Görüş Bildir
Haberler
Sırrı Süreyya'nın İstanbul'a İlk Projesi!

Sırrı Süreyya'nın İstanbul'a İlk Projesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sırrı Süreyya'nın İstanbul'a İlk Projesi!

Sırrı Süreyya Önder, seçilmesi halinde İstanbul'da ilk bunu yapacak.

TOKİ evlerini tabutlara benzeten Önder, seçilmesi halinde İstanbul'dan TOKİ'yi kovacağını açıkladı.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder HDP, gündem ve yerel seçimler hakkında Yerinden Gazetesi'ne konuştu.

'İLK İŞİM TOKİ'Yİ BU KENTTEN KOVMAK'

Kentsel dönüşümün bunlar eliyle yürütülen pratiğine karşıyız. İnsanlar kendi yaşam alanlarından koparılıyorlar. Şu anki bütün kentsel dönüşüm çalışmaları hep bu seyri izliyor. İnsan çevresiyle, yaşam alanıyla insandır; toplumsal bir varlıktır. (Tarlabaşı'nı gösteriyor) Bu bölgede, bu çevrede kendisine bir hayat inşa etmiş insanı sen buradan alıyorsun, vaat ettiğin ev oturduğu evin niteliklerini taşımıyor asla. 'Tarlabaşı'nın hangi sakini yeni oluşacak Tarlabaşı'nda kalabilecek?' sorusunun cevabı: 'Sulukule'de hangisi kaldıysa burada da o'. Kocaman bir hiç.

Dolayısıyla bu bir dönüşüm değil. Biz bu insanlara 'kent sürgünleri' diyoruz. Dönüşen bir şey yok; ranta dönüştürülen alanlar var. Ayrıca hadi gitti diyelim. Sen bu insanlara Gaziosmanpaşa'nın arka taraflarını ya da Başakşehir'i adres olarak gösterdin. Orada onu bekleyen ne? TOKİ tabutlukları. Tamamen sinsi bir planla hazırlanmış, insanları yalnızlaştıran ve dayanışma duygularını ve alanlarını yok eden izolasyon alanları. Böyle bir şeyi biz savunamayız. İlk yapacağımız şeylerden birisi de TOKİ'yi bu kentten sürgün etmek olacak. İnsanlar sağlamlık efsanesiyle bu tür tecrit alanlarına tıkılmak zorunda bırakılmamalıdır.

'TOKİ, BU MİLLETİ KANDIRMA ENSTRUMANI OLDU'

'Ayrıca bu dönüşümün belli bir maliyeti var. İnsanlara bu maliyeti karşılayabilecekleri uygun finansman olanakları sunmak gerekiyor. Belediyeler bugüne kadar bu işe hiç bulaşmıyorlardı. Belediyelerin yaptığı bunu bir müteahhide vermek. Müteahhit karsız çalışmayacağına göre ortada bir rant oluşuyor. Bunda kooperatif örgütlenmelerini teşvik etmek, bunu da istismarcıların eline bırakmayacak düzenlemeler yapmak gerek. TOKİ bu millette bir kandırma enstrümanına dönüştüyse bunda çalıp çırpan, dolandırıcı kooperatif hikayelerinin büyük rolü vardır. Biz bunu düzenleyeceğiz.

Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/sirri-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0