Görüş Bildir
Haberler
Sky News: 'İstanbul'da Yahudi Cemaatine Saldırı Planı'

Sky News: 'İstanbul'da Yahudi Cemaatine Saldırı Planı'

Batuhan
29.03.2016 - 14:25

İngiliz Sky televizyonu, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, IŞİD’in Türkiye’de Yahudileri hedef alan saldırı hazırlığı içinde olduğunu bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz televizyon kanalı Sky News, terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de Yahudi çocukları hedef almayı planladığını bildirdi. Kanalın istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde IŞİD'in çocuk yuvaları, okul ve gençlik merkezlerine saldırılar için ‘gelişmiş aşamada' planlara sahip olduğu belirtiliyor.

'Beyoğlu'ndaki okul hedefte'

'Beyoğlu'ndaki okul hedefte'

Sky Dış Haberler editor Sam Kiley, bilginin, Gaziantep'te geçen hafta tutuklanan ve saldırı hazırlığında olduğu açıklanan altı IŞİD militanından edinildiğini kaydetti. Bilginin hangi ülke istihbaratından kanala iletildiği ise bilinmiyor. Sky'ın internet sitesinde yayınlanan haberde, söz konusu istihbarat kaynağının, “Bu koşullar ışığında zaten üst seviyede alarm halinde bulunan Türk polisinde ek önlemler alındı. Yahudi cemaati de dikkatli olmaya çağırıldı” ifadesi yer aldı. Haberde, Beyoğlu'ndaki okulu da içinde barındıran bir sinagogun en olası hedef olduğuna dikkat çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta düzenlenen intihar saldırısında üç İsrail ve bir İran vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail, pazartesi günü vatandaşlarına yönelik seyahat uyarılarını güncelleyerek, yeni saldırılar düzenlenmesi olasılığı nedeniyle Türkiye'yi ziyaret eden vatandaşlarını ‘mümkün olduğunca hızlı bir şekilde' geri dönmeye çağırmıştı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

benim Anadolu'daki varlığımı kabul etmeyen hiç kimse Anadolu'da yaşamayı haketmiyor varsın ışid bunları katletsin hatta mümkünse ülkedeki tüm siyonist fikir... Devamını Gör

Rim

Senin Anadolu'daki varlığına sıcayım

Rim

Işid değildir o ama neyse

cnsfrd

İlginç, bu sefer polis filan önlem aldı. gözceğizimle görmesem inanmazdım.