Görüş Bildir
Haberler
Sivilceleri Gizleyen Makyaj Yöntemleri

Sivilceleri Gizleyen Makyaj Yöntemleri

Yasin DÜLGER
18.07.2014 - 16:50 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 17:41

Akne sorunu bayanların en büyük problemlerinden. Ancak bunun da bir çözümü tabi ki var. Yazımızda sivilceleri gizleyen makyaj yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Akne sorununun hangi yaşta olacağı belli olmuyor. Kimisi ergenlik döneminde atlatırken kimileri de 30 yaşında akneye yakalanabiliyor. Bu tamamen vücut ile alakalı ve zamanını bilemiyoruz ancak görünüş olarak makyaj teknikleri ile sivilceleri gizlemek mümkün.

Öncelikle bilinmesi gereken akneler için doğru makyajı uygulamak. Aksi halde akneleri azaltmak yerine çaoğaltabiliriz. Problemli ciltlerde kalitesiz ve yağ içeren makyaj ürünlerinden uzak durmak ilk aşama olmalı böylece cildin makyajdan kötü etkilenmesini önlemek gerekiyor.

Sivilce problemleri için dermatoloğa gitmek gerekli. Çünkü her akne aynı olmayabiliyor ve bazı akneler cilde daha çok zarar verebiliyor. O yüzden doğru krem ve ilaçları kullanmak da çok önemli. Dermatologdan alacağınız makyaj tavsiyeleri akne tedavisinde oldukça işe yarayacaktır. Çünkü ürünlerin cilt tipine göre nasıl uygulanacağını ve cilt temizliğinizi nasıl yapacağınızı dermatoloğunuz size anlatacaktır.

Dermatoloğun tavsiyelerine uymak koşulu ile mineralli yüz scrub’ını da kullanabilirsiniz. Çünkü bazı dermatologlar scrub’ların aknedeki mikrop ve pislikleri başka bölgelere bulaştırdığını savunmaktadır. Böylece akne oluşumunu daha da arttırdığını söylemektedirleri. Scrublar parçalı yapıda olduğu için böyle bir etkisi olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Akneler büyük bir oranda yüzde oluşurlar. Bu yüzden yüz temizliği çok önemlidir. Gün içerisinde en az 3 defa yüzünüzü yıkamalı ve pisliklerden arındırmalısınız. Böylece ölü hücreler temizlenip yerine yeni ve taze hücreler çıkacaktır.

Makyaj yapmadan önce yüz temizliği de çok önemlidir. Yüzün pul pul görünmemesi için makyajdan önce bir nemlendirici yardımıyla (nemlendirici yağsız olmalı) yüzünüzü makyaja hazırlamalısınız. Alacağınız makyaj ürünleri mineralli olursa daha faydalı olacaktır. Ayrıca dermokozmetik ürünleri de tercih edebilirsiniz. Çünkü mineralli ürünler akne temizliklerinde oldukça başarılıdır.

Akneli ciltler için özel kapatıcılar kullanın. Sıvı veya toz kapatıcılar akneleri arttırırlar.

Fondöten tercihi de sıvıdan yana olmalı ve yine mineralli olmalı. Cildinize özen göstermelisiniz. Katıcı ve fondöten tonlarını da çok yakın veya aynı tonlardan alın.

Pudrayı da makyaj fırçasıyla uygulamaya gayret edin. Bu izleri kapatacak ve makyajınızı daha güzel gösterecektir.

Yüzünüze pudra kullandınız ve akneler kapattınız ancak kulak ve boyun bölgenize de hafif bir şekilde uygulayacağınız puda ile makyajınız çok daha doğal bir görünüm kazanacaktır.

Simli ve parlayan makyaj ürünleri akneleri çoğaltan ürünlerdendir. Bu yüzden mümkün olduğunda sadece ve simsiz allık, fondöten kullanılmalıdır.

Dudaklar için de uyguladığınız makyaja göre mat veya doğal tonlar seçilmeli. Parlak tonlar veya lipgloss kullanılmamalıdır.

Yukarıdaki çoğu maddeyi uyguladığınızda sivilceleriniz büyük ölçüde kapanacaktır. Unutmayın, sivilceler için yüz temizliği ve bakımını asla ihmal etmeyiniz.

Kaynak: http://www.kombinle.net/sivilceleri-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
28
17
15
10
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın