Görüş Bildir
Haberler
Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Duru Uzun
10.09.2016 - 17:53

Modern çağların insanoğluna getirdiği olumsuzluklar arasında aşırı kilonun yanında bir de sırt ağrısı vardır. Sırt ağrısının temel sebepleri arasında masa başı işlerin çoğalması ve artan hareketsizlik yer almaktadır. Masa başında çalışıyorsanız sırt ağrısından kurtulmak için oturuşunuza dikkat etmeli ve düzenli bir biçimde egzersizler yapmalısınız. Bu yazıda sırt ağrısına ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz birtakım yöntemlerle alakalı bilgiler bulabilirsiniz.

Sırt ağrıları akut (hızlı başlayan ve kısa süreli) ve kronik (uzun süredir devam eden) olmak üzere iki şekilde ortaya çıkar. Hangi tür sırt ağrınız varsa bu ağrılardan kurtulmak için uygulayacağınız yöntemler de farklılık göstermektedir. İşte sırt ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtları…Akut Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Akut sırt ağrıları çoğunlukla ters bir hareket yapma, ağır kaldırma, yapılan bir spor esnasında zorlanma gibi normalde yapılmayan bir hareketi yapmaya kalktığınızda kendini gösterir. Bu tür durumlarda ağrı oldukça keskindir ve sanki bıçak saplanıyormuş gibi bir his verir. Birçok ortopedist bu tür bir akut sırt ağrısı için üç günü aşmayacak şekilde yatak istirahati tavsiye etmektedir. Yatak istirahatinin ardından sırt kaslarınızı kuvvetlendirmek amacıyla ve sırt ağrılarınızın izin verdiği ölçülerde tedavi egzersizlerine yavaş yavaş başlayabilirsiniz.

Yatak istirahati esnasında sırt ağrınızın daha hızlı hafiflemesi adına sıcak ve soğuk kompresi deneyebilirsiniz. Yatak istirahatinin ilk iki gününde akut sırt ağrısının ortaya çıktığı bölgeye buz uyguladıktan sonra 5-6 dakika kadar masaj yapın. İki günün ardından buz torbası yerine sıcak kompres uygulayıp masaja devam edebilirsiniz.Kronik Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kronik sırt ağrılarından muzdaripseniz yüzüstü yatmanız önerilmez. Kronik sırt ağrıları için en uygun yatma şekli sırtüstü S pozisyonudur. Sırtüstü yatacak şekilde baş ve boynunuzun altına yastık desteği yapmanız gerekir. Sırtınız tamamen düz bir şekilde olmalı ve dizlerinizin altına da bir yastık yerleştirmelisiniz. Bu şekilde yatmak bel bölgesindeki... Devamı için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın