Görüş Bildir
Haberler
Siz İktidar Değil Misiniz, Dinlemelere Nasıl Göz Yumdunuz?”

Siz İktidar Değil Misiniz, Dinlemelere Nasıl Göz Yumdunuz?”

28.05.2014 - 11:41

CHP, yandaş basında “Vahim tablo” manşetiyle verilen ve çok sayıda siyasetçi, işadamı, gazeteci ve sanatçının sahte isimlerle dinlenildiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Hükümete paralel dinleme sorusu:

 “Dinlemeler yapılırken siz iktidar​da​ deği​l misiniz, buna nasıl göz yumdunuz?”

“İllegal dinleme doğruysa Bakanlar Kurulu üyeleri de bu suça yardım yataklık etmiş olmuyor mu?”

MİT ve KDG Müsteşarlıkları sizi uyarmadı mı, bu görevi ihmal değil mi?”

ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yandaş basında “Vahim tablo” manşetiyle verilen ve çok sayıda siyasetçi, işadamı, gazeteci ve sanatçının sahte isimlerle dinlenildiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a, “Bu konu Bakanlar Kurulu’nda hiç gündeme gelip, değerlendirilmedi mi, hangi adımları atacaksınız? Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan konuyla ilgili olarak hükümetinize hiçbir istihbarat iletilmedi mi? Söz konusu dinlemelerin yapıldığı tarihlerde AKP iktidar değil miydi, hükümette siz bulunmuyor muydunuz, nasıl olur da bu çapta bir illegal dinleme fark edilemez? Bu durum tarafınızdan fark edilerek gereğinin yapılmaması karşısında hükümet organları, bakanlar kurulu üyeleri de bu suça ‘yardım ve yataklık’ etmiş olmuyor mu?” diye sordu.

CHP’li Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Atalay ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sundu.

Önergede, “Hükümetinizin resmi bültenlerini yayınlayan bir ‘gazetede’ bugün ‘Vahim Tablo’ manşetiyle birçok siyasetçi, gazeteci, işadamı ve kritik askeri-sivil kurumlarda çalışan yöneticilerin yanı sıra mankenlerin telefonlarının dahi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) üzerinden sahte isimlerle alınan mahkeme kararlarıyla 2008-2010 yılları arasında dinlendiği öne sürüldü” diyen Umut Oran, şu sorulara yanıt bekliyor:

Bakanlar Kurulu’nda bunu konuştunuz mu?

  • Bu illegal dinleme iddiası doğru mudur? Bu konu Bakanlar Kurulu’nda hiç gündeme gelip, değerlendirilmedi mi? Doğruysa terörle mücadele kapsamında da büyük önem taşıyan bu vahim tablo karşısında hangi acil adımları atacaksınız, alacağınız önlemler nedir?

MİT ve KDG Müsteşarlıkları niye sizi uyarmadı?

  • Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarlığı’ndan konuyla ilgili olarak hükümetinize hiçbir istihbarat iletilmedi mi? İletilmediyse bu durum MİT ve KDG müsteşarlıklarının da görevlerini ihmal ettiğini göstermiyor mu? Bu iki kurum yetkilileri hakkında herhangi bir inceleme yapılacak mı?

Dinleme tarihinde siz iktidarda değil misiniz?

  • Söz konusu dinlemelerin yapıldığı tarihlerde Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar değil miydi, hükümette siz bulunmuyor muydunuz, nasıl olur da bu çapta bir illegal dinleme fark edilemedi?

  • Bu illegal işlemler zincirinin siyasi sorumlusu kimdir? Konuyla ilgili olarak hangi kamu görevlileri hakkında ne tür adli-idari işlemler tesis ettiniz?

Yardım-yataklık edilmiş olmuyor mu?

  • İllegal dinleme işlemleri yapılırken bunun tarafınızdan fark edilerek gereğinin yapılmaması karşısında hükümet organları, bakanlar kurulu üyeleri de bu suça “yardım ve yataklık” etmiş olmuyor mu?
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0