Görüş Bildir
Haberler
Sizin Sevimli Kediniz Hangi Irktan?

Sizin Sevimli Kediniz Hangi Irktan?

Elif Altunten
24.01.2014 - 10:49 Son Güncelleme: 24.01.2014 - 17:08

Bilinen 30 çeşit kedi ırkı bulunmaktadır. Genel olarak karakterler birbirine benzese de bazı ufak ayrıntıları bilmeniz, yavru kedinizin seçiminde yararlı olacaktır. Günümüzde en popüler kedi ırkları İran, Siyam, Van, Ankara, British Shorthair, Scotish Fold, Himalaya, Egzotic Shorthair’dir.

İran ırkı kediler sakinlikleri ile kendilerini belli ederler. Günü uyuyarak geçirmek onlar için bulunmaz nimettir. Himalaya benzer bir vücut yapısına sahip olmasına rağmen tüy renkleri ile İran kedisinden farklıdır. Karakteri de İran gibi sakindir. Bu iki ırkın en vazgeçilmez gereksinimi taranmadır. Günlük taramaları kesin olarak yapılmalıdır. Çünkü taranma gereksinimlerini tam olarak karşılayamazsanız tüyler birbirine karışarak açılması zor bir hal alacak, deri üzerini kapatarak hava almasını engel olacak ve deri problemlerine neden olacaktır.

Siyam ırkı kediler oyuncu, aşırı meraklı ve atletizme yatkınlıkları ile tanınırlar. Evinizdeki en yüksek yerlere sorunsuzca çıkabilirler. Atalarının avcılık özelliklerini tümüyle taşımaktadırlar. Bunun için geceleri aktif haldedirler. Çünkü ataları geceleri avlanmakta...

Kaynak: http://www.kedibakimi.net/kedi-irklari/
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Kedisi

İran Kedisi

Siyam Kedisi

Siyam Kedisi

Van Kedisi

Van Kedisi

Ankara Kedisi

Ankara Kedisi

British Shorthair

British Shorthair
İçeriğin Devamı Aşağıda

Scotish Fold

Scotish Fold
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
1
1
0