Görüş Bildir
Haberler
Sizi Şöyle Alalım! Kronolojik Olarak Sıralanmış Tüm Marvel Filmleri

etiket Sizi Şöyle Alalım! Kronolojik Olarak Sıralanmış Tüm Marvel Filmleri

Metehan Yeşilyurt
06.03.2018 - 00:43 Son Güncelleme: 29.04.2018 - 01:07

Bu liste mutlaka izlenmesi gereken Marvel filmlerini de içermektedir.  Marvel film önerileri arıyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun. 

Marvel, filmleri ile sinema dünyasının son yıllardaki en etkin üreticilerinden bir tanesi. İlk kurulduğu günden bu yana yayınladığı çizgi romanlar ile tüm dünya genelinde büyük bir okuyucu kitlesi edinin Marvel, sinema filmleri ile de son 10 yılı istila etmiş durumda diyebiliriz. 

Herkesin aklında aynı soru beliriyor olabilir. Marvel filmleri hangi sırayla izlenmeli? Sizin için bu içeriğimizde sinemada yer almış bütün Marvel filmlerini sırası ile bir araya topladık ve vizyona girecek olan filmler ile birlikte listeledik. İzlemek isteyenler için güzel bir liste olduğunu düşünüyorum. Tabii ki en çok izlenen Marvel filmleri son yıllarda vizyona giren filmler oldu. İzlenme rakamlarını seri olarak ele aldığımızda bayağı karmaşık bir tablo ortaya çıkıyor. O yüzden o kısmı es geçtim :) 

Keyifli seyirler! 

Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. Filmler kronolojik sıra ile sıralanmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

52. Ördek Howard / Howard the Duck (1986)

52. Ördek Howard / Howard the Duck (1986)

İnsansı bir ördek... Hem de daha önce hiç de görmediğimiz türden...

Howard the Duck, dünyadaki uzaylı istilasını durdurmak üzere yaşadığı gezegenden dünyaya gitmek durumunda kalır. Artık dünyada bulunma nedeni ve tek çaresi insanlara yardım etmek ve bu korkunç istilayı durdurmaktır.

IMDb: 4.6

51. İnfazcı (1989) / The Punisher

51. İnfazcı (1989) / The Punisher

Frank Castle'in ailesi canice katledilir. Ailesinin intikamını almak isteyen Frank, bir süre sonra suçluları cezalandıran adıyla bilinmeye başlar. Frank girdiği bu yolda suçlularla kıyasıya bir mücadele içine girecektir.

IMDb: 5.7

50. Kaptan Amerika (1990) / Captain America

50. Kaptan Amerika (1990) / Captain America

Kaptan Amerika nasıl dünyaya geldi? Aslında herşey, sıska bir vatansever olan Steve Rogers'in 'vatani borcunu ödeme' hevesiyle başladı. Çelimsiz delikanlı Steve Rogers, II: Dünya Savaşı’nda ülkesi için savaşmak istediğinde, çok gizli süper-asker programı derdine derman olacak ve Birleşik Devletlerin biricik koruyucusu Captain America doğacaktır. Nasyonal-sosyalistlere savaş esnasında acımayan kahramanımız, Red Skull isimli Alman mucidin ölümcül roketini durdurmak isterken kaybolur. 

1990’larda buzulların içinde donmuş bir halde bulunana dek herkes onu ölü sanmaktadır. 'Captain' tekrar iş başı yapar. Karşısında, yeni planları olan eski düşmanını bulacaktır. Bu filmin talihsizliği ise mainstream sinema arenasında henüz daha Marvel fırtınası esmeden ve bilindik tüm çizgi roman ekollerinin popülariteye kavuşmadan önce vizyona girmiş olması...

IMDb: 3.3

49. Fantastik Dörtlü (1994) / The Fantastic Four

49. Fantastik Dörtlü (1994) / The Fantastic Four

2005’ten önce de bir Fantastik Dörtlü uyarlaması olduğunu bir çokları bilmez. 1994 yapımı filmin hikayesi ilginç. Çizgi romanın film haklarını elinde bulunduran şirket, opsiyonu kaybetmemek için belli bir süre içinde filmi çekmek zorundadır. Çünkü Chris Columbus’un büyük bütçeli bir Fantastik Dörtlü çekmek için ağzının suyu akarak opsiyonun süresinin dolmasını beklediğini herkes bilmektedir. Bunun üzerine 1.5 milyon dolarlık bütçesi olan yapım start alır. Ancak kimsenin filmi vizyona sokmak gibi bir niyeti yoktur. Film kısa zamanda fanlar arasına elden ele korsan kopyaları dolaşan bir külte dönüşür. Eh, yapımcının da Roger Corman olduğunu eklediğimizde, hikaye tamamlanır...

IMDb: 3.9

48. Bıçağın İki Yüzü(1998) / Blade

48. Bıçağın İki Yüzü(1998) / Blade

Vampir Filmleri kronolojisinde hem 'çukulata renkli' hem de 'baş kahraman' olarak böylesine ayrıksı bir karakterin sinemada tutuluyor olması hoş bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Blade karakterini adeta 'yaşayan' siyahi oyuncu Wesley Snipes'ın can verdiği bu alternatif kahraman, aslında bir çizgi roman karakterinin beyazperde'ye uyarlanmasıdır. Filmde, vampirlere 'kan kusturan' bir vampir olan Blade'in hünerlerini izleyeceğiz. Blade'in annesi, henüz Blade onun karnındayken vampirlerin acımasız saldırısı sonucunda katledilmiştir. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Blade, bilincini kazandığı günden itibaren kendisini vampirleri temizlemeye adamıştır. Henüz doğmamışken ucundan bulaştığı vampir saldırısı nedeniyle genlerinde onların özelliklerinden de bulunan Blade vampirler tarafından 'Gündüz Gezen' olarak isimlendirilmektedir. Blade'in kendileri için dev bir tehlike oluşturduğunu bilen vampirler de onu bir an önce avlamak istemektedirler. Yönetmen koltuğunda Stephen Norrington'ın bulunduğu Blade'in yapım tarihi ise 1998...

IMDb: 7.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

47. X-Men (2000)

47. X-Men (2000)

Profesör Xavier, dünyada birçok kişinin farkında olmadığı bir durumdan haberdardır. Bu nedenle kendi isteklerinden bağımsız olarak muhtelif mutasyonlara tabii tutulmuş olan insanları, yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bir okulda toplamıştır. Toplanılan bu gençlerin asıl amacı, dünyaya kötülük salmaya hevesli olan yapay mutantların vahşetini engellemektir. X-Men ekibi, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla didinirken, öteki taraftan dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.

IMDb: 7.4

46. Bıçağın İki Yüzü 2 (2002) / Blade 2

46. Bıçağın İki Yüzü 2 (2002) / Blade 2

İşte 'insancıl' vampir Blade, yeniden görev başında! Yine tepelemesi gereken onlarca Şam Şeytanı, gulyabani ve ecinni vampirler, karanlıkta fink atmaktadır. En azılıları olan Reaper, vampirler arasında bile bir korku yaratan bir mutant vampirdir. Bir kaza sonucunda ortaya çıkmıştır ve sadece insanların değil vampirlerin de türünü sürdürmesi konusunda bir tehdit oluşturmaktadır. Bir yarı vampir-yarı insan olan vampir avcısı Blade ise tehlikenin farkındadır. Bu kez Whistler ve Scud gibi iki destekçisini yanına alarak oluşan bu büyük tehlikenin önünü kesmeye çalışacaktır. Blade serisi, gerilim ve vampirseverlere bol bol kan, vahşet, şiddet, hiddet ve heyecan vadederken seyirciye nefessiz bir çizgi roman uyarlaması izlettirmeye devam ediyor.

IMDb: 6.7

45. Örümcek Adam / Spider-Man (2002)

45. Örümcek Adam / Spider-Man (2002)

Peter Parker, sosyal hayatında pek de başarılı olamayan bir öğrencidir. Okulda akranları tarafından sürekli olarak hor görülmekte ve aşık olduğu Mary Jane'i sadece hayal edebilmektedir. Bir gün okulun çıkardığı bir gezide üzerinde deneyler yapılan bir örümcek tarafından ısırılır. Peter Parker'ın sıradan hayatı baştan aşağı değişecektir. Peter, örümceğin içgüdüsel yeteneklerini kazanacak ve bunu şehrin karanlığında kaybettiği amcasının intikamını almak üzere kullanacaktır. Peter, artık 'Örümcek Adam' olacaktır.

IMDb 7.3

44. Korkusuz (2003) / Daredevil

44. Korkusuz (2003) / Daredevil

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Yaman bir avukat olan Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır. Daredevil zorlu bir mücadelenin ardından kiliseye hapsolur ve kendisini çok sevdiği rahibin ellerine bırakır. Burada güç toplayan süperkahraman sıkça geçmişini ve kötü anılarını anımsamaya başlar. Bu ve tüm insanlığın onu beklemesi güç toplamasında önemli bir etken olur. 

Çizgi roman akımının önemli yapıtlarından biri olan film Marvel'ın 'Korkusuz' isimli çizgi romanından sinemaya uyarlanmıştı. Başrolde sonra Batman'de göreceğimiz Ben Affleck yer alıyor. 

IMDb: 5.3

43. X-Men 2 (2003)

43. X-Men 2 (2003)

Styker isimli kötü niyetli bir varlık şehrin ve insanlığın düzenine çomak sokmak üzere güç toplamaktadır. Büyük bir kaosu beraberinde getirmeyi amaçlayan William Styker, müthiş bir şehilde organize olmaktadır. Alışılmışın dışındaki süper güçleriyle çevresine korku yaymaya başlayan Styker'ın karşısına dikilebilecek tek ekip ise Profesör Charles Xavier'in üstün mutantlardan oluşan ekibidir. Magneto ise onlara yardım etmeye hazır bir biçimde beklemektedir. Mutantlar arasında ayrı bi öneme sahip olan Wolverine ise, kendi geçmişini aramak üzere bir yolculuğa çıkmanın eşiğindedir.

IMDb: 7.5

İçeriğin Devamı Aşağıda

42. Hulk (2003)

42. Hulk (2003)

Bruce Banner'ın lideri olduğu çok gizli bir proje, ülkenin çeşitli yerlerinden getirilen kimi deha öğrencilerin de katkılarıyla, son demlerine ulaşmıştır. Projeyi test etmek amacıyla yapılan deneyde büyük bir kaza meydana gelir ve Bruce Banner, yüksek miktarda radyasyona maruz kalır. Gama ışınları nedeniyle mutasyon geçiren Banner, artık ne zaman sinirlenirse yeşil ve dev bir yaratığa dönüşmektedir. Artık elindeki tek şansı, kontrol edemediği bu gücü bir şekilde içinde sindirmek olacaktır.

IMDb: 5.7

41. İnfazcı (2004) / The Punisher

41. İnfazcı (2004) / The Punisher

Özel ajan Frank Castle’ın sevgi dolu bir ailesi, mükemmel bir hayatı ve macera dolu dolu bir işi vardır. Ancak acımasız bir suçla her şeyi elinden alındığında Frank yeniden doğmak zorunda kalır. Şimdi bir yargıç, juri ve cellat olarak hizmet veren Frank, yeni bir düzen sağlamak anlayışı ile kendisine yanlış yapan herkese karşı tek başına savaşır. Onun artık tek amacı vardır. Kimsenin, önünü kesemeyeceği bir ölüm makinesine dönüşmüştür. Ailesini öldürenlerin peşine düşerek kendi yöntemleri ile intikam almanın peşindedir.

IMDb: 6.5

40. Örümcek Adam 2 (2004) / Spider-Man

40. Örümcek Adam 2 (2004) / Spider-Man

Peter Parker, çifte hayat yaşayıp Örümcek Adam olarak suçlularla savaşmaktan yorgun düşmüş mutsuz bir adamdır. Hayatı inişe geçmiştir. Sevdiği kadın bir başkası ile nişanlanmış, dereceleri yokuş aşağı kayıp gitmekte, hiçbir işi başaramamaktadır. Dahası Daily Bugle gazetesi, Örümcek Adam’ın bir suçlu olduğu iddiası ile kendisine acımasızca saldırmaktadır. Kırılma noktasına ulaşan Peter, bu kimliğinden vazgeçmeye karar verir. Ancak başarılı olmayan bir dönüşüm deneyimi ile eksantrik ve obsesif bilim adamı Doktor Otto Octavius, dört uzun dokunaçlı bir cani olarak Doktor Ahtapot’a dönüşür. Peter, belki de Örümcek Adam’ın geri dönüş zamanı olduğunu düşünmeye başlar. Sam Raimi’nin ikinci Örümcek Adam filmi ilkinden de fazla ilgiyi hak ediyor.

IMDb: 7.3

39. Bıçağın İki Yüzü: Trinity (2004) / Blade: Trinity

39. Bıçağın İki Yüzü: Trinity (2004) / Blade: Trinity

Uzun zamandır vampirlerle savaşan ve onları yok etmek için canını dişine takan Blade, başarılı bir vampir avcısıdır. Haliyle bu süre içerisinde kendine epeyce güçlü düşmanlar edinir ve bu güçlü vampirlerin kurduğu kimi tuzaklar neticesinde FBI'ın arananlar listesine girer. Vampirler artık hiç olmadıkları kadar güçlüdür ve FBI nedeniyle gece çalışamayan Blade, görevini yalnızca gündüz vakti yerine getirebilmektedir. Bunun sayesinde de daha önce karşılaşmadığı bir grup vampir avcısıyla tanışır. Bu esnada dünya kötülükle tanışmak üzeredir. Vampir avcılarının birleşip güçlendiğini duyan vampirler 'ilk' efendilerini hayata döndürüp ayaklanırlar. Bu ilk vampir ise ürkütücü 'Drakula'nın ta kendisidir. Şimdi bir hayli güçlü olan iki taraf arasında korkutucu bir savaş başlamak üzeredir. 

Marvel'ın Blade karakterinden esinlenerek oluşturulan Blade serisinin üçüncü ve son filmidir. Yönetmen koltuğunda ilk iki filmin senaryolarını yazan David S. Goyer bulunuyor.

IMDb: 5.9

38. Elektra (2005)

38. Elektra (2005)

Elektra bir kiralık katildir ve ne yazık ki aynı işi yapan Bullseye tarafından öldürülerek hayattan ayrılmıştır. Ancak The Hand adındaki suç örgütü onun geri dönmesine karar verir ve mistik bir tören düzenleyerek hayata geri dönmesini sağlar. Örgütün, Elektra’ya verdiği vazife ise hiç de kolay değildi. Mark Miller ile on üç yaşındaki kızı Abby’i öldürmesi gerekmektedir. Bu işi yapmaya kalkıştığında istemeden de olsan bu insanlarla yakınlaşır Elektra. Sonrasında da kendisini yetiştiren ve ölümden döndüren efendilerine başkaldırıp karşı çıkacaktır.

IMDb: 4.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

37. Man-Thing (2005)

37. Man-Thing (2005)

Kızılderililer tarafından kutsal olarak kabul edilen topraklardan birine sahip olmak isteyen paragöz bir emlakçı esrarengiz bir şekilde ölü bulunur. Kulaktan kulağa yayılan söylentiye göre de olayın suçlusu bu bölgede yaşamakta olan yerlilerdir. Ancak Kızılderililer masumdur ve bu bataklıkta yaşayan Man-Thing isimli ürkütücü yaratıktan haberdar olan tek topluluk onlardır...

Film; Marvel’ın, DC’nin Swamp-Thing’ine yanıt olarak çıkardığı ve kendine has küçük bir hayran kitlesi kazanmış bir çizgi roman serisi olan Man-Thing'ten uyarlanmıştır.

IMDb: 4.0

36. Fantastik Dörtlü (2005) / The Fantastic Four

36. Fantastik Dörtlü (2005) / The Fantastic Four

Reed Richards bir dehadır. Onun en yakın arkadaşı olan Benjamin Grimm bir pilottur. Onun sevgilisi olan Susan Storm oldukça güzel bir kadındır. Onun erkek kardeşi Johnny ise tezcanlı bir gençtir. Hep beraber bir uzay yolculuğuna çıkarlar. Geçirdikleri çok talihsiz bir kaza hepsinde çeşitli mutasyonlara yol açacaktır. Artık hiç biri, eskiden olduğu kişi olamayacaktır. Artık dünya dört adet yeni süper kahraman kazanmıştır. Yaşanan bu kötü olay, insanlığın yararına kullanılabilecek midir?

IMDb: 5.7

35. X-Men: Son Direniş (2006) / X-Men: Last Stand

35. X-Men: Son Direniş (2006) / X-Men: Last Stand

Bir devam filmi olan X MEN SON DİRENİŞ, bu üçüncü bölümde bir önceki bölümde sona doğru gündeme gelen Dark Phoenix hikayelerini temel alıyor. İkinci filmde, final kısmında bir takım telepatik yeteneklere sahip olan Jean Grey, sevdiği dostları uğrunda kendisinden vazgeçmişti. Bu sefer Phoenix yani Anka Kuşu aracılığı ile yeniden hayat bulacak gibi görünüyor. Her şeyin olduğu üzere bu güzel haberin de bir bedeli olacak mutlaka. Bu bedeli ödemesi gereken başkaları da var bu kez. Son derece heyecanlı bir bölümle karşımızda.

IMDb: 6.7

34. Hayalet Sürücü (2007) / Ghost Rider

34. Hayalet Sürücü (2007) / Ghost Rider

Johnny Blaze hayatını motorsikleti sayesinde kazanmaktadır. Motorsikletiyle yaptığı akıl almaz gösteriler sayesinde bu extrem spora meraklı binlerce insanın saygısını ve sevgisini kazanmaktadır. Ancak bu parıltılı hayatın altını kazıyınca ortada büyük bir trajedi olduğu görülecektir. Johnny Blaze, yıllar önce sevdiği kadını kurtarmak için şeytanla bir anlaşma yapmıştır. Bu anlaşmaya göre Johnny geceleri şeytanın emrinde çalışan bir 'hayalet' olmak zorundadır.

IMDb: 5.2

33. Örümcek Adam 3 (2007) / Spider-Man 3

33. Örümcek Adam 3 (2007) / Spider-Man 3

Peter Parker ya da Örümcek Adam, bir kez daha izleyicisi ile buluşuyor. Her ne kadar nihayet hayatını bir düzen üzerine kurmuş olsa da Peter Parker özel hayatı bir yanda, Örümcek Adam kimliği diğer yanda yaşarken zorlanır. Örümcek Adam olmanın en temel tehlikesi ise her an nerede geleceğini kestiremediği tehlikeler ile kuşatılmış olma ihtimalidir. Bu sırada Peter’ın rahatsız edici bir kibri çıkar ortaya. Sevenleri bu durumdan olumsuz etkilenirler. Sadece üzülmek açısından değil, onun sırf bu özelliğinden ötürü Venom ile Kum Adam’ın saldırılarına kulak asmayarak ailesini ve tüm sevdiklerini farkında olmadan tehlikeye atacaktır.

IMDb: 6.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. Fantastik 4: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi (2007) / 4: Rise of the Silver Surfer

32. Fantastik 4: Gümüş Sörfçü'nün Yükselişi (2007) / 4: Rise of the Silver Surfer

Sevilen filmin yeni serisinde Latveria’ya dönen Von Doom ile birlikte fantastik dörtlü artık yeni meselelerle baş etmek durumundadırlar. Galactus, bir sonraki hedefinin Dünya olduğuna karar vermiştir. Sağ kolu olan Silver Surfer, Dünya’ya gönderildiğinde yapılan pazarlıktan çok daha fazlasını almaya başladığını fark eder. Ancak her şey bu kadar basit değildir. Dr Doom evinde geçirdiği iki yılın ardından iki yıl sonra geri dönmeye karar verecektir. Dünyayı yok etmeye çalışanlarla baş etmesi gereken Fantastik Dörtlü iş başında.

IMDb: 5.6

31. Iron Man (2008)

31. Iron Man (2008)

Tony Stark, hem bir mühendislik dahisi hem de tam bir playboydur. Kendi ülkesinde teknoloji harikası füzeler ve silahlar üretmektedir. Afganistan’da yeni bir füzeyi tanıtırken esir düşer ve yaralanır. Onu kaçıranlar, kendileri için bir füze yapmasını isterler. Tony ise bunun yerine zırhlı bir giysi yapar. Bunu yapmaktaki amacı zekasını kullanarak farklı bir kurtuluş yöntemini planlamaktır. Boş zamanlarını kadınlarına ayıran Tony’nin hayatı artık tamamen farklı bir şekle bürünmüştür. Onun bununla nasıl baş edeceği ise esas konudur.

