Görüş Bildir
Haberler
Şirketlere Özel Şifrelenmiş İletişim Uygulaması: Woxplus

Şirketlere Özel Şifrelenmiş İletişim Uygulaması: Woxplus

Onedio Medya
02.01.2014 - 15:20 Son Güncelleme: 02.01.2014 - 15:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirketlere Özel Şifrelenmiş İletişim Uygulaması: Woxplus

Kişisel verilerin korunması her geçen gün önemini artırırken, özellikle mesajlaşmaların gizliliğinin sağlanmasına yönelik çare arayışları da sürüyor. Özellikle şirket yazışmaları söz konusu olduğunda, üst düzey yöneticilerin mesaj ve konuşmalarının dışarıya sızması şirketin performansıyla ilgili önemli sonuçla doğurabiliyor.

Konuşma ve mesajlaşmaları daha güvenli hale getirmek için Datalinx tarafından geliştirilen Woxplus özel şifrelenmiş iletişim sağlayan bir mobil uygulama. Bu uygulama üzerinden yapılan iletişim faaliyetleri kurumdaki sunucularda veya kuruma özel olarak tasarlanmış olan sunucularda barındırılıyor. Bunun daha güvenli bir iletişim aracı olduğunu iddia eden Woxplus, kullanıcı oluşturma, yetki verme gibi sistemin tüm yönetimini de kullanıcıya bırakmış.

Kullanıcı Woxplus mobil uygulamasını indirdikten sonra belirlediği kullanıcı adı ve şifreyle uygulamaya giriş yapıyor ve hesabında kendi adres defteri, arama ve mesajlaşma verilerini saklayabiliyor. Aynı sunucuda bulunan kişilerle uygulama üzerinden görüşme ve mesajlaşma veri bağlantısı, en düşük 16 kb/sec kalitesinde güvenli haberleşmeyi sağlıyor.

Ancak Woxplus aboneliği biraz maliyetli. Datalinx’in paylaştığı rakama göre, örneğin 20 kullanıcılı pakedin fiyatı kendi lokasyonlarına tahsis edilen wox communication donanımı olan sunucuyla birlkte yıllık 65 bin dolar.

Woxplus’ın kurum ve şirketler bünyesinde kullanılan bir ürün olma özelliğini yaygınlaştırmak isteyen Datalinx’in hedefiyse kurumsal güvenliği garanti eden bir iletişim platformu olmak. Bu amaçla şirketin akıllı depo sunucularının da aralarında bulunduğu bir dizi yol haritası mevcut.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/02/si...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın