Görüş Bildir
Haberler
Siz Hiç Gayrimenkul Röntgeni Çektirdiniz mi?

Siz Hiç Gayrimenkul Röntgeni Çektirdiniz mi?

antalyasonhaberler.com
14.05.2015 - 02:21 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 10:19

Gayrimenkul değerleme uzmanları, kelimenin tam anlamıyla bir gayrimenkulün röntgenini çeker gibi, konutlarda tam kullanım alanını, mimari özelliklerini, uygun inşa edilip edilmediğini, arsalarda ise güncel imar durumlarını, tapu kütük kayıtlarını ve en sonunda da rayiç değerini kısacası her şeyini baştan aşağı araştırıp size rapor halinde sunuyor. Bu sektörün önde gelen firmalarından Area Gayrimenkul Değerleme AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Evren İpek, yaptıkları işin aslında ne kadar kritik ve lüzumlu olduğunu bu şekilde ifade ediyor.

YENİ BİR İŞ KOLU

Hayatta bir veya iki kere alım yapılan ve yıllar boyu biriktirilen binlerce liranın yatırıldığı bir gayrimenkul hakkında tarafsız ve bağımsız bir uzmana detaylı bir araştırma yaptırmak gerçekten de çok mantıklı… Buradaki tek püf nokta, bu işi SPK ve BDDK lisanslı değerleme firmalarına yaptırmak. Aslında gayrimenkul değerleme uzmanlığı da yeni bir iş kolu… 2001 ekonomik krizinden sonra ortaya çıktı. Şimdilik daha çok bankalar ipotek konusu gayrimenkuller için veya firmalar bilanço güncellemelerinde başvuruyor bu uzmanlara…

KORKULACAK BİR ÜCRETİ DE YOK

Gayrimenkul konusu bankalar ve firmalar için işin uzmanına danışacak kadar önemli ise sıradan vatandaş için de en az o kadar önemli olmalı değil mi? Evren İpek, “Bir araba alırken binlerce lira ödemeden önce arabayı bir otomobil ustasına gösterirsiniz. Bizler de bu işin ustasıyız” diyor. Maliyet olarak da korkulacak bir tarafı yok bu işlemin. Gayrimenkul Değerleme hizmeti ücretleri göreceli de değil, her sene SPK tarafından belirleniyor ve Resmi Gazete’de yayınlanıyor.

Kaynak: http://www.ugurors.com/siz-hic-gayrim...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın