Görüş Bildir
Haberler
Sinema ve Dizi Dünyasından Şöhret Basamaklarını Tırmanması Uzun Sürmüş 16 Oyuncu

Sinema ve Dizi Dünyasından Şöhret Basamaklarını Tırmanması Uzun Sürmüş 16 Oyuncu

Gökhan A.
25.05.2015 - 16:22 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 20:35

1. Halit Ergenç

1. Halit Ergenç

Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir. Büyük çıkışını Aliye adlı dizideki Sinan karakteriyle yaptığında 34 yaşındaydı. Binbir Gece dizisiyle şöhretini pekiştiren oyuncu Muhteşem Yüzyıl'daki performansıyla bugün bir çok Balkan ülkesinde hayran kitlesini oluşturmuş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Tamer Karadağlı

2. Tamer Karadağlı

Tamer Karadağlı, ilk yıllarında Ankara'da çekilen Ferhunde Hanımlar adlı dizideki rolüyle tanındı. O sırada 29 yaşındaydı. Her ne kadar dizinin sürekli izleyicileri onu takip etse de geniş bir kitle tarafından tanınmayan genç bir oyuncuydu. Daha sonra Babam Olur musun, Demir Leblebi, Nasıl Evde Kaldım gibi dizilerde rol aldı.  Asıl büyük çıkışını ise Çocuklar Duymasın dizisindeki Haluk rolüyle yaptı. O sırada 34 yaşındaydı.

3. Harrison Ford

3. Harrison Ford

Yine George Lucas tarafından yönetilen American Graffiti Oscar'a aday olduğunda Harrison Ford ismi ilk defa duyuluyordu. Ama bu daha başlangıçtı. George Lucas Star Wars filmi çalışmalarına başladığında Han Solo rolü için Nick Nolte, Christopher Walken, Al Pacino, Richard Reyfuss gibi isimleri düşünüyordu. Ancak Lucas tarafından oyuncu seçmelerinde sadece diyalogları okuması için işe alınan Ford diyalogları belli bir alaycılık ile okuyunca rolü bir nevi kaptı. Film hasılat rekorları kırınca Ford'da 35 yaşında bir süperstar oldu. Şu an 72 yaşındadır.

4. Jeremy Renner

4. Jeremy Renner

Jeremy Renner  büyük çıkışını yakalamadan önce 13 yıl boyunca çeşitli Tv filminde oyunculuk yaptı. Büyük çıkışı sağlayan film ise 2008'de Oscar tarihinde 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazanan ilk kadın olan Kathryn Bigelow'un çektiği The Hurt Locker filmi ile sükse yaptığında 37 yaşındaydı.

5. Gene Hackman

5. Gene Hackman

5 Kez Oscar'a aday gösterilen ve 2 kez kazanan Gene Hackman şöhreti geç kazananlardan. 60'lı yıllar boyunca bir çok filmde yer alan oyuncunun ilk kez fark edildiği karakter 1967 yapımı Bonnie ve Clyde filmindeki Buck Barrow'dur ve bu rolü 37 yaşında oynamıştır. Bu ününü 1971 yapımı The French Connection filmi ile pekiştirmiştir ve birçok ünlü ile çalışma fırsatı bularak çok başarılı performanslar gerçekleştirmiştir. Şu an 85 yaşındadır.

6. Denzel Washington

6. Denzel Washington
pic-zoom.com

Oyunculuk kariyerine  çeşitli dizelerde başlayan Denzel Washington 1981'de 27 yaşında sinemaya transfer oldu. 1989 yılında 'Glory' de canlandırdığı kaçak köle Tripp ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanan Washington, önünde açılan yeni sayfalarla bugünlere geldi. Ama asıl çıkış yaptığı film dersek kesinlikle 1992 yapımı  Malcolm X filmindeki rolüdür. Bu film ona 38 yaşında şöhreti getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Melissa McCarthy

7. Melissa McCarthy

Melissa McCarthy,  Gilmore Girls dizisinde Sookie St. James'i canlandırdığında 30 yaşındaydı. Bu dizinin verdiği popülerlikle yıllar boyunca hep yan karakterlere hayat verdi durdu.  Ta ki 2011 yapımı Nedimeler(Bridesmaids) filminde dikkat çekene kadar. Bu filmde Oscar adaylığı kazandığında 41 yaşındaydı ve Melissa bundan sonra Amerikan komedilerinde rahatlıkla karşılaşabileceğimiz bir oyuncu haline geldi.

