Görüş Bildir
Haberler
Sneijder'ın Menajeri Galatasaray'ı Yerden Yere Vurdu!

Sneijder'ın Menajeri Galatasaray'ı Yerden Yere Vurdu!

Batuhan
11.12.2014 - 12:32

Hem oyuncusu hem de Galatasaray'daki yönetim sorunları hakkında yaptığı açıklamalarla ses getiren Sneijder'in menaceri Guido Albers, bu kez gündem belirleyecek ifadeler kullandı.

FANATİK’e konuşan Albers, net hedefler gösterdi, yerli futbolcuları kızdıracak tespitler yaptı.

Arsenal maçında kaliteyi gördük’

“Arsenal maçında gördük... Galatasaray’ın futbol seviyesi gerçekten kötü. Takımın kalitesi düşük seviyede. Galatasaray’da boşa geçen koskoca 2 yıl var. 2 İtalyan teknik direktör ve çok kalitesiz yabancılara para harcandı, değerinin üzerinde paralara yerli oyuncular alındı. Ancak seviye yükselmek yerine geriye gitti. Görünen o ki Türk oyuncular bu dönemde bir şeyler öğrenmek yerine daha da kötü oynamaya başlamış. 2 İtalyan teknik direktör ne yapmış! Hiçbir katkı sağlamayıp ceplerini doldurarak ülkelerine dönmüşler. Bu hocalarla takımda ne bir iletişim vardı ne de bir organizasyon. Bunları ben söylemiyorum, herkes biliyor. Zaten o yüzden yeni, iddialı, vizyonu olan bir teknik adama, Hamza Hamzaoğlu’na yöneldiler. Bu yapılmayanları yapmak için. Hamzaoğlu hamlesini çok yerinde buluyorum”

‘Gelecek yatırımı yok’

“Gerekirse Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde 11 yabancı ile maça çıkıyor. Sen 5 yabancıyla onlara karşı koyamazsın. Yani kısa sürede ‘vosvos’tan Porsche yapamazsın, bunu yapmak zaman alır. Devler Ligi çok farklı. Ajax da 2 puan aldı ama onlarda fark var. Onlar da genelde yerli oyuncularla oynuyorlar ama gençlere şans tanıyorlar, altyapıya önem veriyorlar. Her yıl en az 2-3 yıldız oyuncu üretip, satıp, para kazanıyorlar. Geleceğe yatırımları var yani. Bu Galatasaray’da yok. Galatasaray’da paralar hep boşa gidiyor. Yönetimle bunları konuşup nacizane fikir verdiğimde bana TFF’nin yabancı statüsünden bahsediyorlar ama kendi kulüp politikaları da başarısız.”

‘Hollandalılar gülüyor’

“Türkiye’de yerli oyunculara sistem yüzünden ödenen paralara Hollanda’da gülüp geçiyorlar. Bir kulüp çıkıp bir yerli oyuncuya 5-6 milyon istiyor, sonra forma giydiğinde büyük beklentilerin altında kalıyor, kaybolup gidiyor. Hollanda’da AZ gibi bir kulüp Ajax’a futbolcu sattığında 2 milyon Euro ve sonraki satıştan da yüzde 10 pay şartı koyuyor. Futbolcu Ajax’ta gelişiyor, 10 milyona satıldığında AZ yine payını alıyor. Bu sadece basit bir örnek.”

‘Her geçen gün kötüye...’

“Wesley, Arsenal mağlubiyetine gerçekten de çok üzüldü. Çok sinirlendi. Bakın, ben açık söylüyorum; Wesley tabii ki gelirken Türkiye’de kazanacağı parayı dikkate aldı. Fakat o bir futbol sevdalısı. Paranın dışında, sevdiği, mutlu olabileceği bir yerde futbolunu oynamak istiyordu. Yani takımıyla birlikte başarılı olma hedefi vardı. Buraya sadece para için gelmedi. Futbol için de geldi, kaliteli bir takıma geldi. Ama geldiğinden beri Galatasaray yavaş yavaş hep kötüye gitti.”

Fenerbahçe ve Trabzonspor için Uefa'da kritik gün... İki takımın da birbirini şikyaet ettiği dosyalar bugün karara bağlanıyor.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un birbirleri hakkında yaptığı şikayetleri UEFA bugün karara bağlayacak. Hatırlanacağı üzere Trabzonspor, 3 Temmuz süreci nedeniyle gerekli yaptırımların Fenerbahçe'ye uygulanmadığını belirtmiş ve hem Sarı Lacivertliler'i hem de Türkiye Futbol Federasyonu'nu UEFA'ya şikayet etmişti. Fenerbahçe'yse Trabzonspor'u 2010-2011 sezonunda 3 maçta teşvik primi verdiği gerekçesiyle yine UEFA'ya şikayet etmişti. Müfettişin raporunu inceleyen UEFA, kararını bugün verecek.

Fanatik

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0