Görüş Bildir
Haberler
Siz Kar Küresini Sadece Süs Olarak mı Kullanıyorsunuz? İşte 6 Adımda Tatlı Hali!

etiket Siz Kar Küresini Sadece Süs Olarak mı Kullanıyorsunuz? İşte 6 Adımda Tatlı Hali!

mignon
31.12.2015 - 11:04

Kar küresi herkes gibi sizin için de sadece bir dekorasyon ürünü biliyorum. Taa ki bu tarifi görene kadar benim için de öyleydi. Kar küresini bir tatlıya çevirmek kimin nasıl aklına geldi bilmiyorum. Ama yapanın ellerine ve aklına sağlık! İşte kolay adımlarla kar küresi tatlısı!

1. İlk olarak jelatini hazırlıyoruz.

1,25 T.K toz jelatini, 1 S.B su içerisinde iyice çözüyoruz. Daha sonra içerisine 1 T.K şeker ve 2 T.K nane aroması ekliyoruz.

2. İkinci adım olarak bir balona ihtiyacımız var!

Evet 'ne saçmalıyorsun acaba Mignon ne balonu' dediğinizi duyar gibiyim ama biraz sabretmenizi öneriyorum. 😄 Balonu buradaki gibi azıcık şişirin ve bir sopaya takın. Daha sonra jelatinli karışıma batırıp 10 dakika bekletin. Daha sonra bir kere daha karışıma batırıp bir gece bekletin.

3. Sıra geldi tatlımızın kremasını hazırlamaya...

1 paket labne, 1 S.B süt, 1 paket hazır vanilyalı puding(pişirilmeden hazırlananlardan), 1,5 S.B krem şanti gereken malzemelerimiz. İlk oalrak labneyi bir kaba alıp çırpın daha sonra sütü ekleyin. İçerisine puding karışımını ekleyin son olarak da bir kenarda hazırladığınız krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.

*Eğer pişirilmeden hazırlanan pudinglerden bulamadıysanız. O zaman normal vanilyalı puding alıp üzerindeki talimata göre hazırlayıp soğuduktan sonra karışıma ekleyin.

4. Şimdi sıra geldi bisküvileri batıracağımız sosa!

1 Y.K hazır toz kahve, 1 Y.K şeker ve 1/2 S.B ılık suyu bir kapta kahve ve şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra bir adet petibör bisküviyi batırın.

5. Hadi bakalım tatlıyı bir araya getirelim!

Kahveye batırdığınız bisküvileri bir kaseye koyun. Üzerine hazırladığınız kremadan biraz ekleyin ve rendelenmiş çikolata koyun. Aynı işlemi bir kere daha devam ettirin.

6. En heyecanlı kısmı kar küresi haline getirme kısmı!

Hazırladığınız tatlının üzerine krem şanti sıkın. Daha sonra şeker hamurundan ya da minik kurabiyelerden figürler koyun. Donan jelatinli balonunuzu alın. Sopayı dikkatlice çıkarın. Balonu patlatıp jelatini yırtmadan içinden çıkarın. Jelatinin ucunu bir makasla kesip düzeltin. Hazırladığınız tatlının üzerine koyun ve pudra şekeri serpin.

İşte hazır! Herkese Mutlu Yıllar!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
255
92
26
7
4
4
0