8. Robert Duvall

8. Robert Duvall

Sinemada ilk deneyimi, 1962 yapımı Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mockingbird) filmi ile oldu ama onu büyük kitlelere tanıtan filmi bundan tam on yıl sonra 41 yaşında iken Tom Hagen karakterini canlandırdığı Baba (The Godfather) ile oldu. Bu film ile ilk kez 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' kategorisinde Oscar'a aday oldu. Akademi Ödüllerine toplam 6 kez aday olan Duvall, bu ödüle Tender Mercies (1984) filmi ile 'en iyi erkek oyuncu' dalında Oscar alarak erişti. Şu an 84 yaşında.

9. Alan Rickman

9. Alan Rickman

Oyuncu ve tiyatro yönetmeni olan Alan Rickman 1988 yılında Zor Ölüm filminde Hans Gruber kötü karakteriyle hafızamıza kazındığında 42 yaşındaydı. 1991 tarihli Robin Hood: Hırsızların Prensi filmindeki Nottingham Şerifi rolü ile de bu şöhretini pekiştirmiştir. Özellikle Harry Potter serilerinde canlandırdığı Severus Snape rolüyle genç kuşak tarafından tanınır. Şu an 69 yaşındadır.

10. Samuel L. Jackson

10. Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson uzun bir süre boyunca filmlerde küçük rollerde yer aldı. 1990 yapımı Goodfellas  filminde kısa bir role sahipti. Bu filmden tam 4 yıl sonra Tarantino filmi Pulp Fiction'da John Travolta'ya eşlik ettiğinde 45 yaşındaydı ve bu filmdeki performansı ile Oscar'a aday olmuştu. Şu anda 66 yaşında.

11. Hatice Aslan

11. Hatice Aslan

Konservatuar mezunu olan Aslan; İzmir ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yıllarda sahne tozu yuttu. Ardından o da Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının rol aldığı Ferhunde Hanımlar adlı dizide oynadı. Ardından En Son Babalar Duyar, Kınalı Kar gibi dizilerde rol aldı. Ama asıl büyük patlamasını 46 yaşında rol aldığı ilk sinema filmi 2008 yapımı Üç Maymun'la yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Adile Naşit

12. Adile Naşit

Sinemaya girişi 1947 yılında Seyfi Havaeri'nin yönettiği Yara filmiyle olmuştu, Ancak 1970'lerde filmlerde yoğun olarak rol almaya başlamıştır. 1976'da İşte Hayat adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığında 46 yaşındaydı. Hababam Sınıfı film serisindeki rolüyle büyük beğeni kazandı. Daha çok Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet'in çektiği güldürü filmlerinde oynamıştır.

13. Bryan Cranston

13. Bryan Cranston

Bryan Cranston uzun süredir bu sektörün içinde olan oyunculardan biri. Uzun süre Power Rangers dizisine ve çeşitli animelere dublaj sanatçılığı yaptı. İlk olarak Malcolm in the Middle dizisindeki Hall isimli başrol karakterini canlandırdığında  44 yaşındaydı. Ama onun dünya starı olması sağlayan dizi Breaking Bad olacaktı. Dizi ilk gösterimizi yaptığında 52 yaşındaydı.

14. Christoph Waltz

14. Christoph Waltz

Quentin Tarantino büyük çıkışını yapamamış yaşlı ve sağlam aktörleri nasıl buluyor anlamış değiliz. Christoph Waltz'a 2009 yılında Soysuzlar Çetesi filmindeki Hans Landa karakterini canlandırması teklif edildiğinde Waltz, Avrupa'da dahi pek bilinmeyen 53 yaşındaki bir aktördü. Bu rol ona hem Oscar'ı kazandırmış hem de Django Unchained filmindeki rolüne ortam hazırlamıştır.

15. Anthony Hopkins

15. Anthony Hopkins

Anthony Hopkins ilk olarak 43 yaşında oynadığı David Lynch yönetmenliğindeki 1980 yapımı Fil Adam filmi dikkat çekti. Fakat Hopkins, bundan 11 yıl sonra Kuzuların Sessizliği filmi ve serinin devam filmlerindeki Dr. Hannibal Lecter rolüyle adını unutulmazlar arasına yazdırmıştır. Bu rolü ilk olarak 54 yaşında oynamıştı. Şu an 77 yaşındadır.

16. Morgan Freeman

16. Morgan Freeman

Morgan Freeman çeşitli TV dizileriyle boy gösterdikten sonra sinemaya transfer olanlardan. Bayan Daisy'nin Şoförü filminde izleyiciler tarafından yavaş yavaş tanınmaya başlanan Freeman, Robin Hood’daki Azeem karakteri ile dikkat çekti. Onun asıl çıkışı ise bugün bile çoğu kişinin unutamadığı 1994 yılında çekilen Esaretin Bedeli filmindeki Red karakteriydi. Bu film ona 57 yaşında, şöhretin yanı sıra Oscar adaylığı da getirdi. Şu an 77 yaşındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
5
2
1
0
0