Görüş Bildir
Haberler
Son Tekmeyi Atan Polis, Ali İsmail'i Dövdükten Sonra Caner'i Bagajda Gezdirmiş!

Son Tekmeyi Atan Polis, Ali İsmail'i Dövdükten Sonra Caner'i Bagajda Gezdirmiş!

adem kara
04.12.2014 - 15:11 Son Güncelleme: 04.12.2014 - 16:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir’de, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın başına tekmeyle vurarak ölümüne yol açtığı için hakkında müebbet hapis cezası istenen polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın, bu dayaktan birkaç saat sonra Tevfik Caner Ertay adlı gencin de dövülmesinden sorumlu olduğu, yaralı haldeki üniversiteliyi polis aracının bagajında gezdiren kişi olduğu ortaya çıktı. Ertay’ın, bagajına konduğu polis aracının polis Saldoğan’a zimmetli olduğu ve o gün araçtaki üç polisten birinin de bu kişi olduğu saptandı. Şüpheli polislerden Emre Koç, Ertay’ı önceden tanıdıklarını belirterek, “Kendisi ilimizde meydana gelen birçok toplumsal olaya katılır ve en önde yer alır. Hakkında birçok kez şubemizde işlem yapılmıştır” dedi.

İsmail Saymaz'ın radikal.com.tr'de yer alan haberine göre, Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın sopalarla dövülmesinden kısa bir süre sonra yan sokakta Tevfik Caner Ertay adlı üniversiteli de polisler tarafından, iddiaya göre demir sopalarla darp edilerek polis otosunun bagajına kilitlenmişti. Şehir içinde dolaştırılan Ertay, iki hastane gezdirildikten sonra avukatlarından saklanarak gözaltına alınmıştı. Eskişehir Devlet Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne ait kameralarda Ertay’ın bagajdan çıkarılıp hastaneye götürüldüğü ana ait kayıtlar ortaya çıkmıştı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Ali İsmail Korkmaz Davası’nda tanık olarak dinlenen Ertay, kendisini de aynı polislerin dövdüğünü iddia ederek, teşhiste bulunmuştu.

YANIT: SEVK ARACI OLARAK KULLANILDI

Bu soruşturmayı yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet’e yazı yazarak, Ertay’ın bagajında taşındığı aracı sordu. Eskişehir Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Çetin Gültekin tarafından 21 Kasım tarihinde gönderilen yazıda; Ertay’ın bindirildiği ‘26 A 0357’ plakalı ‘Ford Connect’ marka aracın kendilerine bağlı C Büro Amirliği’nin ekip otosu olarak kullanıldığı kaydedildi. Aracın, Korkmaz’ın başına ve göğsüne tekme atarak ölümüne yol açan ve hakkında müebbet hapis cezası istenen polis Mevlüt Saldoğan’a zimmetli olduğu ifade edildi. Ertay’ın gezdirildiği sırada araçta, polis Saldoğan ile Emre Koç’un görev yaptığı ifade edildi. Bu ve diğer polis araçlarının Gezi Parkı eylemlerinde kullanılıp kullanılmadığına ilişkin yazılı bir emrin bulunmadığı belirtilerek, “Toplumsal olayların devam ettiği süreçte personel ve araçlar sözlü talimatlar doğrultusunda görevlendirilerek olaylara müdahale edilmiş ve gerektiğinde araçlar şüpheli sevk aracı olarak kullanılmıştır. Araçların arka kısmında bulunan ve memurlardan bağımsız, karşılıklı oturma yerleri bulunan, içeriden açılması engellenmiş, şüphelilerin kendilerine ve personele zarar vermesini engelleyecek tarzda oluşturulmuş bölümde, gözaltına alınanların sevk işlemi yerine getirilmiştir” denildi.

Bunun üzerine polis Emre Koç’un ifadesi alındı. Koç, ifadesinde, telsizden “Bir yaralı var” diye anons yapılması üzerine eski otogara gittiklerini belirterek, “Orada kalabalık bir polis topluluğu vardı. Birçok şubeden polis vardı. Gözaltı araçları yetersiz kaldığı için yaralıyı bizim aracın arka bölümüne aldık. Araç gözaltı işlemlerinde kullanılmaya müsaitti. Şubede görevli Ömer Faruk Albayrak da bizimle geldi. Yaralıyla diyalogumuz olmadı. Yaralıyı bize kimin teslim ettiğini hatırlamıyorum” dedi. Gözaltına alınanların topluca konduğu otobüs hareket ettiği için sözlü talimat üzerine Ertay’ı Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini, burada çok sayıda gösterici bulunduğu için güvenlik zafiyeti nedeniyle Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne geçtiklerini söyleyen Koç, şöyle dedi:

“Şahsı araçtan indirerek acil bölümüne tedavi için götürdük. Bu arada yaygın toplumsal olaylar nedeniyle tekrar bize ihtiyaç duyulduğu için şubeden bir polis memuru istedik. Mehmet Nuri Eliaçık isimli polis hastaneye geldi. Yaralıyı bu polise teslim edip ayrıldık.”

'DOKTORA FAZLA YAZMA DEMEDİK'

Koç, Ertay’ı daha önceden tanıdığını belirterek, “Kendisi ilimizde meydana gelen birçok toplumsal olaya katılır ve en önde yer alır. Hakkında birçok kez şubemizde işlem yapılmıştır” dedi. Ancak Koç, iddia edildiği gibi, Ertay’ın bagajda taşınmadığını, araç içerisinde dövülmediğini, “Bunu kaybedelim” denilmediğini anlattı. Ayrıca muayene sırasında doktora “Fazla birşey yazmayın” demediklerini savundu. Polis Mehmet Nuri Eliaçık da yardım için çağrılması üzerine hastaneye gittiğinde Ertay’ın yanında Saldoğan, Koç ve Albayrak’ın bulunduğunu, muayenenin iki saat sürdüğünü, doktora yönlendirmede bulunmadıklarını, muayene sonrası Ertay’ı Çarşı Polis Merkezi’ne götürdüğünü ve Güvenlik Şubesi’ne teslim ettiğini ifade etti. Cezaevinde bulunan Saldoğan’ın ifadesi ise henüz alınmadı.

İsmail Saymaz | Radikal

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/guncel/s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0