Görüş Bildir

Rusya’nın başkenti Moskova’ya bağlı Odintsovo şehrinde yaşayan ve annesi Rus, babası Türk olan Osman Delibaş, buzlu suyun içerisinde 1 saat kalarak dünya rekoru kırdı. Buzlu suyun içinde 1 saat 4 saniye kalarak dünya rekoru kıran 26 yaşındaki genç kadın, buzlu suda yüzme sporuna 13 yıl önce başlamış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osman Delibaş’ın hayatı da başarılarla dolu.

Osman Delibaş’ın hayatı da başarılarla dolu.

Rusya’da ilk olarak tiyatro ve sinema oyunculuğu üzerine eğitim alan ve Rusya’nın önemli dizi, film ve reklam projelerinde boy gösteren Delibaş, bu yeteneğine birde ses sanatçılığını ekledi. Bu alanda da Rusya’da eğitim aldıktan sonra birçok televizyon programında görünen Türk kızı 13 yıl önce başladığı buzlu suda yüzme sporunda da Rusya’nın en başarılı insanı olmayı başardı. Delibaş Rusya’nın önemli yarışma ve yetenek yarışmalarında da boy gösterdi.

Rus askerlerine hayatta kalma dersi veriyor

Rus askerlerine hayatta kalma dersi veriyor

Buzlu suda yüzme konusunda ülkenin en başarılı insanlarından biri olmayı başaran Delibaş’ın bu becerisi Rus idarecilerin de dikkatini çekmeyi başardı. Delibaş Rusya’da Rus askerlerinin buzlu suda hayatta kalması için eğitim veriyor. Soğuk havasıyla bilinen Rusya’da zor şartlar altında askerlik yapan Rus gençler, Rusya’nın zor coğrafi şartlarında görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Rusya Savunma Bakanlığı ise Osman Delibaş gibi uzmanlar tarafından Rus askerlere hayatta kalma eğitimleri verdiriyor.

Dünya rekoru kırmayı başardı

Dünya rekoru kırmayı başardı

Türk kızı, buzlu suda en uzun süre kalma yeteneğinin dünyadaki örneklerini araştırdı. Bunun üzerine kendisi kadınlar alanında yeni dünya rekorunun sahibi olmaya karar verdi. Geçtiğimiz Kasım ayında rekor denemesi yapan Delibaş buzlu suda tam 1 saat 4 dakika kalarak kadınlarda buzlu suda en uzun süre kalma rekorunu kırmayı başardı. Moskova’da -2 derecede buz kütlesiyle kapanmış bir gölü temizleyen Delibaş, buzlu suya girdikten sonra çok zorlandı. Soğuk nedeniyle sürekli titrediği görülen Delibaş yine de rekoru kırmayı başardı. Delibaş rekor denemesi yaparken hipotermi riskine karşı rekor denemesi sırasında sağlıkçılar ve arkadaşları rekortmen Türk kızını yalnız bırakmadı. Kameralar tarafından da kayıt altına alınan rekor denemesi Guinness temsilcilerine gönderildi.

Osman Delibaş'ın o rekor denemesinde kaydedilen görüntüleri:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
91
52
13
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gorky

suda 1 saat kalmasına ismi kadar şaşırmadım

Motorcu Muhasip

bu nasıl osman lan

Pembepati

Herkesin aklında aynı soru 😂