Görüş Bildir
Haberler
Sivas’a 'Hobbit Köyü' Kuruluyormuş...

Sivas’a 'Hobbit Köyü' Kuruluyormuş...

Berk Birkan
11.07.2015 - 17:41 Son Güncelleme: 12.07.2015 - 01:16

Sivas Belediyesi, dünya çapında gişe rekoru kıran ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ serisi filmlerdeki ’Hobbit’ karakterlerinin yaşadığı hanelerden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na yamaç haneleri yaptı. Dağ içine gömülü olarak tasarlanan haneler inşaatı bitmeden halkın alakasıyla karşılaştı. Belediye Başkanı Sami Aydın öğrenci göre dağ yamacına 50-100 arası ’Hobbit Yamaç Hanesi’ yapacaklarını söyledi. Dayalı döşeli haneler, haftalık ve aylık olarak kiraya verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

John Ronald Reuel Tolkien yazdığı, Peter Jackson tarafından sinema filmi olarak çekilen ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ filmi serilerinde yer alan ve Hobbit karakterlerinin yaşadığı küçük tepeler içine gömülen hanelerden esinlenen Sivas Belediyesi, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na haneler yaptı.

1+1 olarak yapılan 65 metrekarelik yamaç hanelerinde mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası bulunuyor. Mesire alanına şu anda 2 hane inşa eden Sivas Belediyesi, ilerleyen günlerde bu evlerin sayısını 100’e kadar çıkarmayı amaçlıyor. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yamaç evi sayısının artışıyla bölgede filmdeki gibi bir ’Hobbit’ köyü kurup alanı tabiat turizmine kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

"HANELERİ DAĞIN İÇİNE GÖMÜYORUZ"

"HANELERİ DAĞIN İÇİNE GÖMÜYORUZ"

Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın, ’Yüzüklerin Efendisi’ filminde ’Hobbit’ haneleri denilen hanelerin değişik bir sürümünü burada kurguladıklarını belirterek, 'Bu haneler dağın içerisine tamamiyle gömülerek, yalnızca ön terası vadiye manzaralı olacak şekilde 1+1 olarak tasarılandı. İnsanlar buraya bir hafta 10 günlük rezervasyonlar yaptırarak gelecekler. Apart otel şeklinde tasarılandı. Paşabahçe içerisinde her türlü lokanta, cafe ve sosyal alanlar bulunduğu için isterlerse yemeğini içeride yapabilecekler, isterlerse bu olanaklardan yararlanabilecekler.

Bu vadinin yamaçlarını hem değerlendirmek yerine hem Sivas ve Türkiye’de değişik bir turizm algısını oluşturmak hesabına böyle bir çalışmayı başlattık. Numune olarak 2 tanesini yaptık, fakat çok ciddi alakayla karşılaştık. Buraları kiralamak için o kadar çok bizi arayan var ki biz dahi şaşırdık. İlgi olacağını biliyordum ama bu kadar olacağını bilmiyordum' diye konuştu.

Başkan Aydın bölgeye yapılacak ev sayısı ile ilgili hudutları olmadığını belirterek, 'Tabiiliği öldürmeden biz bu evleri dağın içerisine koyuyoruz. O tabiiliği bozmadan belki 40-50, belki ileride sayı 100’e çıkacak. Uygun olan alanları biz vakit içerisinde kullanacağız. Bu yıl düşünüyorum 10 adeti bitirmiş olacak. Yıla de inşaat devam edecek' diye konuştu.

İSMİ ’HOBBİT YAMAÇ HANELERİ’ OLACAK

İSMİ ’HOBBİT YAMAÇ HANELERİ’ OLACAK

Projeyi hazırlayan Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ise, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın kendisinden dağın yamacına yapılacak bir proje istediğini belirterek, 'İnşaat mühendisi bir erkek çocuğum var. Ona telefon açtım vaziyeti anlattım. O da Yüzüklerin Efendisi filmindeki ’Hobbit’ hanelerini incelememi istedi. Onlara baktım ki aynen Sami Başkan’ın istediği proje. Projeyi çizen arkadaşa da dedim ki bilgisayarın başına geç, interneti aç ’Hobbit’ evleri yaz, çıkan evlerin çağdaş mimariye uygulanmış şeklinde projesini çiz. Onlar da bu projeyi gerçekleştirdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Projeyi başkanımız çok beğendi ve uygulamaya konulmasını istedi' dedi. Şu an tasarlanan yamaç evlerinin Hobbit evlerinin daha modern mimarisi olduğu belirtilirken, filmdeki evlerin bire bir benzerlerinin de daha sonra inşaa edileceği ve bu projeye, ’Hobbit yamaç haneleri’ isminin verileceği izah etti.

Gökhan CEYLAN- Yasin KIRAS/ SİVAS, (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
16
7
4
1
1
0