Görüş Bildir
Haberler
Sokakların Küçük Esnafları

Sokakların Küçük Esnafları

Sokakların Küçük Esnafları

Bu aslında uzun zamandır yazmak istediğim bir yazıdır. Bir parça da olsa benim hayatımda da olduğundan dolayı olabilir.

Hepimiz hemen her gün sokaklarda, kaldırımlarda, köşe başlarında, köprülerde vs. yerlerde küçük çocukların çalıştığını görebiliyoruz. Bu sizce istismar mıdır? Bu benim için cevaplaması zor bir sorudur. Çünkü bu çocukların buna ihtiyacı da olabilir, bir yetişkin tarafından istismar da ediliyor olabilir. Peki hükümetimiz bu konuda ne yapıyor olabilir? Emir kulu olan zabıtalar tarafından simit tepsilerini aldılar o çocukların elinden, mendillerini aldılar. Kalpleri gibi beton asfaltlara döktüler o çocukların emeklerini. Ben hep merak ettim şunu: Acaba bu çocuklara hiç sordular mı neden bu işi yapıyorsun, biri mi zorluyor seni ailene mi bakıyorsun okuluna gidiyor musun diye?

Çoğumuzun bildiği yeni bir şarkıcı var. Aleyna Tilki. Bu daha reşit olmamış genç kız en başta alkollü mekanlarda çalışıyordu. Sonra da duyarlı(!) İstanbul valimiz tarafından alkollü mekanlarda çıkması yasaklandı. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben de küçük yaşta bir kızın alkollü bir ortamda bulunmasını istemem tıpkı Vali Şahin gibi. Ama ben aynı zamanda soğuk kış şartlarında bile belki hasta annesine bakan belki de istismara uğrayan bu çocukları da düşünüyorum. Elimde değil. Çünkü vicdanım var.

Yazımın en başında benim hayatımda da bir parça olduğundan bahsetmiştim. Ama ben istismara uğramadım veya birine bakmak zorunda değildim. Abimin marketinde bir kaç saatliğine ona yardım ederdim. Bazen sadece arkadaşlarımla oynamaktan geri kalırdım. Sadece bu küçük olay bile benim canımı sıkıyordu. Peki bu dışardaki sokakların küçük esnafları ne yapsın? Kime yansınlar? Zabıtalara mı yoksa yüce büyük(!) hükümetimize mi ?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın