Görüş Bildir
Haberler
Tüketirken Farkında Olmasanız da Cinsel Performansınızı Sıfırlayan 13 Yiyecek ve İçecek

etiket Tüketirken Farkında Olmasanız da Cinsel Performansınızı Sıfırlayan 13 Yiyecek ve İçecek

Arzu Semender
13.05.2016 - 09:54 Son Güncelleme: 23.07.2021 - 17:53

Cinsel gücü artıran yiyeceklerin ne olduğu neredeyse her yerde yazıyor. Hiç kimse böyle bir şey istemez ama cinsel performansı olumsuz yönde etkileyen besinler de var. Hem de siz hiç farkında olmadan. İşte onlardan bazıları:

1. Kahve

1. Kahve

Fazla kahve tüketimi, böbrek üstü bezleri başta olmak üzere birçok hormonu olumsuz yönde etkiliyor. Testosteron hormonları da bu etki altında kalabiliyor.

2. Gazlı içecekler

2. Gazlı içecekler

Yapılan araştırmalar gazlı içeceklerin depresyona yol açtığı yönünde. Depresyon da cinsel performansın en büyük düşmanlarından bir tanesi.

3. Peynir

3. Peynir

Şaşırtıcı ama gerçek. Gerekçesi de yediğimiz çoğu peynirin antibiyotik tedavisi gören hayvanlardan elde edilmesi. Farkında olmadan aldığımız bu antibiyotik yüklü süt ürünleri bizim hormonlarımızı da etkiler. O yüzden mümkün olduğunca organik ürünler seçmelisiniz.

4. Yapay tatlandırıcılar

4. Yapay tatlandırıcılar

Aspartam içeren tatlandırıcılar, mutluluk hormonu denilen serotonin hormonunun salgılanmasını engeller. Bu yüzden cinsel soğukluk yaşayabilirsiniz.

5. Hazır çorbalar

5. Hazır çorbalar

İçinde bol miktarda koruyucu madde olan hazır çorbalar, yüksek kan basıncına sebep olabilir. Bu yüzden ereksiyon problemlerinin yaşanması da kaçınılmaz.

6. Monosodyum Glutamat (Katkı maddesi)

6. Monosodyum Glutamat (Katkı maddesi)

Paket yiyeceklerin içinde bulunan bu maddenin sağlığa zararı büyük. Yiyeceklere lezzet katıp bağımlılık sağlayan bu madde, özellikle libido düşüklüğüne sebep oluyor.

7. Patates cipsi

7. Patates cipsi

Cipslerde kullanılan yağların en kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Bu gıdalardaki kötü yağ kullanımı, direkt olarak libidoya etki eder. Bunun dışında sağlığa da oldukça zararlı olduğu bilinmektedir.

8. Bamya

8. Bamya

Bamyanın sakinleştirici bir etkisi vardır. Hatta aktarlarda bamya çiçeği çayı da bu yüzden satılır. Eğer iyi bir performans istiyorsanız birkaç gün bamya yemekten uzak durmanız gerekir.

9. Nane

9. Nane

Mentol içeren nane, testosteron hormonunun azalmasına sebep olur. Serinletici etkisinin sebebi de mentoldür.

10. Cin tonik

10. Cin tonik

Toniğin içinde bulunan kinin maddesinin testosteron hormonunu azalttığı biliniyor. Alkol ile birleşince tam bir performans öldürücü olduğunu söylemek mümkün.

11. Mısır gevreği

11. Mısır gevreği

Mısır gevreğinin çıkış noktası; o dönem bazı kişiler için seks ve mastürbasyonun ruhsal rahatsızlık olarak kabul edilmesi; dolayısıyla şekersiz ve etsiz bir sabah kahvaltısının da cinsel dürtülerin azaltacağının düşünülmesi.

12. Ispanak

12. Ispanak

Ispanak, içindeki yüksek çinko oranı sebebiyle sindirimi sırasında vücudumuzdaki önemli bir enerjiden yararlanır. Yani seks yapacağınız gün ıspanak yemeseniz iyi olur.

13. Tuzlu atıştırmalıklar

13. Tuzlu atıştırmalıklar

Fazla tuzun vücuda verdiği zararı hepimiz biliyoruz. Elimizin altında kontrol dışı yediğimiz bu yiyecekler vücuda fazla miktarda sodyum yükler. Bu da yorgunluğa ve erkeklerde sertleşme problemine neden olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
385
223
136
69
57
45
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?