IMDb: 7.9

30. The Incredible Hulk (2008)

30. The Incredible Hulk (2008)

Üzerinde çalıştığı projeye fazlasıyla önem veren bir bilim adamıdır kahramanımız Bruce Banner. Mevcut tüm hücrelerini zehirlemekte olan gama radyasyonuna karşı savaş açmıştır. Bu savaş dahilinde karşı bir kült geliştirmenin peşindedir. Kendi içinde dizginleyemediği bir öfkeyi saçan gücü serbest bırakmaya çalışır. Bu gücün adı Hulk’tır. Geride bıraktığı yaşamından ve bir zamanlar sevdiği kadından uzak kalan Bruce, bu saplantılı konumdan çıkmak için uğraş verirken yok edilme tehlikesi ile de karşı karşıyadır. General Thunderbolt Ross ve askeri bir makine onu ve gücünü yok etmenin peşindedir.

IMDb: 6.8

29. İnfazcı: Savaş Bölgesi (2008) / The Punisher War Zone

29. İnfazcı: Savaş Bölgesi (2008) / The Punisher War Zone

Öcün artık bir adı var. Bir aileye yapılanların intikamı alınacaktır.

IMDb: 6.0

28. X-Men: Başlangıç Wolverine (2009) / X-Men: Wolverine

28. X-Men: Başlangıç Wolverine (2009) / X-Men: Wolverine

Bir zaman bir yerde yapılan bir seçim, koca bir ömrün akışını bambaşka bir yere sürükleyebilir. James Logan babasını öldürünce arkadaşı Victor Creed ile birlikte kaçmaya karar verir. William Stryker onları bulduğunda bir teklif getirir. Mutantlardan oluşan özel bir ekibe dahil olmalarını ister. Logan bir zaman sonra örgütü bırakır ve Kanada’ya doğru yola çıkar. Yollar ayrılmıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Stryker yeniden ortaya çıkar ve bu kez Logan’a Weapon X adlı projesine dahil olmasını teklif eder. Logan kabul etmez başta ancak sonrada bir intikam duygusu işle fikrini değiştirir. Vücuduna bir madde enjekte edilir ve o artık yenilmezdir.Projeye katılmayı kabul eder. Vücuduna enjekte edilen Adamantium metaliyle artık yenilmez olan Wolverine, Sabretooth’tan intikamını alabilecektir.

IMDb: 6.6

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Iron Man 2 (2010)

27. Iron Man 2 (2010)

Küstah ama seksi bir işadamı görüntüsündeki Tony Stark aslında Iron Man'in ta kendisidir ve bu özelliğini tüm dünya ile paylaşmaktan hiç de çekinmiyordur. Sırrını paylaşması için 'mahalle baskısı' gören Stark, orduya da hükumete de ser veriyor sır vermiyordur. Zırhının sırrı bir tek kahramanımıza ait olmalıdır! Teknolojisini orduyla paylaşması için iktidar, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Yanında Pepper Potts, ve James Rhodey Rhodes ile birlikte, Tony yeni ittifaklar kurar ve yeni büyük güçlerle yüzleşir. Yönetmen Jon Favreau ve Oscar'a aday gösterilen Robert Downey Jr'ı tekrar bir araya getiren Iron Man 2'de, milyarder mucit Tony Stark ve arkadaşlarının macera dolu komedisi eğlenceli dakikalar vaadediyor.

IMDb: 7.0

26. Thor (2011)

26. Thor (2011)

Efsanevi Thor macerası, Marvel Evreni’nden, Asgard’ın mistik atmosferine kadar uzanıyor. “Thor” yalnız bir adamın destansı yolculuğunun, tahtın veliahdı hırçın bir prensken, tahta geçme hakkını kazanan bir süper kahramanın öyküsünü epik bir kurguyla anlatıyor...

Uzun bir süredir sinemaya uyarlanmayı bekleyen efsanenin yönetmen koltuğunda, Shakespeare uyarlamalarıyla tanıdığımız yönetmen Kenneth Branagh var. Chris Hemsworth'u Thor, efsanevi oyuncu Sör Anthony Hopkins’i Thor’un yaşlanmakta olan babası Kral Odin, “Black Swan” filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını alan Natalie Portman’ı Thor'un dünyada âşık olduğu karakter Jane Foster olarak izleyeceğimiz film, Shakespeareyen temaların yoğun hissedildiği ilginç bir çizgi-roman uyarlaması...

IMDb: 7.0

25. X-Men: Birinci Sınıf (2011) / X-Men: First Class

25. X-Men: Birinci Sınıf (2011) / X-Men: First Class

Mutantlar henüz yer altındayken, kendilerini ve güçlerini, normal insanların gözünde deşifre etmeden önce Charles Xavier ve Erik Lensherr, yani Profesör X ve Magneto, doğaüstü güçlerini tek tek keşfetmek başlayan iki genç delikanlıydı. 

Henüz birbirlerine düşman kesilmeden önce, kendileri gibi dışlanan diğer Mutantlarla işbirliği yaparak dünyayı tehdit eden tehlikeleri önlemeye çalışan iki yakın arkadaşın arası fikir ayrılıkları ile açıldı. O günden bu yana Magneto Kardeşliği ve Profesör X'in X-Men'i arasında devam eden ezeli rekabet nesilden nesle dahi aktarıldı...

Michael Fassbender'in canlandırdığı Magneto ve James McAvoy'un canlandırdığı Professor X'in bir grup genç mutanta liderlik yaptığı yeni X-Men, seyirciyi efsanenin başlangıcına döndürüyor ve tarihin çizgine etki eden olayların arkasındaki gizemi gösteriyor...

IMDb: 7.8

24. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (2011) / Captain America: The First Avenger

24. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika (2011) / Captain America: The First Avenger

Marvel Comics tarafından yaratılan çizgi roman karakteri Kaptan Amerika, yani Steve Rogers, bu filmde Kaptan Amerika olarak bilinen süper askere dönüşeceği deneysel bir programa katılmaya gönüllü olduğu zamanlardaki Marvel Evreni’nin ilk günlerine dönüyor. Kaptan Amerika , kötü Red Skull’ın liderliğindeki HYDRA organizasyonuyla savaşmak için Bucky Barnes ve Peggy Carter’la güçlerini birleştiriyor.

İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, ilk kez 1997 yılında bir konsept olarak Artisan Entertainment tarafında hayata geçirilmek üzere tasarlandı. Fakat proje 2003 yılına kadar bir gelişme gösteremedi. Bu tarihten sonra proje Paramount Pictures'e geçti. Ana karakterler 2010'da belirlendi ve filmin çekimleri 2010 Haziran'ında başladı. Çekimler Londra, Manchester ve Liverpool'da gerçekleşti, post prodüksiyon aşamasında 3D'ye dönüştürüldü.

IMDb: 6.9

23. Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (2012) / Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance

23. Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi (2012) / Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance

Nicolas Cage'in tekrar Johnny Blaze/Hayalet Sürücü rolünde beyazperdede seyredeceğimiz devam filminde Blaze bu sefer Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele ediyor. 

Çekimleri ülkemizde Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirilen yapımın 75 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Columbia Pictures yapımcılığında kotarılan filmin yönetmenliğini ise daha önce Crank ve Gamer filmlerinde de beraber çalışmış olan Mark Neveldine ve Brian Taylor birlikte üstleniyor.

IMDb: 4.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Yenilmezler (2012) / The Avengers

22. Yenilmezler (2012) / The Avengers

SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün başındaki isim Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalır. Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en 'süper' kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundadır...

İlki 1963’te yayınlanan ve o günden sonra çizgi roman fanatiklerinin mabedi haline gelen Marvel’ın en sevilen serilerinden olan 'The Avengers'ın sinema uyarlaması olan yapımda baş rolleri de efsanevi bir kadro paylaşıyor: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgard ve Samuel L. Jackson’ın yer aldığı süper kahramanlar filmi Yenilmezler'in senarist ve yönetmen koltuğunda ise Joss Whedon oturuyor. 

Marvel'ın süper kahramanları Nick Fury, Hulk, Kaptan Amerika, Thor, Iron Man, Hawkeye ve Kara Dul'u (Black Widow) aynı karelerde göreceğimiz film 2012'nin en gözde yapımları arasında.

IMDb: 8.1

21. İnanılmaz Örümcek Adam (2012) / The Amazing Spider-Man

21. İnanılmaz Örümcek Adam (2012) / The Amazing Spider-Man

Peter Parker gerçek ailesi tarafından terk edilmiş dayısı ve yengesinin büyüttüğü dahası sosyal hayatta zayıf karakterli, lise çağında bir gençtir. Her ergenin yaşadığı 'ben kimim?, nereye aitim?' sorunları daha derin sormaktadır. Bir yandan da Gwen Stacy'ye kör kütük aşıktır. Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir. Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor’ın laboratuvarı çıkar. Artık hiçbir şey Peter Parker eskisi gibi olmayacaktır... 

IMDb: 7.0

20. Iron Man 3 (2013)

20. Iron Man 3 (2013)

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?

Yarattığı alaycı karakterlerle hayran kitlesini geliştiren Robert Downey Jr.'ı dördüncü kez Tony Stark olarak izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini ise Shane Black üstleniyor. 

Filmin çekimlerine Kuzey Carolina eyaletinin Wilmington kentinde gerçekleştirilen filmin senaryosu ise Drew Pearce'e ait. Downey Jr.'a Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Ben Kingsley, Guy Pearce, Rebecca Hall, James Badge Dale ve Ashley Hamilton isimleri eşlik ediyor.

IMDb: 7.2

19. Wolverine (2013)

19. Wolverine (2013)

Jean Grey'in ölümünün ardından büyük bir depresyona sürüklenen ve kimliğinden kurtulmak isteyen Wolverine, yıllar önce hayatını kurtarmış olan bir arkadaşının ortaya çıkıp kendisinden yardım istemesi sonucu Japonya'ya gidip onu görmeye karar verir. Burada kendisine sunulan öneriyi kabul eden Wolverine, bu sayede ölümsüzlük yetisinden kurtulup ölümlü bir canlıya dönüşecektir. Ancak bu etapta Silver Samurai isimli ölümcül bir düşman edindiğinin farkında değildir. Bu düşmana acımasız Viper'ın da eklenmesiyle, tarihi bir savaş başlar. Wolverine bu savaş sürerken, mutant yanına ve geçmişinden gelip kabusu olan bir gizeme karşı da mücadele etmek zorundadır. 

IMDb: 6.7

18. Thor: Karanlık Dünya (2013) / Thor: The Dark World

18. Thor: Karanlık Dünya (2013) / Thor: The Dark World

Tanrıların dünyanın ötesindeki mücadelesi devam ediyor. İlk filmde babası tarafından güçleri elinden alınarak dünyaya sürgün edilen Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini yeniden kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı. Ölümsüz Thor, Buz Devleriyle işbirliği yapan ve hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan kardeşi Loki'den sonra şimdi de antik Dark Elves güçleriyle çarpışacak. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu güçler evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak.Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor bu yolculukta, dünyalı Jane Foster ile yeniden biraraya gelecek ama dünyalı dostları kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri de feda etmesi gerekecek. 

