Görüş Bildir
Haberler
Soçi Kış Olimpiyatları Başlıyor

Soçi Kış Olimpiyatları Başlıyor

Batuhan
07.02.2014 - 10:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soçi Kış Olimpiyatları Başlıyor

22. Kış Olimpiyat Oyunları Rusya’nın Soçi kentinde başlıyor.

Dünyanın 100′e yakın ülkesinden müsabakalarda yarışacak sporcu ve heyetlerin birçoğu Soçi’ye geldi ve son hazırlıklarını tamamladı. Kentte inşa edilen Olimpiyat Stadyumu havai fişek gösterileri ile açıldı. Üç bin sporcunun katılması beklenen oyunlarda yedi dalda 15 ayrı branşta yarışmalar yapılacak. Buz pateni disiplininden artistik buz pateni, sürat pateni ve kısa mesafe sürat pateni, kayma sporlarından alp disiplini, kayaklı koşu, serbest stil kayak, kuzey kombine, kayakla atlama ve snowboard yarışmaları yapılacak. Kızak disiplinlerinden bobsled ve skeleton’da da madalya dağıtılacak. 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda sahnelenecek diğer dört spor ise biatlon, körling, buz hokeyi ve luge olacak. Ayrıca, 12 yeni disiplinde yarışmalar ilk kez gerçekleştirilecek.

22- Kış Olimpiyat Oyunların’a en çok sporcu ile katılan ülke ABD oldu. ABD, Rusya’nın Soçi şehrindeki Kış Olimpiyat Oyunlarına 224 sporcu ile katılıyor. Soçi’de 222 sporcu ile temsil edilecek olan Kanada ikinci sırada. Ev sahibi konumundaki Rusya ise 22. Kış Olimpiyat Oyunlarına 216 sporcu ile katılacak. Türkiye’yi ise Soçi’de 6 sporcu temsil edecek. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın kafile başkanlığını yapacağı Olimpiyat Oyunları’nda, ülkemizi buz dansında Alper Uçar – Alisa Agafonova ikilisi, kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlago, Alp disiplininde ise Tuğba Kocaağa ve Emre Şimşek temsil edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Olimpiyatlar öncesi yine Soçi’de düzenlenen Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 126′ıncı oturumunda konuştu. Putin yaptığı konuşmasında “Bu proje için yıllara yayılan muazzam bir çalışma yapıldığının altını çizmek istiyorum” dedi.Putin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine “milyonlarca Rus vatandaşının bir hayaline destek oldukları için” teşekkür ederken, yarışmaların güvenli bir ortamda yapılacağının garantisini de verdi.

Rusya, Soçi Olimpiyat Oyunları için 50 milyar dolar harcama yaptı. Bu rakam şu ana kadar tarihin en pahalı olimpiyatlarının gerçekleşeceği anlamına geliyor. Harcamaların büyük bir bölümü, terör saldırılarına karşı güvenlik önlemleri için gerçekleştirildi. Kentte 100 bine yakın polis ve asker görev yapacak. Londra’da 2012 yaz olimpiyatları için 15 milyar dolar harcanmıştı. Rusya’da yapılacak 2014 Kış Olimpiyat Oyunları öncesinde Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’yi ziyaret edeceklerle ilgili güvenlik önlemlerini artıran bir kararnameye imza attı.

Buna göre, olimpiyatlara ülke dışından gelecek ve vizeye ihtiyacı olmayan yabancılar ülkede 90 gün yerine en fazla 30 gün kalabilecek. Ayrıca otel rezervasyonu olmayanlar 24 saat içinde yerel yönetimlere kayıtlarını yaptırmak zorunda olacak. Olimpiyatların açılışına katılmak isteyenler de internet üzerinden pasaport bilgileri ve iletişim bilgilerini vererek bilet alabilecek. Soçi plakasına sahip olmayan araçlar kente alınmayacak.

Soçi’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından çok önemli bir prestij projesi olarak görülüyor. Rusya’nın eşcinsellere yönelik çıkarttığı ayrımcı yasalara dünya kamuoyunun verdiği tepki uluslararası bir boykota dönüşmese de, birçok Batılı lider açılış törenine katılmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 2014 Kış Olimpiyatları’nın açılış töreni için Soçi’de bulunacak.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/02/soci-kis-olim...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0