Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Sizleri İstanbul'un İlk Seri Katiliyle Tanıştırıyoruz: Hiristo Anastadiyadis Ahilya

etiket Sizleri İstanbul'un İlk Seri Katiliyle Tanıştırıyoruz: Hiristo Anastadiyadis Ahilya

Mondros Mütarekesi sonrası... İstanbul resmen olmasa da fiilen işgal altında. İtilaf Devletleri gemileri İstanbul'a demirlemiş, askerleri sokaklarda istedikleri gibi davranıyor. Bu sıralarda Der-i Saadet toprakları ilk seri katiliyle tanışır. Hristo Anastadiyadis Ahilya. Rum asıllı kabadayı, 5 sene boyunca İstanbul'da terör estirmiş, 13'ü polis 21 cinayet işleyerek bu toprakların son yüzyılda gördüğü en azılı katil olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabıka kaydına göre 1898 doğumlu, Osmanlı tebaasına bağlı bir terzi çırağı Hristo

Sabıka kaydına göre 1898 doğumlu, Osmanlı tebaasına bağlı bir terzi çırağı Hristo

Babası Ahilya 1910 senesinde Atina'ya gitmiş ve kendisinden bir daha haber alınamamış. Annesi Anderhonin ise, Beyoğlu Peremeci Sokak'ta ünlü bir umumihane (genelev) patroniçesi. Yani zaten sorunlu bir başlangıç yapmış hayata Hristos...

İlk suçunu 16 yaşında işliyor

İlk suçunu 16 yaşında işliyor

Çocukluk yaşlarından itibaren ağabeyi Koço ile birlikte tramvayda yolcuların paralarını çalmaya ve annesinin umumihanesine giden erkeklerin paralarını çalarak başlayan Hristos, ivedilikle kendisine bir suç çetesi kurar. Galata, Tatavla (Kurtuluş), Dolapdere ve Beyoğlu'nun haraca bağlayan çetenin diğer üyeleri Zafiri, Fantoma Mehmet, Harito, Makarnacı Niko ve Demirci Andon gibi başka azılı suçlulardır.

İlk cinayet

İlk cinayet

Hristos ve çetesi ilk cinayetlerini haracını ödemek istemeyen Muhallebici Recep Usta'nın boğazını keserek işler. Cinayetten sonra yakalanan çete 15 yıl kürek cezasına çarptırılsalar da bir süre sonra hapishaneden kaçarlar ve İstanbul'un hiç derdi yokmuş gibi bu korkunç çeteyle olan mücadelesi başlar.

İstanbul Polis Müdüriyeti'ni ''Hepinizin kanını içeceğim'' diyerek tehdit eder

İstanbul Polis Müdüriyeti'ni ''Hepinizin kanını içeceğim'' diyerek tehdit eder

Yıllar içerisinde 13 polisi öldüren çete, peşlerine düşen bir polis memuru İsmail'in bürosunu basıp ''Bir kurşun yeterince uyarıcı olmalıdır'' sözleriyle raconun büyüğünü keser. Yetmez, öldürdüğü 4. polis Muharrem'den sonra Ayvalıçeşme karakolunu basar ve polisleri silahsızlandırarak nezarete atar.

Çetenin çökertilişi ve Hrisantos'un öldürülüşü

Çetenin çökertilişi ve Hrisantos'un öldürülüşü

Hrisantos ve ekibi iyiden iyiye hedef olmuştu. Bu işi çözmek isteyen polis teşkilatı, önce uzun uğraşlar sonunda çetenin diğer üyelerini öldürmeyi başardı. Köşeye sıkışan Hrisantos, sevgilisiyle Yunanistan'a kaçıp sakin bir hayat sürmeye başladı. Ancak orada da sevgilisini rahatsız eden birini öldürerek yine kaçmaya başladı. Bu sırada yalnız kalan sevgilisi Eftimya, İstanbul'a döner ve bu durum Hrisantos'u çok sinirlendirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adım adım ölüme

Adım adım ölüme
Adım adım ölüme

Hrisantos bir çatışmada yaralanır ve bir evde saklanmaya başlar. Bu sırada Eftimya'nın babası polise gidip Hrisanstos'un kaldığı evi ihbar eder ve son operasyon başlar. Gece baskınında Hrisantos, Muharrem Alkor tarafından öldürülür. Muharrem Alkor ise, usta sanatçı Selda Alkor'un babasıdır.

Nefes kesen olay, kitap ve filmlere de konu olmuştur

Nefes kesen olay, kitap ve filmlere de konu olmuştur

İstanbul'un en zor günlerinde ortaya çıkan bu seri katil ve çetesi, yıllarca şehre kan kusturmuştur. Tabi ki bu kadar ses getiren bir olayın anlatılmaması beklenemezdi. Muharrem Alkor ''Hristos'u Ben Öldürdüm'' kitabıyla yaşananları anlatırken, 'İstanbul Kan Ağlarken' ve 'Namus Bekçisi' filmleri de Hristos'un hayatını konu almıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
847
440
103
62
56
36
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emrah

Seri katilin anlamını öğren önce

ŞEFİKA

Bunlar seri cinayet değil ki çete cinayetleri

Cihangir Atalay

Vay be. İşte bunlarla gel onedio