Görüş Bildir
Haberler
Şirketlere Özel Davet: Yusufeli Barajı'nın 619 Milyon Liralık İhalesinde 'Usulsüzlük' İddiası

Şirketlere Özel Davet: Yusufeli Barajı'nın 619 Milyon Liralık İhalesinde 'Usulsüzlük' İddiası

10 yıldır en az 26 ihalede milyarlarca lira harcanan Yusufeli Barajı ve HES projesi için bir büyük ihale daha düzenlendi. Kimseye duyurulmadan gizli kapaklı yapılan 619 milyon liralık ihale özel olarak davet edilen tanıdık şirketlere verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, 2012 yılında başlayan Yusufeli Barajı ve HES için yeni bir büyük ihale daha yapıldığı ortaya çıktı. Baraj projesi kapsamındaki 39 tünelin elektrik, elektromekanik işleri için rekabete imkan sağlayan açık usul yerine gizli kapaklı ihale yapıldı. 

14 Aralık'ta kimseye duyurulmadan 21-b Pazarlık usulüyle kapalı kapılar ardında düzenlenen ihale özel olarak davet edilen Kırtur Turizm ve Fora Mekatronik İş Ortaklığı'na 619 milyon 200 bin liraya verildi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 3 Ocak'ta imzalanan sözleşmeye göre 18 Ocak'ta başlayacak, Yusufeli Barajı Relokasyon Yolları Kapsamındaki 39 Tünelin Elektrik, Elektromekanik ve Diğer Kontrol Sistemleri Yapım İşi 150 gün sürecek ve 24 Haziran'da tamamlanacak.

En az 26 ihale

En az 26 ihale

Yusufeli Barajı ve HES projesi için bugüne kadar 3’ü dev boyutta en az 25 ihale yapıldı. 3 dev ihaleden ilki 2012 yılında 486.8 milyon TL, ikinci (ikmal) ihale 2018’de 1 milyar 428 milyon TL ve üçüncü (ikmal) ihale 2021 yılında 1.299 milyon TL olarak gerçekleşti.

Tanıdık firma

Tanıdık firma

Fora, geçtiğimiz yıl pandeminin en yoğun yaşandığı günlerde 27 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu için 152.6 milyon liralık yol ihalesiyle gündeme gelmişti. 

İhalede, yine yasadaki olağanüstü haller için öngörülen ancak AKP iktidarında istenen firmaya ihale dağıtmanın aracı haline gelen 21b maddesi kullanılmıştı. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık sonunda ihale FORA İnşaat'a verilmişti. Yine aynı firmaya 6 ay önce yine Rize'de 127.6 milyon liralık Çayeli-Kaptanpaşa yolu ihalesi yine özel davetle verilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu ve Çayeli’de geçtiğimiz yıl iki ihalenin verildiği Fora İnşaat’ın merkezi, İstanbul Bulgurlu’da yer alıyor. Fora İnşaat ve ihalede iş ortaklığı yaptığı Kırtur'un da adresi Üsküdar Bulgurlu Mahallesi’ndeki Alemdağ Caddesi’ndeki Masaldan İş Merkezi…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Götürdükleri paralar o baraja sığmaz...

sirius

buzdağının görünen az bir yüzü