Görüş Bildir
Haberler
Sömestr Tatili Bir Ay mı Olacak?

etiket Sömestr Tatili Bir Ay mı Olacak?

Batuhan
22.12.2015 - 10:22 Son Güncelleme: 22.12.2015 - 17:33

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sömestr tatilini 15 günden bir aya çıkarmaya, yaz tatilini ise 3 aydan 2.5 aya düşürmeye hazırlandığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, böyle bir çalışmanın bulunmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Posta gazetesinden Yaşar Özay'ın haberine göre, öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında sömestr tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısaltılmasının planlandığı, buna göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yürüttüğü çalışmaya göre sömestr tatilinin 15 günden 30 güne çıkarılacağı belirtilmişti.

Değişiklik ile yaz tatilinin ise 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olmasının öngörüldüğü, buna göre yaz tatilinin 3 aydan 2,5 aya düşürüleceği ifade edilmişti.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan açıklama geldi.

'Öyle bir çalışmamız yok'

'Öyle bir çalışmamız yok'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi' kapsamındaki 'Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı'na katılmak üzere Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bakan Avcı, sömestr tatilinin 15 günden 1 aya uzatılacağına ilişkin haberlerle ilgili, 'Öyle bir çalışmamız yok' ifadesini kullandı.

'Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlardan 80 bin öğrencinin etkilendiği' yönündeki açıklamaların anımsatılması ve bu öğrencilere yönelik yoğunlaştırılmış eğitimle ilgili bilgi istenmesi üzerine Bakan Avcı, şöyle konuştu:

 'Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar. Telafi eğitimleri, haftasonları ve gerekirse sömestr tatilinin bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu kayıp günlerimizi inşallah telafi edeceğiz.'

Posta, AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
287
181
84
46
28
24
7