Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'ta yürek yakan haber 2 ŞEHİT

Şırnak'ta yürek yakan haber 2 ŞEHİT

Levent Kurnaz
04.08.2015 - 14:01 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 16:00

Şırnak

Şırnak'ta PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Hain saldırıda 2 askerimiz şehit oldu. 2 güvenlik görevlimiz de yaralandı. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Şehitlerden birinin Osmaniyeli Uzman ÇavuGenelkurmay Başkanlığı, Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler ile köy korucularına yönelik saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ' Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır' denildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;  '04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.'

DURAN KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında uzman çavuş Mehmet Acar ile 1 er şehit oldu. Yaralanan 1 erbaş ile 1 geçici köy korucusu Şırnak Asker Hastanesi’nde tedaviye alındı. Önce şehit olduğu haberi gelen geçici köy korucusu Hasan Kuday’ın duran kalbi doktorların müdahalesiyle çalıştırılarak yaşama döndürüldüğü belirtildi.

ATAK HELİKOPTERLERİ BÖLGEDE

Çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK’lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar ve eğitimli askerler, kaçan teröristlerin izini sürerken, yerli yapım Atak helikopterleri de kullanılıyor.

Cudi Dağı ve Besta Bölgesi’nin kesiştiği noktadaki dağlık alan, havadan ve karadan didik didik aranırken,  teröristlerin kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

 Valilikten yapılan açıklamada, Şırnak-Uludere karayolunda mayın arama ve tarama faaliyetlerini yürüten merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekibine saldırı düzenlendiği bildirildi.

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarının geçişi esnasında terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca saat 07.20 sıralarında el yapımı patlayıcı veya mayın olduğu değerlendirilen patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi ve akabinde havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edilş Mehmet Acar (36) olduğu öğrenildi. 2 şehit var

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0