Görüş Bildir
Haberler
Soma'da Zeytin Ağaçları Kolin Şirketine Emanet!

Soma'da Zeytin Ağaçları Kolin Şirketine Emanet!

adem kara
28.10.2014 - 13:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma’nın Yırca köyünde termik santral yapmak isteyen Kolin şirketi, köylülerin açtığı dava sonrası hukuki süreç devam ederken acele kamulaştırma alanındaki 511 zeytin ağacını kesmişti. Kolin şirketi, aynı bölgede 760 zeytin ağacı için ise Soma Belediyesi’nin açtığı koruma-kollama ihalesini aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Emre Döker’in haberine göre, geçen hafta gerçekleşen ihalede köylüler 10.000 lira önerebilirken, Kolin A.Ş. ise yıllık 28.000 lira önererek ihaleyi kazandı. İhale koşullarına göre şirket 3 yıl süreyle bu zeytinleri toplayacak, bakımını yapacak, yangın, sabotaj ve kesim gibi risklere karşı koruduktan sonra belediyeye geri teslim edecek. Köylüler ise ihaleyi, “Kurda kuzu emanet etmek” diye yorumluyor.

Geçen hafta da tel örgüler içinde kalan ve 760 ağacın bulunduğu Soma Belediyesi’ne ait zeytinlik alan, belediye tarafından ihale yoluyla kiraya çıkarıldı. İhale şartnamesine göre, yüklenici, her türlü kesim, sabotaj, yangın gibi tehlikelere karşı ağaçları korumak zorunda. Ayrıca yüklenicinin her türlü bakımı, budamayı ve toplamayı yapmasının ardından ağaçları 3 yıl sonra belediyeye teslim etmesi de şartnamede yer aldı. Yırca köylüleri ihalede en fazla 10.000 liraya kadar çıkabilirken, Kolin 28.000 lira önerdi. Böylece köylüler ihaleden çekilmek zorunda kalırken, zeytinlikleri koruma ihalesini, 16 Mayıs’tan bu yana 511 zeytin ağacını kesen Kolin kazandı.

Zete

Kaynak: http://zete.com/yircada-agaclar-kolin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0