Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Havalarda İzlenilirliği Daha da Artan En Güzel 36 Kış Filmi

Soğuk Havalarda İzlenilirliği Daha da Artan En Güzel 36 Kış Filmi

EC was here.
17.11.2014 - 19:08 Son Güncelleme: 24.01.2022 - 14:56

Bazı filmler kış mevsimini kullanmalarıyla akıllara kazınmıştır. Çoğu zaman kışın kasvetinin sebep olduğu durumlar ekrana yansıtılsa da bazen kartpostallık manzaralarla romantizm unsuru olarak da kullanılabiliyor. Kimileri daha da üşümenize neden olurken kimileriyse yaşattığı duygularla içinizi ısıtacaktır. 'Winter is Coming!'

Özetler beyazperdedendir. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Hold the Dark (2018) | IMDb: 5.6

36. Hold the Dark (2018) | IMDb: 5.6

Hold the Dark, bir kurt sürüsü tarafından kaçırılan bir çocuğu bulmak için köye getirilen bir avcının hikayesini konu ediyor. Günün birinde sakin bir köyden bir çocuk kaçırılır. Çocuğu köyünden götüren ise bir kurt sürüsüdür. Vahşi hayvanlar olan kurtların çocuğu almasının ardından çocuğu kurtarmak için birini bulmak gereklidir. Köy halkı, kurt sürüsünü izlemesi ve yok edip çocuğu geri getirmesi için işinin ehli, usta bir avcı çağırır. Ancak avcı için kolay bir iş olarak görülen bu takip misyonu, onun için çok farklı bir deneyim olacaktır. Avcı kurtların peşinden yol aldıkça, doğanın acımasızlığı ve bir adam olarak kendi başarısızlıklarıyla yüzleşeceği, onu giderek karanlık ve şok edici bir yola sürükleyen bir maceraya atılır. Arkasında çocuğun yastan deliye dönmüş babası, önünde acımasız coğrafik şartlar bulunan avcı misyonunda ilerledikçe 'avlanan'ın kim olduğu giderek belirsizleşmeye başlamıştır...

https://www.imdb.com/title/tt5057140/

35. Dikey Limit / Vertical Limit (2000) | IMDb: 5.8

35. Dikey Limit / Vertical Limit (2000) | IMDb: 5.8

Peter ve Annie dağcılık konusunda uzman iki kardeştir.Babalarını bir kaza sonucu kaybetmelerinden sonra Annie babasına daha yakın olacağını düşündüğü için dağcılığa devam edeken,Peter fotoğrafcılığa başlamıştır.Yıllar sonra iki kardeş K2 dağının ana kampında karşılaşırlar.Annie dağa tırmanmak isteyen ünlü zenginlerden John Vaughn'un ekibindedir.Ekip tırmanışa geçtikten kısa bir süre sonra hava bozmaya başlar.Fakat vaugh geri dönme çağrılarına uymaz ve teklif ettiği para ile dağcıları ikna eder.Ancak beklenen olur ve dağcılar dağda mahsur kalır uzun süredir tırmanış yapmayan peter ekibini toplar ve başta kardeşi olmak üzere herkezi kurtarmak zorunda kalır.Ama bu kolay bir iş olmayacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt0190865/

34. The Lodge (2019) | IMDb: 6.1

34. The Lodge (2019) | IMDb: 6.1

Mürit, genç bir kadının, evlenmeyi planladığı adam ve çocukları ile birlikte gittiği tatilde yaşananları konu ediyor. Richard, hayatının ikinci baharında yaşayan bir adamdır. İki çocuğu ile birlikte yaşayan Richard, ikinci evliliğine hazırlanmaktadır. Sevgilisi Grace ve çocukların kaynaşmasını isteyen Richard, birlikte olmalarını sağlayacak kısa bir tatil planlar. Richard, çocukları ve Grace, şehirden uzakta bulunan bir tatil köyüne gider. Genç kadın, çocukların kendisinden hoşlanmaları için elinden geleni yapar. Ancak çocukların tek isteği babalarının Grace’den ayrılmasıdır. Yakında üvey anneleri olacak olan Grace hakkında araştırma yapan çocuklar, genç kadının yıllar önce yaşanan bir katliamdan sağ kurtulan tek kişi olduğunu öğrenir. Geçmişte yaşanan olayın travmasıyla boğuşan Grace, dağ evinden bir takım tuhaf olaylara şahit olur. Evin çevresinde yaşanan korkutucu olayların artmasıyla birlikte Grace, karanlık geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır.

https://www.imdb.com/title/tt7347846/

33. Dağcı / Cliffhanger (1993) | IMDb: 6.3

33. Dağcı / Cliffhanger (1993) | IMDb: 6.3

Gabe Walker, yıllar önce deneyimsiz bir dağcının ölümüne sebep olduğunu düşünerek inzivaya çekilmiş ve bir daha dağlara tırmanmamak üzere işini bırakmıştır. Ancak Gabe, dağa düşen bir uçağın enkazına ulaşmak ve sağ kalanları kurtarmak üzere yeniden dağlara dönmek zorunda kalır. Ama bu kurtarma çalışması hiçte kolay değildir. Çünkü uçağn taşıdığı yük alışıldık bir kargo değildir..

http://www.imdb.com/title/tt0106582/

32. Polar (2019) | IMDb: 6.3

32. Polar (2019) | IMDb: 6.3

Duncan Vizla nam-ı diğer Black Kaise, dünyanın en iyi suikastçılarından biridir. Artık emekli olma zamanının geldiğini düşünen Duncan, kendisine huzur içerisinde yeni bir dünya kurmaya karar verir. Ancak eski işvereni Duncan ile ilgili bambaşka düşüncelere sahiptir ve ona büyük bir sorumluluk verir. Duncan, kendisini bir anda daha genç, hızlı ve acımasız katillerden oluşan bir topluluğun başında bulur. O artık oyuna geri dönmek ve hayatı için yeniden savaşmak zorundadır.

https://www.imdb.com/title/tt4139588

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Yarından Sonra / The Day After Tomorrow (2004) | IMDb: 6.4

31. Yarından Sonra / The Day After Tomorrow (2004) | IMDb: 6.4

Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır.

http://www.imdb.com/title/tt0319262/

30. I'm Thinking of Ending Things (2020) | IMDb: 6.6

30. I'm Thinking of Ending Things (2020) | IMDb: 6.6

Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan “I’m Thinking of Ending Things” birlikte uzun bir yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanıyor. Jake’in gözden ırak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkilerini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı bir yola sapınca kız arkadaşı zor durumda kalır ve ikili arasında somut bir gerginlik, psikolojik bir kırılganlık ve saf bir korku hissi oluşur.

https://www.imdb.com/title/tt7939766

29. 30 Gün Gece / 30 Days of Night (2007) | IMDb: 6.6

29. 30 Gün Gece / 30 Days of Night (2007) | IMDb: 6.6

Vampir hikayelerini sevenlere güzel bir haber kıvamında geliyor bu film. Özellikle yönetmeni tarafından telaffuz edilenlere bakılacak olursa oldukça iyi şeyler vaat ediyor. Amerika’nın kuzey tarafında yer alan Alaska Barrow kasabasında mevsim, her kış, bir ay boyunca sadece gece olarak yaşanır. Bu süreçte de tuhaf bir grup insan gizemli bir biçimde meydana çıkar ve çok sayıda insan onlar tarafından zarar görür. Hatta ölürler. Zamanla kasabadaki nüfus azalır. Bu tuhaf grup aslında vampirdir ve hayatta kalan insanlardan beslenmek zorundadırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0389722/

28. Gri Kurt / The Grey (2011) | IMDb: 6.8

28. Gri Kurt / The Grey (2011) | IMDb: 6.8

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir? 

Yapımcı, senarist ve yönetmen Joe Carnahan'ın son filmi olan yapımın baş rolünde en son Kimliksiz filminde Dr. Martin Harris rolüyle seyrettiğimiz karizmatik aktör Liam Neeson var.

http://www.imdb.com/title/tt1601913/?ref_=fn_al_tt_1

27. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (2005) | IMDb: 6.9

27. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (2005) | IMDb: 6.9

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardrop bulurlar. Gardrobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

http://www.imdb.com/title/tt0363771/

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Yaşamak İçin / Alive (1993) | IMDb: 7.0

26. Yaşamak İçin / Alive (1993) | IMDb: 7.0

Uruguay ragbi takımının gerçekten yaşadığı bir olaydan yola çıkan film takımın uçağının Ant Dağlarına çarptıktan sonra yaşanan hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor. Takımın her bir elemanı hayatta kalma iç güdüsüyle bu dağlardan kurtulmak için ellerinden geleni yaparlar; aralarından bazılarını çetin hava ve coğrafi koşullara kurban verseler de bir yandan Tanrıya olan inançlarını kaybetmemeye ve ailelerine dönmeye çalışırlar.

Piers Paul Read romanından, John Patrick Shanley tarafından uyarlanan filmin yönetmenliğini Frank Marshall üstleniyor.

http://www.imdb.com/title/tt0106246/

25. 120 (2008) | IMDb: 7.2

25. 120 (2008) | IMDb: 7.2

Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van’da dehşet top sesleri duyulmaktadır. Kışın en sert zamanıdır. Ordu, Van’ın insanlarından yardım ister. Onların kaynakları mevcuttur. Ancak Türk-Rus harbi nedeni ile bölgenin tüm erkekleri imparatorluğun dört bir köşesinde savaşmaktadırlar. O nedenle de bu yardım çağrısına cevap veremezler. Van’ın çocukları bir şeyler yapmak isterler. Oğlunu savaşta kaybetmiş bir okulu müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesini önerince 12-17 yaş aralığında 120 gönüllü çocuk yola koyulurlar. Film, annelerini dahi gözleri yaşlı, geride bırakan bu çocukların gerçek hikayesini anlatır.

http://www.imdb.com/title/tt1166085/

24. Donmuş Irmak / Frozen River (2008) | IMDb: 7.2

24. Donmuş Irmak / Frozen River (2008) | IMDb: 7.2

Kanada'nın Amerika sınırına yakın bir yerde, hayatlarını güçlükle yürütebilen iki kadın, ayakta kalabilmek için yasadışı göçmen taşıma işine bulaşırlar. Sınırı oluşturan ve kışları donan bir ırmağı, eski bir kamyonetle geçerek zor durumda göçmenleri taşıyan iki kadın karşı kıyıya yaptıkları her seyahat, son seyahat olacağına kendilerine söz verirler ancak işler planladıkları gibi gitmez...

http://www.imdb.com/title/tt0978759/

23. Kosmos (2010) | IMDb: 7.3

23. Kosmos (2010) | IMDb: 7.3

Sığınırcasına gittiği kasabada kendini yeni bir masala bırakan bir seyyahın hikayesidir Kosmos. Zamanın ve mekanların önemli olmadığı bir kasabadır burası, sadece insanlar önemlidir, söylenen sözler önemlidir; çünkü herkes birbirini çok iyi tanır. Kosmos'un beraberinde getirdiği mucizeler, ölü çocukları bile diriltebilecek derecede 'mucizedir'. Böyle böyle kısa bir süre içerisinde namı alır yürür... Şifa bekleyenler olur, aşkı dileyenler... Ancak hayat yine yapacağını yapar ve Kosmos'u talihsiz olaylar silsilesinin ortasına bırakıverir. 

Türk sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden Reha Erdem yapımı olan filmde Sermet Yeşil ve Türkü Turan'ın başarılı oyunculuk performanslarına tanık oluyoruz

http://www.imdb.com/title/tt1371574/

22. Kutup Macerası / Eight Below (2006) | IMDb: 7.3

22. Kutup Macerası / Eight Below (2006) | IMDb: 7.3

Antartika’da, Dr Davis McClaren ile yaptıkları bir seferin ardından, kızak köpeği eğitmeni olan Jerry Shepherd, meslektaşları ile birlikte kutupları terk etmek zorunda kalır. Ciddi bir kar fırtınası yaklaşmaktadır. Köpeklerini daha sonra kurtarmak üzere bağlar. Ancak misyon çağırır ve köpekler kendi kaderlerine kalırlar. Altı ay boyunca Jerry kurtarma misyonu için bir sponsor arayıp dururken köpekleri hayatta kalma mücadelesi verirler. Maceracı ve güzel pilot Katie ise bu süreçte Jerry’nin yanında olandır.

http://www.imdb.com/title/tt0397313/

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010) | IMDb: 7.3

21. Özgürlük Yolu / The Way Back (2010) | IMDb: 7.3

National Geographic Entertainment’ın ortak yapımcılığını üstlendiği Özgürlük Yolu, bir Sovyet esir kampından kaçarak kışın ortasında Sibirya’dan Hindistan’a 6.000 kilometre yürüyen bir grup esiri izliyor. Polonyalı genç Janusz, kendine “Bay Smith” adını takmış alaycı Amerikalı Zoran ve dövmeli gangster Valka’dan oluşan bu gruba daha sonra Irena adlı bir mülteci de katılır. Başlarına ödül konmuş olan ekip önce ıssız Sibirya’yı, ardından Gobi Çölü’nün uçsuz bucaksız düzlüklerini ve son olarak Himalayalar’ı aşmak zorunda kalacaktır.

http://www.imdb.com/title/tt1023114/

20. Kuzey Yamacı / Nordwand (2008) | IMDb: 7.4

20. Kuzey Yamacı / Nordwand (2008) | IMDb: 7.4

Klasik anti-nazi propaganda filmlerinden farklı bir anlayışa sahip Kuzey Yamacı'nda 1936 yılının Nazi Almanyası döneminin arka planda olduğu, 'zirveye ulaşma'nın en büyük ihtiras olduğu olaylar zinciri aktarılıyor. Birkaç dağ sevdağlısı, Avrupa'nın en yüksek dağlarından birini keşfetmek için, farklılıklarını bir tarafa koyarak işe koyulurlar. Yaşanmış bir olaydan yola çıkılarak oluşturulan filmin senaryosunda fonda Nazi Almanyasının hükumranlığı sürmektedir ve diktatörlük, dünyanın gözündeki yerini iyi konumlandırabilmek için yollar aramaktadır. Dünyanın en meşhur kuzey yüzüne sahip İsviçre’nin Eiger Dağı, kuzey duvarının ortalama 70 derecelik eğimiyle dünyanın en tutkulu dağcılarının hep gözdesi olmuştur. Bu dağa tırmanırken hayatını kaybeden birkaç Alman dağcıdan sonra başarılı olacak başka bir ekip aranmaktadır. Tony Kurz ve Andi Hinterstoisser o sıralar faşist Alman ordusunda görev yapmaktadırlar. Berlin'in en büyük gazetelerinden birinin editöryel sekreteri konuyu bilmekte ve Kurz'u tanımaktadır. Kurz ve Hinterstoisser'i dağa tırmanmak için ikna etmeye çalışır. Hinterstoisser bu işe olumlu bakarken Kurz Nazi Almanyası hakkında şüpheler içindedir. Sonunda kabul eder ama bu riski Alman liderleri mutlu etmek için değil, kendisi için yaptığının altını çizer. Kurz ve Hinterstoisser sonunda yaz ortası gibi tırmanmaya başlarlar ve bir grup Avusturyalı ile bir yarış içine girerler.

http://www.imdb.com/title/tt0844457/

19. Stalingrad (1993) | IMDb: 7.5

19. Stalingrad (1993) | IMDb: 7.5

Savaşa Almanların gözünden bakan film, bir grup Alman askerinin Avrupa'dan Rusya'ya gidişini ve Stalingrad Savaşını anlatıyor. Hitler 2. Dünya Savaşında Nazi ordusunu toplayarak Rusya'nın doğusunda Kızılordu'ya saldırır. Tarihin en büyük savaşları arasında yer alan bu savaş 2. Dünya Savaşının sonucuna da etki edecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0108211/

18. Karda Yürüyen / The Snow Walker (2003) | IMDb: 7.5

18. Karda Yürüyen / The Snow Walker (2003) | IMDb: 7.5

Kanada'da yaşayan ve eski püskü bir uçakla mal taşımacılığı yapan birisinin yolu eskimo bölgesine düşer. Orada hasta bir kızı hastaneye götürmesi karşılığında yerlilerden bir şeyler alır. Ancak uçak yarı yolda düşer ve Eskimo kız bir yandan yaşamda kalma mücadelesi verirken bir yandan da doğayı da tanıdığı için her iksini de hayatta tutmaya çalışır.

http://www.imdb.com/title/tt0337721/

17. Kar Pastası / Snow Cake (2006) | IMDb: 7.6

17. Kar Pastası / Snow Cake (2006) | IMDb: 7.6

Alex yolda giderken arabasına aldığı otostopçu Vivienne ile bir kaza geçirirler. Vivienne'in ölümü nedeniyle kendini suçlu hisseden Alex, Vivienne'in annesi Linda'yı ziyaret etmeye karar verir. Fakat Linda'nın otistik olduğunu görünce, cenaze işlemlerinde yardımcı olması gerektiğini düşünerek onunla kalır. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan Linda'nın dünyasını anlamak güçtür... Bu arada Alex, Linda'nın komşusu Maggie ile bir ilişki yaşamaya başlamıştır. Ancak geçmişi ile ilgili kabullenmekten kaçtığı bazı gerçekler su yüzüne çıkmaya başladıkça içinde biriktirdiği acı ve kızgınlıklarla yüzleşmek zorunda kalır.

http://www.imdb.com/title/tt0448124/

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Buz Devri / Ice Age (2002) | IMDb: 7.6

16. Buz Devri / Ice Age (2002) | IMDb: 7.6

Buzul çağı, dünyaya hüküm sürmeye başlamıştır. Bu ıssız ve korkunç dünyada bir başlarına olan zavallı hayvanlar, bir şekilde hayatta kalmanın yollarını aramaktadırlar. Uzun tüylü, kendi halinde bir mamut; karizmatik ve dişli bir kaplan ve muzır bir rakun, nasıl olduysa bu kaos esnasında bir araya gelmişlerdir. Bu üç birbirinden farklı türe mensup hayvanın odağında ise tek bir mevzu vardır. Buldukları küçük bebeği, insanlara ulaştırıp o bebeğin hayatını kurtarmak...

http://www.imdb.com/title/tt0268380/

15. Uzak (2002) | IMDb: 7.7

15. Uzak (2002) | IMDb: 7.7

Yusuf kasabada ona bir gelecek olmadığına karar vererek İstanbul'a gelmiştir. Daha önce şehre yerleşmiş akrabası Mahmut'un yanında kalıp uzaklara giden gemilerde miço olarak iş bulmak ister. İdeallerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fotoğrafçı Mahmut ise, idealleriyle arasının gitgide açıldığının bilincindedir. Üstelik, kendini bu durumdan kurtarmak için de hiçbir şey yapamaz ya da yapmaya yanaşmaz.

http://www.imdb.com/title/tt0346094/

14. Titanik / Titanic (1997) | IMDb: 7.7

14. Titanik / Titanic (1997) | IMDb: 7.7

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi'nin yolcuları arasında Avrupa`da bir kaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır.

