla şirket internet ağlarında trafiği kullana... Devamını Gör

Büşra Akyasan

VE BEKLENEN YILBAŞI ÇEKİLİŞİMİZ BAŞLASIN❗️DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN❗️🏳 En anlamlı 2017 yeni yıl kartını seçiyoruz.🎄Beğen, kartını oluştur ve paylaş kazanan 3 K... Devamını Gör

Büşra Akyasan

https://www.instagram.com/p/BOXjGCkhaxb/?taken-by=acnecinamide Veeee 🎄 çekilişimiz başlasın❗️Sivilceleriniz hayatınızda sizi mutlaka zora sokmuştur. 🙈Gideme... Devamını Gör