Görüş Bildir
Haberler
Skandal Türkiye Tanıtımı Olay Yarattı!

Skandal Türkiye Tanıtımı Olay Yarattı!

Skandal Türkiye Tanıtımı Olay Yarattı!

Ekonomi Bakanlığı, Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleşen ’Who’s Next Pret a Porter Paris’ fuarından yayınlanan ve tartışma yaratan fotoğraflara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; 'Türkiye’yi temsil eden etkinliklerin ülkemiz milli katılım organizasyonu ile hiçbir ilgisi yoktur. Ülkemizi ve tarihimizi küçük düşürmeye dönük bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz' ifadeleri kullanıldı. Firmaya yönelik yaptırım kararları da geldi...

Bakanlık’tan yazılı olarak yapılan açıklamada; 'Who’s Next Pret a Porter Paris’ fuarında Türkiye’nin onur konuğu olduğu hatırlatılarak; 'Türk basına yansıyan sözde Türkiye’yi temsil eden etkinliklerin ülkemiz milli katılım organizasyonu ile hiçbir ilgisi yoktur. Bilindiği üzere, 4-7 2014 tarihleri arasında Paris/Fransa’da gerçekleştirilmekte olan ve 2015-2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonunun sergileneceği ’Who’s Next Pret a Porter Paris’ fuarına İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İTKİB) tarafından milli katılım organizasyonu düzenlenmiş ve Türkiye bu fuarda Onur Konuğu ülke olarak yer almıştır. 1994 yılından itibaren yılda iki kez düzenlenmekte olan söz konusu fuarda, bu yıl milli katılım organizasyonu kapsamında 22, bireysel düzeyde 7 ve Bakanlığımız uhdesinde yürütülmekte olan ’Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (UR-GE) projesi kapsamında 9 tasarımcı, 8 hazır giyimci olmak üzere toplamda 46 firma ile ülkemiz temsil edilmektedir.

4 2014 Cuma günü ülkemizden katılan firmalarımızın günlük normal fuar aktiviteleri ve destek verilen etkinlikler bittikten ve fuarın resmi kapanış saatinden sonra geç bir saatte, fuarın kapalı alanının dışındaki açık alanda, sözde ülkemizin onur konuğu ülke olması hasebiyle tanıtım sürecine katkı sağlanması amacıyla, düzenlenmesi fikri ve organizasyonu tamamen fuar ana organizatörü olan WSN Developpement firmasına ait olan ülkemiz ve ülkemiz organizasyonu ile yakından uzaktan bir ilgisi, bilgisi ve ilişkisi bulunmayan bir takım faaliyetler yapıldığı öğrenilmiştir. Fuar ana organizatörü tarafından düzenlettirilen sözde etkinliklerde, ülkemizin kültürel değerlerini yansıtmayan, milli ve manevi değerlerimizi rencide eden ve Osmanlı olduğu çağrıştırılmaya çalışılan unsurlar kullanılmıştır. Ülkemizi ve tarihimizi küçük düşürmeye dönük bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz' denildi.

Yapılan açıklamada, organizatör firmadan özür mektubu geldiği belirtilerek, ’yapılan sorumsuzluğun hesabının sorulacağı’ kaydedildi. ekonomi bakanlığı Basın Birimi’nin yaptığı açıklama şöyle son buldu; 'Fuarın ana organizatörü firma tarafından konuya ilişkin bir mektup açılış gününün hemen ertesinde Bakanlığımıza iletilerek tüm sorumluluk kabul edilmiş ve özür dilenmişse de konuya ilişkin hassasiyetimiz sorumlulardan yapılan saygısızlığın hesabı soruluna kadar devam etmektedir ve edecektir.

Bu nedenle, yapılan sözde faaliyetlerin kabul edilemez olduğunun altı bir kez daha çizilerek, bundan sonra Fransa’da WSN Developpement tarafından düzenlenecek olan fuarlara hiçbir surette milli katılımın gerçekleştirilmeyeceğini, katılan firma olursa hiç bir şekilde desteklenmeyeceği, adı geçen kuruluşun Türkiye’de hiçbir şekilde fuar düzenlemesine veya ortaklaşa bile olsa asla izin verilmeyeceği, söz konusu fuarlara bireysel katılımlarda devlet desteği verilmeyeceğini ve ayrıca Fransa’da yapılacak fuarlarda ve Fransa’nın ülkemizde yapacağı benzer etkinliklerde fuarın en ince detayına kadar bakanlığımıza evrak ve kayıtlı olarak sunulması ile izin için değerlendirmeye alınacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Ayrıca yaşanan bu çirkin olayın gereği için Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi nezdinde gereği yapılacak ve Ekonomi Bakanlığı olarak Fransa’nın ilgili bakanlığından da gereğini yapması istenecek ve takip edilecektir.Evladı olmaktan gurur duyduğumuz ecdadımızın dünyada hiç kimse tarafından hiçbir yerde ve şekilde rencide edilmesi kabul edilemez, aksi durumun milli onurumuza saldırı olarak kabul edileceğini herkesin bilmesi gerekir. Türkiye’mizin bu konulardaki hassasiyetinin dünyadaki tüm taraflarca dikkate alınması hususu kamu oyuna saygıyla duyurulur.'

Kaynak: http://www.acunn.com/haber/skandal-tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0