Görüş Bildir
Haberler
''Siyaseti Bir Tarafa Bırakalım''

''Siyaseti Bir Tarafa Bırakalım''

Onedio Medya
28.01.2014 - 21:49 Son Güncelleme: 28.01.2014 - 23:14

Siyaseti Bir Tarafa Bırakalım

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdardoğlu, Hilmioğlu'nun Türkiye'nin sayılı bilim insanlarından olduğunu söyledi.

Uzun süredir hapiste olan Hilmioğlu'nun, ciddi sağlık sorunlarının bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Tabi bir hekim olarak kendi sorununu bilmesi ayrı bir dram. Sadece kendisi değil, kendisiyle beraber pek çok hükümlünün aynı sorunu, benzer sorunu yaşadığını ifade etti. Hazreti Ali'nin 'Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diye çok güzel bir sözü var' diye konuştu.

Fatih Hilmioğlu'nun binlerce öğrenci yetiştirdiğini, bunların Anadolu'nun pekçok ilinde, ilçesinde insanlara şifa dağıttığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Fatih Hilmioğlu gibi bir insanı hapiste tutmak gerçekten çok acı. Büyük bir dram. Sağlığa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Bu insanlık dramına son verin, bu dram Türkiye'nin vicdanını kanatıyor. Doğru değil. Oğlunu kaybetti, hapisteydi. Bu drama bir insanın dayanması mümkün değil. Sadece onun değil. Benzeri bir dramı yaşayan çok sayıda hükümlü var. Özellikle Sayın Başbakana bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siyaseti bir tarafa bırakalım. Bir insan hapse girdikten sonra devletin koruması altındadır, devletin güvenliği altındadır. Orada eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa bunu hapiste tutmak doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanına da sesleniyorum. Yetkiniz var, lütfen yetkinizi kullanın. Eğer kamuda birileri yetkisini kullanmıyorsa onları harekete geçirin. Bu günlük sıcak siyasetin konusu değildir. İşin ucunda bir insanın hayatı var. Öldükten sonra çözüm üretmek hiçbir şekilde kabul edilemez Ölmeden önce önlem almanız gerekir, çözüm üretmeniz gerekir. Bu insanlık dramına son verelim diyorum.'

Kaynak: http://www.dunya.com/kilicdaroglu-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0