Televizyonda Mad Men, Game of Thrones, Boardwalk Empire gibi dizilerin yönetmeni olarak tanıdığımız Alan Taylor'ın yönetmenliğini üstlendiği devam filminde Thor olarak yine Chris Hemsworth'u seyrederken, kendisine ilk filmden yine Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Idris Elba ve Stellan Skarsgard eşlik ediyor.

IMDb: 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014) / Captain America: The Winter Soldier

17. Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014) / Captain America: The Winter Soldier

'Kaptan Amerika: İlk Yenilmez' seyircileri Marvel çizgi evrenin ilk yıllarına götürmüştü. Yenilmez kahramanımız günümüzde geçen bir devam filmiyle geri dönüyor. Steve Rogers, Nick Fury ve gizli SHIELD örgütü ile işbirliğini koruyarak modern dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. Devam filminde öykü bu sefer sosyalist dönem Rusya'sına uzanıyor. SSCB döneminde özel kuvvetler içerisinde yetiştirilen ve Winter Soldier (Kış Askeri) adı verilen bir adam aslında tam bir ölüm makinasıdır. Rusya tarafından donmuş bir gölde bulunur ve önüne çıkan her şeyi yerle bir etmeye kararlıdır. 

Kaptan Amerika yanına Falcon'u ve Kara Dul'u da alarak güç birliği yapar ve soğuk diyarlardan gelen bu düşmana karşı büyük bir mücadeleye girer. 

Kaptan Amerika'nın devam filminde başrol Chris Evans'ın yanı sıra kadroda Neal McDonough, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Frank Grillo, Samuel L. Jackson ve Scarlett Johansson gibi yine renkli isimler kaşımıza çıkacak.

IMDb: 7.8

16. İnanılmaz Örümcek-Adam 2 (2014) / The Amazing Spider-Man 2

16. İnanılmaz Örümcek-Adam 2 (2014) / The Amazing Spider-Man 2

2012'de izleyici karşısına çıkan İnanılmaz Örümcek-Adam filminde hikayesi bir kez daha başlayan Peter Parker'ın dönüşümünü tamamlayıp Örümcek-Adam yeteneklerini elde edişine tanık olmuştuk. Bu filmle birlikte kahramanlığın sorumluluk isteyen zorlu yanlarına şahit olmaya başlayan Parker'ın her günü daha karmaşık, daha yoğun geçiyor. Bir yandan kahramanlığa alışmaya, diğer yandan ise Gwen'le vakit geçirmeye çalışırken sahip olduğu yeteneklerin büyük bedeli en korkutucu haliyle karşısına dikilir. New York'u tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan Electro bir anda ortaya çıkar ve Peter Parker'ın şimdiye dek gördüğü en güçlü düşmanını alt etmesi gerekir. Örümcek-Adam, eski dostu Harry Osborn'un da dönmesiyle bütün düşmanlarının ortak noktası olan OsCorp'u keşfetmiş olur. Öte yandan Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapmak için çabalar, ancak Electro'nun ortaya çıkması ve Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracaktır. Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya çıkan yeni ipuçlarıysa Örümcek Adam'ın hayatının gidişatını derinden etkileyecektir...

Filmin yönetmen koltuğunda serinin ilk filminde olduğu gibi bir kez daha Marc Webb bulunurken, başrollerde Andrew Garfield ve Emma Stone'un yanı sıra Jamie Foxx da yer alıyor.

IMDb: 6.7

15. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014) / X-Men: Days of Future Past

15. X-Men: Geçmiş Günler Gelecek (2014) / X-Men: Days of Future Past

Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinel'lerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir? 

Yedinci X-Men filminde seriden tanıdığımız karakterlere ek olarak Magneto'nun gençlik yıllarını Michael Fassbender canlandırırken, James McAvoy'u da Charles Xavier'in genç hali olarak seyredeceğiz. Yönetmen koltuğundaysa yine Bryan Singer oturuyor.

IMDb: 8.0

14. Galaksinin Koruyucuları (2014) / Guardians of the Galaxy

14. Galaksinin Koruyucuları (2014) / Guardians of the Galaxy

Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır? 

Marvel'ın 'Guardians Of The Galaxy' adlı çizgi romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Slither ve Super filmlerinin yönetmeni James Gunn üstlenirken başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor.

IMDb: 8.1

13. Yenilmezler: Ultron Çağı (2015) / Avengers: Age of Ultron

13. Yenilmezler: Ultron Çağı (2015) / Avengers: Age of Ultron

İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk'ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor. Bu kez hiç olmadığı kadar aksiyonlu bir macerayı vadeden film, her bir kahramanın kişisel yaşamına ve aralarındaki ilişkilere vurgu yapmayı hedefliyor. Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar.

Yönetmen koltuğunda tekrar Joss Whedon bulunurken, merakla beklenen filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Scarlett Johansson ve Samuel L. Jackson gibi oyuncular yer alıyor.

