Görüş Bildir
Haberler
Snapdragon 820'ye Samsung İmzası

Snapdragon 820'ye Samsung İmzası

Batuhan
14.01.2016 - 12:52

Samsung, 14nm LLP teknolojisine sahip mantıksal yongaların toplu üretimine başladığını duyurdu. 14nm LLP (Low-Power Plus), firmanın 14nm FinFET işlem teknolojisinin ikinci nesli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarıiletken teknolojilerinin en önde gelen isimlerinden olan Samsung, sektörün ilk 14nm LPE (Low-Power Early) teknolojisini 2015'in ilk yarısında duyurmuştu. Yeni 14nm LPP teknolojisi ise firmanın Exynos 8 Octa işlemcisi gibi işlemcilerde ' eşsiz bir güç verimliliği ve performans sunacağı ' anlamına geliyor. Qualcomm'un bu senenin ilk yarısında cihazlara girmesi beklenen Snapdragon 820 işlemcisi de Samsung'un yeni 14nm LPP teknolojisini kullanıyor. Yani yeni Snapdragon canavarı da Samsung tarafından üretilecek...

Transistörlerde kullanılan 3 boyutlu FinFET yapısı, daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi sağlıyor. Yeni 14nm LPP teknolojisi, transistör yapısı ve işlem optimizasyonları sayesinde bir önceki 14nm LPE'ye göre yüzde 15'e kadar daha yüksek hız sağlarken ve güç tüketimini yüzde 15 düşürüyor.

14nm FinFET teknolojisi, önümüzdeki aylarda mobil cihazlar ve IoT (nesnelerin interneti) cihazları için en gelişmiş ve optimize çözümlerden biri olacak.

Chip

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın