Görüş Bildir
Haberler
Skoda'nın yeşil vizyonu gelecek vaadediyor

Skoda'nın yeşil vizyonu gelecek vaadediyor

Mithat Catan
09.05.2014 - 12:24 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 12:30

Skoda'nın yeşil vizyonu gelecek vaadediyor

Skoda'nın yeni konsepti Vision C, daha asil çizgileri ve sportif detaylarıyla ön plana çıkıyor. 

Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen ve Skoda'nın çok da alışık olmadığı şekilde iyi övgüler alan Vision C konsepti, markanın geleceğe yönelik planlarında önemli bir basamak olarak görülüyor.

Toksik yeşil rengiyle Lamborghini şekline bürünmüş bir Kawasaki'ye benzetilen Vision C, keskin ve sıradışı hatlarıyla dikkat çeken bir coupe otomobil. İlk görüşte kesinlikle bir tarzı ve kalitesi olduğunu hissettiriyor. Kesme kristali andıran üçgen şeklindeki far tasarımları, dikey çizgilere sahip büyük ızgarası, parçalı jantları ve uzun kasasıyla Skoda'ya yepyeni bir bakış açısı kazandıran Vision C, teknolojisiyle ve küçük hacimli motoruyla da gelecekteki yerini sağlamlaştırabilecek potansiyele sahip. 

Dört adet spor koltukla gelen otomobilin iç hacmi oldukça geniş. Bol ışıklı ve dijital öğelerle dolu olan konseptin ön konsolunda, yakın gelecekte tüm Skoda otomobillerinde kullanılması planlanan ve programlanabilir yapısıyla dikkat çeken yüksek çözünürlüklü 3D ekran yer alıyor. Arka yolcular için de koltuk başlarına birer ekran yerleştiren Skoda, sürücü gösterge panelini de tamamiyle dijital olarak tasarlamış.

Yeni Skoda Vision C, uzun kasasına nazaran oldukça küçük ama verimli bir motor ile geliyor. 1.4 litre hacimli üniteden gücünü alan otomobil, 110 beygir güce ve 214 km/s maksimum hıza sahip. Model şimdilik hem benzinli hem de doğalgazlı versiyon olmak üzere iki motor seçeneğine sahip.

Sonuç olarak baktığımızda Skoda Vision C, biraz yavaş ama kesinlikle karizması olan bir konsept otomobil. Markanın tasarım çizgisinde büyük yeniliklerin habercisi olan bu konsept, muhtemel olarak 2017 yılında gerçekçi ve etkileyici bir model olarak fuarlarda boy gösterecek. Ve yine muhtemelen sadece yeşil renkte olmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın