Görüş Bildir
Haberler
Sırt Dövme Top 10

Sırt Dövme Top 10

Sırt Dövme Top 10

Dövme Nedir? Neden dövme yaptırırız? Dövme Top 10’um hangileri ?

Bu makalem bu üç soruya cevap niteliğinde olacaktır. Gelelim ilk olarak dövmenin kısa bir tarihçesine, şu soruyu sorduğunuzu duyar gibiyim Dövmenin de tarihi mi olurmuş canım ? Evet var kısaca değineyim.

Dövmenin tarihçesi hiç de tahmin ettiğimiz kadar yeni değil. M. Ö. 30.000-10.000 yıl öncesine kadar geriye gider. Hun Türklerinde asil ve kahraman kişilerin,asalet ve kahramanlıklarını dövme aracılığıyla gösterdikleri bilinir. Roma İmparatorluğunda ise suçluların ve kölelerin işaretlenmesi için kullanılmaktaydı. Osmanlılarda gemiciler ve yeniçeriler arasında oldukça yaygın olarak dövme kullanılmıştır. Dövme Anadolu da ise bedensel süs amacıyla değilde kötülüklerden korunmak, şans ve bereket için yapılmaktaydı. Ayrıca Kızılderililer, Kırgız ve Kazak Türkleri ve Eski Mısırda da sıkça dövme sanatına rastlanılmaktaydı. Günümüzde ise daha çok estetik amaçlı ve bireylerin kendilerini ifade biçimi olarak kullanılmaktadır. Dövme günümüzde popülerlik kazanmış, dövme sanatçılarının hak ettiği yere geldiği görülüyor. Her yıl dövme modelleri değişmekte insanlar kalıcı veya geçici dövmeler yaptırmaktadır.

Dövme modelleri; bayan dövme modelleri ve erkek dövme modelleri olarak bir takım farklılıklar göstermektedir. Yine teknolojinin gelişmesiyle beraber dövme sağlık sektöründe de karşımıza çıkmaktadır. Amerika’da son zamanlarda kullanılmaya başlayan bir dövme var bu dövme diyabet hastaları için özel yapılmaktadır. Hasta birey koluna istediği dövmeyi yaptırabiliyor. Bu dövmenin özelliği ise kandaki şeker oranına duyarlı ve buna göre renk değiştirme özelliğine sahip. Bu dövmeler diyabet hastalarının hastalık seyrini kolayca takip edebileceği ve estetik bir yöntemdir. Bir de anlatamadan geçemeyeceğim elektronik dövmeler var. Tam olarak bildiğimiz dövme gibi diyemeyiz dövme olarak adlandırılma sebebi uygulama açısından çocuklarda bazı sakızlar içinden çıkan geçici dövmeler gibidir. Elektronik dövme kullanım alanları ise bütün tıbbi uygulamaları içeriyor olması, örneğin; bir kaç yıl içinde hasta veya yeni doğmuş bir bebeğin kalp atım hızı, beslenme durumu, vücudundaki su oranı, nefes alım hızı gibi verileri izleyebilmemizi sağlayacaktır.

Her ne kadar sağlık açısından da kulllanabilirliliği varsa da günümüzde genellikle estetik ve kendini ifade biçimi olarak kullanmak daha yaygındır.

Ben de bir dövme yaptırdım benim dövmeyi yaptırmakta ki amacım kendi inancımı zihnimden, kalbimden ve ruhumdan çıkartarak görünür hale getirmekti. Şimdi size bana göre dövme de Top 10’la ilgili görselleri paylaşmak umarım dövme yaptırmanızda bir fikir verir size…

Kaynak: http://mevsimoda.com/sirt-dovme-top-10/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın