Görüş Bildir
Haberler
Snowden: 'Google'ın Yeni Sohbet Uygulamasını Kullanmayın'

Snowden: 'Google'ın Yeni Sohbet Uygulamasını Kullanmayın'

ABD’nin dünya çapındaki gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yetkilisi Edward Snowden, Google’ın yeni sohbet uygulaması Google Allo’nun ‘tehlikeli’ olduğunu, uygulamayla Google’ın kişilerin özel görüşmelerini kaydettiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edward Snowden, dün Twitter hesabından attığı tweet’lerle internet kullanıcılarını Google’ın yeni sohbet programına karşı uyardı.

Snowden'ın dikkat çektiği 'Allo' geçtiğimiz gün kullanıma açılmıştı

“Allo nedir? Google’ın gönderdiğiniz her mesajı kaydeden ve istediğinde polis verilmesini mümkün kılan sohbet uygulamasıdır” mesajını paylaşan Snowden, Google’ın WahatsApp’a benzeyen uygulamasında kullanıcının yazacaklarının önceden tahmin edilmesini sağlayan sistemin tehlikeli olabileceğine işaret etti.

“Siz kullandıkça uygulama da zamanla gelişecek” diyen Snowden, bu yolla Google’ın kişilere ait verileri toplayabileceğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok şirketin müşterilere ait bilgileri hükümetlere ya da kurumlara verdiğini hatırlatan Snowden, Google’ın da yeni uygulamasıyla elde ettiği verileri paylaşabileceği uyarısında bulundu.

Twitter ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
42
24
9
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Owww Reyizzz konuşmuş o zaman kullanmıyoruz.

Toreador

sanirsin hepimiz gizli orgut isletiyoruz alsinlar amk benim konusmalari sorun yok

Atsız

NSA bütün insanların bilgilerini,postalarını ve diğer her şeylerini gözlem altında tutarak ülkede ki terör,uyuşturucu,kaçakçılık gibi tehlikeleri sıfıra indi... Devamını Gör

Mr Logical

Tehlike hiçbir zaman 0'a inmez. Özel hayatın gizliliği gibi bir kavramın yok edilmesi çok ciddi sıkıntılar doğurur. Her şeyden önce, sürekli izlendiğini, din... Devamını Gör