IMDb: 7.4

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Ant-Man (2015)

12. Ant-Man (2015)

Marvel aleminin sevilen süper kahramanlarından biri olan Ant-Man de beyazperdeye zıplamayı başardı! Mesleğine aşık olan ve bu konuda Reed Richards'ı bile aman aman aratmayan biyokimya uzmanı Dr. Hank Pym; altatomik partiiküller üzerinden ilginç bir formül geliştirir. Fakat Pym'ın geliştiğirdiği ve insanlığın geleceğini tayin edeceğine inandığı bu formül daha önceki testlerin hiçbirinde başarılı olmamıştır. Ayrıca henüz başarılı olabilmiş bir insanlı deneyden de söz edebilmek mümkün değildir. Pym, cisimlerin boyutlarını değiştirebilen bu formülün denemelerini yapmaya başlar ancak işler pek de umduğu gibi gitmez.  Uygulama sırasında yaşadığı bir kaza sonucu, yeni bir yetenek kazanır. Artık çevresindeki bütün böceklerle iletişim kurabilmekte hatta onları kontrol edebilmektedir.

IMDb: 7.3

11. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) / Captain America: Civil War

11. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) / Captain America: Civil War

Marvel alemi için sivil savaş alarmı! Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı; süper kahramanları, öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup. Chris Evans'ın dördüncü defa Kaptain Amerika kostümünü giyeceği filmde, yönetmen koltuğunda yeniden Russo Kardeşler var! Chris Evans'a başrollerde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Daniel Brühl gibi isimler eşlik ediyor.

IMDb: 7.8

10. Deadpool (2016)

10. Deadpool (2016)

Anti-kahraman Deadpool karakteri kendi filminde, X Men Origins: Wolverine'de karşımıza çıkan Deadpool'dan daha farklı bir yapıya sahip. Marvel Stüdyoları'nın hayata geçirdiği projede yönetmenliği Tim Miller üstlenirken, senaryo Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisine ait. Filmde Wade Wilson / Deadpool karakterini canlandıran isimse Ryan Reynolds. Kadroda kendisine Morena Baccarin, Gina Carano, Ed Skrein, Brianna Hildebrand ve T.J. Miller da bulunuyor.

IMDb: 8.0

9. Doktor Strange (2016) / Doctor Strange

9. Doktor Strange (2016) / Doctor Strange

Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.

Marvel aleminin sevilen süper karakterlerinden biri olan Doctor Strange'in öyküsünü perdeye taşıyan filmde Doktor Strange'i İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch canlandırırken filmin yönetmen koltuğunda, ağırlıklı olarak korku-gerilim projelerinin aranan ismi haline gelen Scott Derrickson oturuyor. 

IMDb: 7.5

8. Galaksinin Koruyucuları 2 (2017) / Guardians of the Galaxy Vol.2

8. Galaksinin Koruyucuları 2 (2017) / Guardians of the Galaxy Vol.2

“Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor. Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

James Gunn'ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Chris Pratt, Vin Diesel ve Bradley Cooper gibi yıldız isimlerin yer aldığı 2014 yapımı Guardians of the Galaxy'nin devam filmi niteliğinde olan yapıt, bir kez daha Marvel'ın yapımcılığında izleyiciyle buluşacak. Başrollerdeki kadrosunun değişmediği yapımda yönetmen koltuğunu da bir kez daha Gunn üstleniyor.

IMDb: 7.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Thor: Ragnarok (2017)

7. Thor: Ragnarok (2017)

Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık olacağız. Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır...

Craig Kyle ve Christopher Yost ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde bir kez daha Chris Hemsworth ve Tom Hiddleston bulunuyor.

IMDb: 8.0

6. Black Panther (2018)

6. Black Panther (2018)

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

IMDb: 7.8

5. Deadpool 2 (2018)

5. Deadpool 2 (2018)

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirmekte, bir yandan da gündelik hayatını sürdürmektedir. Kız arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır...

IMDb: 7.8.

4. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) / The Avengers: Infinity War

4. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) / The Avengers: Infinity War

Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

IMDb: 9.1

En sevdiğiniz Marvel filmi ve karakteri hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşın!

3. Ant-Man and the Wasp (2018)

3. Ant-Man and the Wasp	(2018)

Ant-Man and the Wasp, Marvel Comics'in Scott Lang / Ant-Man ve Hope van Dyne / Wasp karakterlerinden uyarlanan ABD yapımı süper kahraman filmi. Marvel Studios tarafından yapımcılığı üstlenilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtılan film, 2015 yapımı Ant-Man filminin devamıdır.

IMDb: 7.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Captain Marvel (2019)

2. Captain Marvel (2019)

Film, Carol Danvers'ın Captain Marvel'a dönüşümünden değil, Carol Danvers'ın Captain Marvel olarak dünyaya düşüşünden ilerliyor. Süper güçlere sahip, güzel bir kadın olarak dünyaya düşen Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlar. Geçmişte gezegenimizde yaşadığını ve burada bir hayatı olduğunu hatırlamaya başlayan genç kadının güvenebileceği tek kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury'dir. Geçmişini keşfettikçe kendine dair bilmediği yeni detayları keşfeden süper kahraman, bir yandan da şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkı ile onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşta önemli bir rol oynamaktadır.

IMDb: 7.1

1. Avengers Endgame (Yenilmezler) (2019)

1. Avengers Endgame (Yenilmezler) (2019)

'Avengers Infinity War'un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. 

IMDb: 9.1

Batman, Superman ve daha fazlası için DC Comics filmlerini incelemek üzere sizi şuraya alalım! 👇

Ayrıca bakınız;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2396
1018
319
252
203
200
173
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?