Görüş Bildir
Haberler
Şok Açıklama: "Ligi Durdururuz"

Şok Açıklama: "Ligi Durdururuz"

Fatih
05.11.2014 - 19:36 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 14:11

Şok Açıklama: "Ligi Durdururuz"

İtalya'da görev yapan futbol hakemleri, kendilerine yönelik artarak devam eden şiddet olayları karşısında maçlara çıkmama fikrini gündeme taşıdı

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde, 2009-2010 sezonundan bu yana hakemlere yönelik şiddet olaylarında, 2323 vakanın yaşandığı, geçen sezon 109 hakemin hastanelik olduğu ve geçen ekim ayında ise maçlarda hakemlere karşı 30 şiddet olayının gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Marcello Nicchi'nin gündeme getirdiği maçlara çıkmama fikri karşısında, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio'nun da devreye girdiği bildirildi.

Marcello Nicchi, dün yaptığı açıklamada, şiddet olayları için 'Artık yeter' derken, federasyonu bu konuda adım atmaya çağırdı.

Nicchi, 'Federasyon somut bir cevap vermeli. Ulusal bir utançla karşı karşıyayız. Biz yeni şiddet olaylarını görmezden gelebilecek durumda değiliz. Biz de somut adımlar atabiliriz. Örneğin; Serie A'yı durdurabiliriz' ifadesiyle tepkisini dile getirdi.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Tavecchio, bu konuda adım atacaklarını söyledi.

Nicchi'nin dünkü açıklamalarıyla hakemlerin greve gitme ihtimalinin ortaya çıkması üzerine başkan Tavecchio, federasyonun bu konuda sessiz kaldığı iddialarını redderek, 'Bu dikkatle izlenmesi ve kararlılıkla yüzleşilmesi gereken bir konu' dedi.

Gazetenin haberinde, Tavecchio'nun, Nicchi ile görüşmüş olabileceği ve bu görüşmede, hakemlere yardım etmenin gündemlerinden düşmediğini, mümkün olduğunca çabuk bir şekilde harekete geçmek istediklerini, federasyonun yönetim kurulu üyelerinin de bu fikri paylaştığını söylediği ifade edildi.

Haberde, 14 Kasım'da yapılacak federasyon yönetim kurulunda konunun gündeme getirileceği ve yeni kararlar alınabileceği yer aldı.

İtalya'da hakemlere yönelik şiddeti kısa bir süre önce gündeme taşıyan ilk isim bir dönemin ünlü hakemi ve UEFA Hakem Komitesi'nin mevcut başkanı İtalyan Pierluigi Collina oldu.

Collina, hakemliği boyunca kendisine yönelik bir şiddet olayının olmadığını ancak federasyonun bu konuda harekete geçmesi gerektiğini kaydetmişti.

HT Spor

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın