Görüş Bildir
Haberler
Sizi Uzay Boşluğunda Savuracak, Ufkunuzu Genişletecek Uzay Temalı En İyi 9 Sinema Filmi

Sizi Uzay Boşluğunda Savuracak, Ufkunuzu Genişletecek Uzay Temalı En İyi 9 Sinema Filmi

R.G.
03.08.2021 - 15:38

Uzaya ilginiz ve merakınız varsa tam size göre bir film listesi hazırladık. Usta yönetmenlerin yönettiği ve kalemi güçlü senaristlerin yazdığı, evrende ne kadar küçük olduğumuzu hatırlatan ödüllü filmlerin hepsini bu listede derledik. Yaşadığınız gezegenin çok ötelerini merak ediyorsanız bu filmleri keyifle izleyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Ad Astra - IMDB 6.5

9. Ad Astra - IMDB 6.5

Kainata meydan okuyan duygusal bir uzay filmi Ad Astra! Brad Pitt ve Liv Tyler gibi yıldız oyunculara ev sahipliği yapan filmde göreve çıkan astronot Roy, 20 yıl önce uzayda hayat aramak üzere göreve çıkmış babasının izini sürmek ister. Güneş sisteminin dışına doğru yapılan bir yolculukta gemi mürettebatının asıl görevi ise dünyayı tehdit eden gizemi çözmek. Sırlarla dolu ve insanın varoluşuna dair aydınlanmalar yaşayacağınız filmi şiddetle öneriyoruz!

8. Life - IMDb 6.6

8. Life - IMDb 6.6

Tüyler ürpertici bir uzay filmi olan Life, Mars'ta yaşam izleri bulan altı kişilik bir ekibin ürkütücü macerasını konu ediyor. Uzayda tek hücreli bir canlı bulan bilim insanları bilimde çığır açmak hevesindedir. Ancak dost canlısı olmayan bu tek hücreli canlı, işlerin kontrolden çıkmasına neden olur. Jake Gyllenhaal ve Ryan Reynolds gibi yıldızların uzaydaki gerilim dolu ölüm kalım mücadelesini dişlerinizi sıkarak izleyeceksiniz!

7. Passengers - IMDb 7.0

7. Passengers - IMDb 7.0

Dram ve romantizm dolu bir bilim kurgu filmi olan Passengers, sizi zaman zaman gerebilir! Başrollerini Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in paylaştığı filmde 120 yıl sürecek bir uzay yolculuğu planlanır. Yüzlerce mürettebat uzay gemisinde uyutulur fakat geminin bir astreoite çarpması sonucu astronot Jim 30 yıl erken uyanır. Yalnız ve çaresizce bekleyen Jim uzay gemisinde görevini ihlal edecek şeyler yapmaya başlar. Aşk ve çaresizlik dolu film çarpıcı bir finale sahip.

6. Apollo 13 - IMDb 7.6

6. Apollo 13 - IMDb 7.6

NASA'nın 1970 yılındaki başarısız Ay görevini anlatan gerçekçi bir tarihi uzay filmi Apollo 13. Ay'a gitmek amacıyla yola çıkan üç astronot görevlerini başarıyla tamamlayamaz ve dünyaya dönmeleri de oldukça güçleşir. Oksijen ve enerji sorunları nedeniyle zorlu bir yaşam mücadelesi veren üç profesyonel astronotun çabası sizi gerebilir! Tom Hanks, Gary Sinise ve Bill Paxton'un başrollerini paylaştığı filmde akıl almaz bir hayatta kalma mücadelesine tanık olacaksınız.

5. Hidden Figures - IMDb 7.8

5. Hidden Figures - IMDb 7.8

Yakın tarihin çağ dışı gerçekleri hakkında biyografik bir film Hidden Figures. 60'lı yıllarda NASA'da görev yapan üç kadın matematikçi inanılmaz başarılara imza atar. Ancak bu matematikçi kadınların başarısı takdir edilmez ve hatta iş arkadaşlarından ayrı çirkin bir binada çalışmaları gerekir çünkü bu kadınlar siyahidir! Hem siyahi hem de kadın oldukları için ötekileştirilen matematikçi bilim insanlarının uzay çalışmaları hakkındaki başarısına tanık olacak ve ayrımcılığın boyutunu tüm gerçekliğiyle hissedeceksiniz. 60'lı yıllarda Amerika'da siyahilere yönelik ayrımcı kanunları gün yüzüne çıkaran film, yine o yıllardaki NASA'da kadınların elde ettiği başarıya dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Martian - IMDb 8.0

4. The Martian - IMDb 8.0

Fütüristik ve son derece çarpıcı bir uzay filmi The Martian! 2035 yılında geçen film Mars'a göreve çıkan bir uzay gemisi mürettebatıyla başlar. 31 gün planlanan görevin ortalarında bir kum fırtınası çıkar ve geminin komutanı göreve son verilmesini emreder. Acil tahliye sırasında fırtına, uzay gemisinin ana iletişim antenini kırar ve yıldız oyuncu Matt Damon'un canlandırdığı astronot Mark'ın karnına isabet eder. Uzay elbisesi deforme olan Mark uzaya savrulur ve arkadaşları öldüğünü düşünerek dünyaya döner. Hayatta kalmayı başaran Mark'ın Mars'ta hayatta kalma mücadelesini merak içinde izleyeceksiniz.

3. 2001 Space Odyssey - IMDb 8.3

3. 2001 Space Odyssey - IMDb 8.3

Yapay zeka ile insanın enfes mücadelesine tanık olduğumuz bir uzay filmi 2001 Space Odyssey. Fütürist yazar Arthur C. Clarke'ın romanından uyarlanan ve usta yönetmen Stanley Kubrick imzasını taşıyan film, 1968 yılından 2001 yılındaki uzay teknolojisini tasvir eder. İnsanlığın uzaya rahatça seyahat edebildiği filmde bir grup asker, farklı bir gezegende aniden beliren gizemli bir yapının ortaya çıkmasıyla göreve gider. İnsanın gelişimi ve varlığına dair ufkunuzu geliştirecek film; makineler, basit araçlar ve ilkel insanın mücadelesini anlatan bir belgesel havasında...

2. Wall-e - IMDb 8.4

2. Wall-e - IMDb 8.4

Disney Pixar yapımı klasikleşen bir uzay animasyonu Wall-e! Uzak bir gelecekte dünya bir çöplüğe dönüşür ve insanlar devasa bir uzay gemisiyle uzaya gönderilir. Dünyayı temizlemek ise 'Wall-e' isimli robotlara kalır fakat iklim felaketlerinden dolayı sadece bir robot işini yapmaya devam edebilir. Baş karakterimiz Wall-e çöp toplama görevine devam ederken gizli bir görevde olan başka bir robotla karşılaşır. Karşılaştığı robota aşık olan sevimli Wall-e'nin uzaya doğru kalpleri yumuşatan aşk yolculuğu başlar.

1. Interstellar - IMDb 8.6

1. Interstellar - IMDb 8.6

Solucan deliği teorisinden ilham alınarak yapılan aklınızın sınırlarını zorlayacak bir bilim kurgu filmi Interstellar! Eski bir pilot ve mühendis olan Cooper, hayatını çiftçilik yaparak kazanırken şaşırtıcı zekaya sahip olan kızı odasında ilginç nesneler keşfeder. Bu nesnelere dair bilimsel tespitlerde bulunan Cooper, kızıyla beraber NASA'ya gittiğinde olaylar gelişir. Kafa karıştırıcı filmlerin mimarı usta yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği filmde Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey'ın canlandırdığı Cooper bir anda kendini dünyayı kurtarma mücadelesi içinde bulur. Uzay yolculuğunda yanına kızını da alan Cooper, kalan tüm ailesini geride bırakarak uzayda yeni bir yaşam alanı bulmak için gayret eder. Anne Hathaway ve Timothee Chalamet gibi son dönemin yükselen oyuncularına sahip film her açıdan ilgi çekici. Solucan deliği teorisine dair ufkunuzu genişletecek, olağanüstü ve çarpıcı bir kurguya sahip filmi izlediğinizde dünyaya ve evrene bakışınız değişecek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
11
10
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

İnterstellar çok beğenmiştim.