James Cameron'un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi 'Titanic' tam 14 dalda Oscar adayı olarak 'En İyi Film' dahil 11 ödülü kazanmıştı. 

http://www.imdb.com/title/tt0120338/

13. The Hateful Eight (2015) | IMDb: 7.8

13. The Hateful Eight (2015) | IMDb: 7.8

İç savaşın üzerinden bir miktar zaman geçmiştir. Kar fırtınasının vurduğu buz gibi Wyoming kışında bir ödül avcısı, canlı yakaladığı kanun kaçağıyla birlikte bir mola yerine sığınır. Ancak burada birbirinden değişik karakterlerle yolları kesişir. Bu 8 kişi arasındaki bazı gizli bağlar, hayatta kalmalarını çok zorlaştıracaktır. Ödül avcıları arasındaki ihanetleri ve intikamı da gözler önüne seren film, 8 Ocak 2016'da gösterime girdi.

https://www.imdb.com/title/tt3460252

12. Ölüm Kitabı / Misery (1990) | IMDb: 7.8

12. Ölüm Kitabı / Misery (1990) | IMDb: 7.8

Dehşetli bir hikayenin muhteşem bir sahicilikle sinemaya aktarıldığı olağanüstü bir gerilim 'Ölüm Kitabı'... Tabi bu hikayede, canlandırdığı Annie Wilkes karakteriyle harikalar yaratan -belki de kabuslar yaşatan dememiz daha doğru olacaktır- başarılı aktrist Kathy Bates'in parmağı büyük. Dikkatli sinema izleyicisi, oyuncunun bu filmindeki sıradışı performansı sonucunda Oscar'ı kazandığını da anımsayacaktır. Filmin konusuna gelince, Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

http://www.imdb.com/title/tt0100157/

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Knives Out (2019) | IMDb: 7.9

11. Knives Out (2019) | IMDb: 7.9

Bıçaklar Çekildi, ünlü bir yazarın ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışan bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. Blanc, tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Dedektif, araştırmasını ilerlettikçe, saklı kalan birçok gerçek ortaya çıkar.

https://www.imdb.com/title/tt8946378/

10. Doktor Jivago / Doctor Zhivago (1965) | IMDb: 8.0

10. Doktor Jivago / Doctor Zhivago (1965) | IMDb: 8.0

Bolşevik Devrimi döneminde yaşayan bir doktor ve de şair olan Yury Jivago, devrim atmosferinde büyük bunalımlar yaşamaktadır. İdeallerini ve doğru bildiği şeyleri kaybeden Jivago'nun evliliği de bir hayli sıkıntıdadır. Karısının kendisine duyduğu aşka karşılık veremeyen çaresiz adam devrim liderlerinden birinin karısına aşıktır. Bu aşk ve evliliği arasında sıkışıp kalan Jivago sadakat ve tutkuları arasında kalmaktadır. 

Rusya'nın geçirdiği dönüşüm evresini karakteri Jivago'nun üzerinden anlatan film, beş dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0059113/

9. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990) | IMDb: 8.0

9. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990) | IMDb: 8.0

Bir zamanlar yüksek bir tepedeki kalede, en büyük icadının adı Edward olan bir mucit yaşıyordu... Edward, dayanılmaz bir çekiciliği olmasına rağmen, mükemmel değildi. Mucidin ani ölümü onun yarıda kalmasına yol açtı, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardı... Edward, merhametli bir Avon hanımefendisinin, onu, ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşadı. Böylece Edward'ın Suburbia isimli pastek cennetteki fantastik maceraları başladı.

http://www.imdb.com/title/tt0099487/

8. Gir Kanıma / Låt den rätte komma in (2008) | IMDb: 8.0

8. Gir Kanıma / Låt den rätte komma in (2008) | IMDb: 8.0

Sürekli hor görülen bir ergenin kankası vasıtasıyla hayattan, kaderden ve berbat okul arkadaşlarından hesap sormasının hikayesi 'Gir Kanıma'. Son dönem korku sineması örneklerinden klişe kullanmaması ve bir hayli özgün içeriğe sahip olmasıyla öne çıkan 'Låt den rätte komma in', Stockholm'ün varoşlarında annesiyle birlikte yaşayan küçük Oskar'ın tuhaf hikayesini anlatıyor. Kahramanımız Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından çoğu zaman aşağılanan ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar öc alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır. Bir gece soluk benizli bir kızla tanışan Oskar, Eli adındaki bu 'değişik' kızla çok yakın arkadaş olur. Birlikte güzel zaman geçirseler de Eli'ın bir sırrı vardır. Bir vampir olan Eli, Oskar'la arasındaki arkadaşlığa bunu yansıtmasa da zamanla ikilinin başına büyük dertler açılır. Son dönem Kuzey Avrupa sinemasından çıkan en çarpıcı yapıtlardan biri olan 'Gir Kanıma', sanat sinemasıyla vampir filmleri janrının başarıyla harmanlandığı yapımlardan biri.

http://www.imdb.com/title/tt1139797/

7. Kış Uykusu (2014) | IMDb: 8.1

7. Kış Uykusu (2014) | IMDb: 8.1

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

https://www.imdb.com/title/tt2758880

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fargo (1996) | IMDb: 8.2

6. Fargo (1996) | IMDb: 8.2

Jerry Lundegaard borçları olan bir sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen edinmeli ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytani bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Lakin hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

Sinemalarının ilk döneminden bu yana çizgilerini hiç bozmadan ilerleyen Coen Kardeşler’e büyük bir şöhret kazandıran Fargo, orijinal senaryo ve en iyi kadın oyuncu dallarında Oscar kazanmıştı.

http://www.imdb.com/title/tt0116282/

5. Into the Wild (2007) | IMDb: 8.2

5. Into the Wild (2007) | IMDb: 8.2

Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

http://www.imdb.com/title/tt0758758/

4. Yol (1982) | IMDb: 8.2

4. Yol (1982) | IMDb: 8.2

Sıkı yönetim döneminin en iç acıtıcı dönemlerindeyiz... İmralı Cezaevi'nde yatan beş mahkum, kendilerine verilen bir izin sayesinde bir haftalığına köylerine dönebileceklerdir. Ancak yol uzundur, yol tehlikelidir, yol can alır. Dışarıdaki dünya içeridekinden hiç farklı değildir. Zulüm her yerdedir, bu topraklarda insan olmak hiç kolay değildir.

Anadolu topraklarından çıkmış en gerçekçi, en dokunaklı hikayelerin başını çeken Yol üzerine söylenecek çok fazla şey vardır. Yılmaz Güney'in sinemamızın yüz aklarından biri olan bu ölümsüz yapıtı, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alarak evrensel anlamda da başarısını kanıtlamıştır.

http://www.imdb.com/title/tt0084934/

3. Şey / The Thing (1982) | IMDb: 8.2

3. Şey / The Thing (1982) | IMDb: 8.2

Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürpeticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir. 

John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanan The Thing, hangi türe eline atsa üstün başarı elde eden usta yönetmen John Carpenter'ın, bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanladığı, zamanla kültleşen filmidir.

http://www.imdb.com/title/tt0084787/

2. Altına Hücum / The Gold Rush (1925) | IMDb: 8.2

2. Altına Hücum / The Gold Rush (1925) | IMDb: 8.2

Altın aramak için Klondike altın madenleri bölgesine giden ‘The Tramp’, burada çeşitli insanlık dramıyla ve zorluklarla karşılaşır. Kötü hava koşulları nedeniyle bir kulübede başka bir altın arayıcısı ve kaçak bir mahkumla yolları kesişen Şarlo kısa zamanda trajik olaylara şahit olur. Bu esnada insanoğlunun hırslı ve maddi yönlerini hayretle keşfeden Şarlo, sonunda altın madenleri bölgesine eriştiğinde artık bir maden işçisi olmak istemediğine karar verir. Fakat macera bununla sınırlı değildir. 

Efsanevi sanat adamı Charlie Chaplin’in en önemli filmlerinde başı çeken yapıt, Chaplin’in kendisinin de en çok değer verdiği filmi olarak bilinir.

http://www.imdb.com/title/tt0015864/

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) | IMDb: 8.4

1. Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) | IMDb: 8.4

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister. Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdahaleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

http://www.imdb.com/title/tt0338013/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
421
137
119
73
49
47
46