Görüş Bildir
Haberler
Yaptığınızda Sizi Olduğunuzdan Çok Daha Yaşlı Gösteren 13 Güzellik Yanlışı

etiket Yaptığınızda Sizi Olduğunuzdan Çok Daha Yaşlı Gösteren 13 Güzellik Yanlışı

Akustik Kadın
31.01.2016 - 21:23 Son Güncelleme: 08.04.2016 - 23:18

Sonsuza kadar genç kalmanın formülü bulunana kadar, tabanları yağlayıp yaşlanmaktan kaçmaya devam!

Karşınızda güzel görüneyim derken, sizi daha da yaşlı gösteren güzellik hataları;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makyaj işini "Birazcık" abartmak

Güzel yapılmış bir makyaj kadını vezir eder, ama abartılı ve kötü yapılmış bir makyaj ise rezil eder. Mümkün olduğunca az ürünle, sade ve sofistike bir makyaj yapmak en iyisi! Hem cildinizi daha az yorar, hem yaşınızı büyük göstermez.

2. Herhangi bir baz uygulamadan, makyaja başlamak

2. Herhangi bir baz uygulamadan, makyaja başlamak

Primer yani baz uygulamadan yapılan makyajda fondöten yüze tam oturmayacağı için, 'Cakey Face'e neden olur. Ne kadar korkunç göründüğünü ise, hemen her kadın bilir.

3. Cildi ölü deriden arındırmayı ihmal etmek

3. Cildi ölü deriden arındırmayı ihmal etmek

Tüm vücuda peeling yapmanın önemi ne yazık ki sık sık atlanıyor. Ölü deriden vücudu arındırmak, cildin kendini yenilemesi için çoook önemli! Haftada en az 2 kez cilt tipine uygun bir ürünle, cilt ölü deriden arındırılmalı.

4. Vücudun ihtiyaç duyduğu suyu ona vermemek

Suyun sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu hiç kuşkusuz hepiniz biliyorsunuz. Peki, cildiniz için ne denli önemli olduğunun farkında mısınız? Cildi dışarıdan dilediğiniz kadar nemlendirin. Bu işlemi içeriden desteklemedikçe ne yaparsanız yapın mat, solgun bir cilde sahip olmanız kaçınılmaz.

5. Güneş kremini düzenli ve sürekli olarak kullanmamak

Nemlendiriciden daha önemli bir şey varsa, o da güneş kremidir! Zira kendisi cildinizi nemlendirirken, aynı zamanda sizi güneşin o korkunç zararlı ışınlarından da korur.

Bu arada unutmadan söyleyelim, güneş kremini sadece güneşli havalarda değil; her gün, her durumda kullanmalısınız. Atlarsanız, siz farkında bile olmadan o güzel yüzlü güneş, cildinizi mahveder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. El ve boynu nemlendirmeyi, güneş kremi ile korumayı ihmal etmek

Unutmayın ki yaşlılığın ilk izleri, geri dönüşümsüz olarak eller ve boyunda belirir. Onlara ne kadar iyi bakarsanız, onlar da yaşlılık izlerinizi bir o kadar geç gösterir. Yüzünüzü nemlendirme ve korumaya önem verdiğiniz kadar, elleriniz ve boynunuzu da önemseyin.

7. Saç kremi ve koruyucusu kullanmamak

Bu madde başlığının altına genel olarak saç bakımınızı ihmal etmek de yazılabilir. Saçlarınız ilerleyen zamanlarda şimdiki kadar sık ve kusursuz olmayacak. Farklı hava şartları, kullandığınız şekillendiriciler her geçen gün saçlarınızı bir tık daha kurutuyor. Kuruyan saç ise kırılma ve dökülmeye müsait bir hal alıyor. Eğer bu kötü gidişata bir dur demek isterseniz, saçlarınıza hak ettiği özeni gösterin.

8. Saç kesimine dolgunluk verecek adımlar atmaktan kaçınmak

'Saçlara Volüm' klişesini kaçıncı kez duyuyorsunuz bilmiyorum, ama önemini atlarsanız hata edersiniz. Saçlarınız siz isteseniz de, istemeseniz de zamanla o eski dolgunluğunu ve sıklığını kaybediyor. Buna önlem olarak, hafif katlarla saçınıza hareket katmanız süpper bir hareket olacaktır!

9. Makyaj ürünlerinde tercihini ışıltılı olanlardan yana kullanmak

Her şeyin abartısı zarar derler ya, makyajın abartısı da ışıltıdır. Parlak, simli makyaj ürünlerine gönül veriyorsanız, daha yaşlı görünmeyi de kabullenmelisiniz.

10. Güneş gözlüğünün bir aksesuardan fazlası olduğunu atlamak

Dışarıda güneş yüzünü çok az da gösteriyor olsa, gözlüğünüzü takmayı unutmayın. Güneşli havada gözlerinizi kısarak baktığınız her saniye, sizde kalıcı bir kırışıklık başlangıcı yaratabilir. Ayrıca göz sağlığınız açısından, camı kaliteli bir ürün almak daha akıllıca bir adım olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Maskarayı alt kirpiklere uygulamak

Evet iri gözlere sahip olmak süper bir his! Ancak bunu alt kirpiklerinize rimel sürerek yapmak, yaşınıza yaş kattığı için doğru bir yol değil. Onun yerine göz pınarlarınıza nude tonlarda bir göz kalemi uygulayın, altına da hafifçe bir gözlemi. Hazırsınız!

12. Pudra sürme işini biraz fazla abartmak

12. Pudra sürme işini biraz fazla abartmak

Unutanlar için tekrar etmekte fayda var: 'Pudranın tüm olayı, yüzünüzdeki parlamaları bir nebze olsa da hafifletmek!' Ancak pudra sürerken ipin ucunu birazcık kaçırırsanız, kusurlara vurgu yapmak, kırışıklıklara dolmak gibi riskler barındırır.

13. Kaşlara çok ince şekil vermek

13. Kaşlara çok ince şekil vermek

Kaşları ne kadar inceltirseniz, kopardığınız tel kadar yaşınıza eklemede bulunabilirsiniz. Zira kaş inceltmek, sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterecektir. İşte bu nedenle kaşınızı şekillendirirken mümkün olduğunca, doğal halini korumaya özen gösterin.

Bonus: Kendine, ruhuna ve sevdiklerine vakit ayırmamak

Yaşlanmak sadece fiziksel değildir. Kendi ruhunuza ve zihninize de çook iyi bakmanız gereklidir. İşte bu noktada kitaplar aklınızı beslerken; aileniz, sevdikleriniz ise ruhunuza iyi gelecektir. Ruhunuzun ve aklınızın hep dinç olması, sizi bir ömür genç tutacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2168
440
349
115
107
90
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın