Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverlerin En Çok Takip Ettiği 12 Ünlü Yönetmenin IMDb Puanları En Yüksek Filmleri

Sinemaseverlerin En Çok Takip Ettiği 12 Ünlü Yönetmenin IMDb Puanları En Yüksek Filmleri

Dale Cooper
04.03.2021 - 14:00

Bazı yönetmenler ve filmleri bizler için bambaşka yerlere sahip. Tabiri caizse onlar ne çekerse izleriz diyoruz. 

Sinemaseverlerin en çok takip ettiği ünlü Yönetmenlerin IMDb puanları en yüksek filmlerini sizler için derledik.

Not: Film açıklamaları sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Martin Scorsese - Goodfellas (1990)

1. Martin Scorsese - Goodfellas (1990)

Goodfellas - IMDb 8.7

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.

2. Sofia Coppola - Lost in Translation (2003)

2. Sofia Coppola - Lost in Translation (2003)

Lost in Translation - IMDb 7.7

Bob Haris ve Charlotte Tokyo’da ikİ Amerikalıdır. Bob, Tokyo’ya bir viski reklamında oynamak için gelmiştir, Charlotte ise işkolik bir fotoğrafçı olan kocasının peşinden sürüklenmiştir. Her ikisini de uyku tutmayınca, bir gece lüks bir otelin barında yolları kesişir. Bu buluşmanın sonunda aralarında sıkı bir dostluk başlayacaktır. Birlikte Tokyo’yu keşfe çıkarlar, Tokyolularla aralarında çok komik olaylar geçer ve sonunda bambaşka yaşamların mümkün olduğunu keşfederler.

3. Paul Thomas Anderson - There Will Be Blood (2007)

3. Paul Thomas Anderson - There Will Be Blood (2007)

There Will Be Blood - IMDb 8.2

Upton Sinclair’in “Petrol-Oil!” adlı romanından uyarlanan filmin konusu, 20. yüzyılın başlarında geçer. Aile çiftliği arazisinde petrol çıkartma haklarını almasıyla birlikte servetini hızla katlayan bir işadamı ile (Daniel Day-Lewis), kısa sürede gelişip kalkınan kasabanın karizmatik genç rahibinin (Paul Dano) paralel öyküsü anlatılır. Güney Kaliforniya’da petrol bulunmasının ardından ortaya çıkan tablo, daha önceki yıllardaki “Altına Hücum” olgusunun eşdeğeridir. İşadamının Amerikan Rüyası kavramının farkına varması ve Amerikan Rüyası tarafından yok edilmesiyle birlikte filmin öyküsü hırs ve inançların irdelemesine dönüşür.

4. Kathryn Bigelow, The Hurt Locker (2008)

4. Kathryn Bigelow, The Hurt Locker (2008)

The Hurt Locker - IMDb 7.5

Herkesin potansiyel düşman ve her objenin de ölümcül bomba olduğu Irak'ta, elit askerler dünyanın en zor görevlerinden birinde yer alır. Sıcak savaşın ortasında bombaları imha etmekle yükümlüdürler. Takım lideri William James, hem bu yaygın bombalardan hem de psikolojik ve duygusal etkilenmelerle uğraşmaktadır. James'in iki askeri kendini cürretkâr şekilde savaşın ortasına atar. James ise ölümü aldırmadığı için askerlerine yardıma gider. Yeni vahşi liderini korumaya çabalayan adamlar, şehri kaosa sürekler.

5. David Lynch, The Elephant Man (1980)

5. David Lynch, The Elephant Man (1980)

The Elephant Man - IMDb 8.1

Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londrası'ndaki bi gezici sirkte fil adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Treves, Merrick'in hastaneye yatırılmasını sağlar. Dr. Treves bir süre sonra pek zeki olmayan Merrick'in korkunç görüntüsünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Steven Spielberg, Schindler's List (1993)

6. Steven Spielberg, Schindler's List (1993)

Schindler's List - IMDb 8.9

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.

7. Lana Wachowski & Lilly Wachowski, The Matrix (1999)

7. Lana Wachowski & Lilly Wachowski, The Matrix (1999)

The Matrix - IMDb 8.7

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir 'hacker' dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Tüm insanlık aslında uzaydan gelen yaratıkların köleleridir. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

8. Spike Lee, Do the Right Thing (1989)

8. Spike Lee, Do the Right Thing (1989)

Do the Right Thing - IMDb 8.0

Brooklyn'de bir pizza dükkanı sahibi olan Sal (Danny Aiello), orada bulunduğu uzun yıllar boyunca bölgenin demografik değişimine yakından şahit olmuş, Afrika ve Latin kökenlilerin artışını izlemiştir. Yine de bu durumdan oğlu Pino (John Turturro) gibi rahatsız değildir. Günün birinde pizzacının Afrika kökenli müşterilerinden birinin masum bir şikayeti, gerilmiş ortamın patlama noktasına gelmesine neden olur. Bütün bunlar yaşanırken pizzacının eve servis elemanlarından Mookie (Spike Lee) hep ön plandadır.

9. David Fincher, Fight Club (1999)

9. David Fincher, Fight Club (1999)

Fight Club - IMDb 8.8

Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk'un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club'da filmi anlatan, ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla'yla tanışır o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack'in ve Marla'nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur adeta kariyer sahibi ama yanlız insanların bir tepkisi. Jack'ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olmasıda adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack'in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack Tyler'ın yanına taşınır. Tyler'ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulübde sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.

10. Lucrecia Martel, La Ciénaga (2001)

10. Lucrecia Martel, La Ciénaga (2001)

La Ciénaga - IMDb 7.1

Usta yönetmen Lucrecia Martel'in imzasını taşıyan 2001 yapımlı La Ciénaga, Arjantin'in küçük bir taşra kasabası olan Salta'da iki kadın ve ailelerinin hayatlarının konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Quentin Tarantino, Pulp Fiction (1994)

11. Quentin Tarantino, Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction - IMDb 8.9

Ödül avcısı Butch Coolidge şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir rastlantı sonucu bir araya getirecektir.

12. Christopher Nolan, The Dark Knight (2008)

12. Christopher Nolan, The Dark Knight (2008)

The Dark Night - IMDb 9.0

The Dark Knight'da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Önerileri aldık. Peki izlerken ne yiyeceğiz? Sen de film - dizi keyfini Ruffles ile taçlandır, ekran başında olduğun her andan keyif al.

Aç bi’ film Ruffles’la dalgana bak!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
9
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın