Görüş Bildir
Haberler
Sinemalar Pandemiden Etkilendi Ama Onların Yüzü Güldü: 2020'de Ödülleri Alarak Yıla Damgasını Vuran Filmler

Sinemalar Pandemiden Etkilendi Ama Onların Yüzü Güldü: 2020'de Ödülleri Alarak Yıla Damgasını Vuran Filmler

Mia Zona
09.12.2020 - 07:15

Pandemi nedeniyle sinema sektörü için oldukça zorlu bir sene oldu. Birçok yapımın çekimleri ve vizyona giriş tarihleri ertelendi, birçoğu da iptal edildi. Ancak yine de bu zorlu senede başarısıyla adından söz ettiren filmler de vardı...

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 1917

1. 1917
  • En İyi Görüntü Yönetimi Oscar

  • BAFTA En İyi Film Ödülü 

IMDb: 8,3

I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

2. Parasite - Parazit

2. Parasite - Parazit
  • En İyi Film Oscar

  • Altın Küre En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü

IMDb: 8,6

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

3. Once Upon a Time in Hollywood - Bir Zamanlar... Hollywood'da

3. Once Upon a Time in Hollywood - Bir Zamanlar... Hollywood'da
  • Altın Küre En İyi Senaryo Ödülü

  • En İyi Yapım Tasarımı Oscar

IMDb: 7,6

Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton'ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood'taki şansları da azalmaktadır. Hollywood'un yeni gözdelerinden olan Sharon Tate ise Rick'in komşusudur. Ancak Hollywood'un ışıltılarla dolu ve pervasız akışı, Tate'in ve dört arkadaşının Charles Manson tarikatı tarafından katledilmesiyle kesilecektir...

4. Hayaletler

4. Hayaletler

IMDb: 6,2

Hayaletler, elektriğin saatlerce kesik olduğu bir günde yolları kesişen dört insanın hayatına odaklanıyor. Saatlerce süren elektrik kesintisi, birçok insanın yaşamını etkiler. Yine şehirde karanlığın hüküm sürdüğü bir gün, hiphop dansçısı olmanın hayalini kuran Didem, kentsel dönüşüm fırsatçısı Raşit, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet ve mahallede yaşayan çocuklara gönüllü film dersi veren Ela’nın yolları kesişir. İstanbul’da Sucular semtinde yaşayan dört insanın yollarının kesişmesi ile onların birbirinden farklı hayatları da iç içe geçer.

5. Ford v Ferrari - Asfaltın Kuralları

5. Ford v Ferrari - Asfaltın Kuralları
  • BAFTA En İyi Kurgu Ödülü

  • En İyi Film Kurgusu Oscar'ı 

IMDb: 8,1

Asfaltın Kralları, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Toy Story 4 - Oyuncak Hikayesi 4

6. Toy Story 4 - Oyuncak Hikayesi 4
  • Film Eleştirmenleri En İyi Animasyon Ödülü

  • En İyi Animasyon Filmi Oscar

IMDb: 7,8

Bir geri dönüşüm projesi ile yaratılan Forky, oyuncak olduğunu asla kabul etmez. Tek kullanımlık bir kaşıktan yapılma bir oyuncak olsa da o oyuncak olmadığı konusunda ısrarcıdır. Kendisini Bonnie’nin odasına ait hissetmeyen Forky, dünyadaki amacının ne olduğunu düşünmeye başlar. Kendisini oyuncaklardan biri olarak görmediği için Bonnie’nin yanında kalmak zorunda hissetmeyen Forky, dünyadaki amacını kaşık olarak yerine getirmeye karar verir. Ancak onun oyuncak olarak üstesinden gelmesi gereken bambaşka bir görevi vardır.

7. Nasipse Adayız

7. Nasipse Adayız

IMDb: 6,8

Nasipse Adayız, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmak isteyen bir adamın yaşadıklarına odaklanıyor. Doktor Kemal Güner, İstanbul'da bir ilçenin belediye başkanlığına aday olmaya karar verir. Bunun için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Güner, delice bir koşuşturmanın içine girer. Bir Numara'nın gözüne girip aday olmayı başarabilmek için her yolu deneyen Güner, heyecanla adaylığının açıklanacağı geceyi beklemeye başlar. Ancak büyük gün gelip çattığında beklenmedik olaylarla karşı karşıya kalır.

8. Marriage Story - Evlilik Hikayesi

8. Marriage Story - Evlilik Hikayesi
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar

  • Altın Küre Sinema Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü

IMDb: 8,0

Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çifttir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

9. Joker

9. Joker
  • En İyi Erkek Oyuncu Oscar

  • BAFTA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

IMDb: 8,5

Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

10. Judy

10. Judy
  • En İyi Kadın Oyuncu Oscar

  • BAFTA En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

IMDb: 6,8

Judy, ünlü oyuncu ve şarkıcı olan Judy Garland'ın hayatına odaklanıyor. 1968 kışında, Judy Garland'ın 'Oz Büyücüsü'ndeki ikonik Dorothy rolünü oynamasının üzerinden 30 yıl geçmiştir. Talk of the Town performansları için çalkantılı Londra'ya gelen Garland, arkadaşlarıyla ve hayranlarıyla yeniden bir araya gelmenin coşkusunu yaşarken, bir yandan da gece kulübünün yönetimiyle çatışmaktadır. İleride 5. kocası olacak Mickey Deans'in hayatına girişiyle birlikte, Garland için her şey daha parlak görünmeye başlar. Ancak 47 yaşının 45 yılında çalıştıktan sonra, çok yorgun ve hassas bir hale gelir. Hollywood'a feda edilen çocukluğunun anıları ve çocuklarının yanına, eve dönme isteği Garland'ın zihnine gölge düşürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bilmemek

11. Bilmemek
  • Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü

  • Antalya Turuncu Portakal Film Festivali Seyirci Ödülü

IMDb: 7,2

Bilmemek, hayatlarından memnun olmayan bir ailenin yaşamına odaklanıyor. Selma ve Sinan, artık birbirlerine tahammül etmekte zorlanan bir çifttir. Evin oğlu Umut ise kendisini kanıtlamanın peşindedir. Lise sonda okuyan Umut ile ilgili okulda eşcinsel olduğuna dair dedikodular dolaşmaya başlar. Selma ve Sinan yorucu evlilikleri ile baş etmeye çalıştıkları sırada, dedikodular alıp başını gidince Umut ansızın ortadan kaybolur. Selma ve Sinan oğullarını ararken, aslında kendilerini kaybetmiş olduklarının farkına varır.

12. Pain and Glory - Acı ve Zafer

12. Pain and Glory - Acı ve Zafer
  • Goya En İyi Film Ödülü 

  • En İyi Latin Amerika Filmi Dalında Ariel Ödülü

IMDb: 7,5

Acı ve Zafer, yönetmen Salvador Mallo’nın geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, doğup çocukluğunu geçirdiği yerden ayrılıp ailesi ile birlikte Valencia’da bir köye göç etmesine, refah arayışına, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına, kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor.

13. Missing Link - Bay Link: Kayıp Efsane

13. Missing Link - Bay Link: Kayıp Efsane
  • Altın Küre En İyi Animasyon Film Ödülü

IMDb: 6,7

Bay Link çok özel bir adamdır. Bu 2,5 metre boyunda, 286 kiloluk adamın vücudu da tüylerle kaplıdır. Onu bu kadar farklı kılan şeyse genlerinde yatmaktadır. Bay Link, insanın yaşayan soyunun ilkel köklerinin son örneğidir. Komikliği ve tatlılığıyla dünyanın en sevimli efsanesi olmaya aday olan Bay Link'in soyu hızla tükenmiştir. Artık evrim ilerlemiştir ve insanlığın görünüşü Bay Link'inkinden farklıdır. Yalnız ve üzgün olan Bay Link artık çevresinde kimseyi bulamamaktadır. Kuzeybatı Pasifik'te yalnız yaşamaktan bıkan Bay Link, efsanevi Shangri-La vadisinde olduğu söylenen, uzun süredir kayıp olan akrabalarını bulmak için yolculuğa atılır. Bu yolculuk için de dünyanın en önemli mitolojik varlıklar dedektifi Sir Lionel Frost ve bölgenin bilinen tek haritasına sahip olan Adelina Fortnight ile işbirliği yapar. Bay Link'e eşlik eden kaşifler, yeni arkadaşlarına yardım etmek için dünyanın uzak yerlerine seyahat ederken, üçlü de birlikte hiç beklemedikleri maceralara atılacaklardır...

14. Bombshell - Skandal

14. Bombshell - Skandal
  • En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı Oscar

  • BAFTA En İyi Makyaj ve Saç Ödülü

IMDb: 6,8

2016 yılında ilk olarak televizyon yorumcusu Gretchen Carlson, ardından Megyn Kelly ve daha birçok kadın, Roger Ailes’in tacizine maruz kaldığını açıklamıştı. Filmde, taciz olayının su yüzüne çıkması ile yaşananlar ve tacizde bulunan medya patronunun perde arkasındaki öyküsü gözler önüne seriliyor.

15. The Irishman - İrlandalı

15. The Irishman - İrlandalı
  • Film Eleştirmenleri En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü

IMDb: 7,9

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jojo Rabbit - Tavşan Jojo

16. Jojo Rabbit - Tavşan Jojo
  • BAFTA En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü

  • En İyi Uyarlama Senaryo Oscar

IMDb: 7,9

Tavşan Jojo, annesinin evlerinde bir kızı sakladığını öğrenen bir gencin hikayesini konu ediyor. Hitler'in gençlik kamplarında yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.

17. Les Miserables - Sefiller

17. Les Miserables - Sefiller
  • César En İyi Film Ödülü

  • Goya En İyi Avrupa Filmi Ödülü

IMDb: 7,6

Sefiller, suç karşıtı bir ekibe katılan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Stephane, Paris banliyölerinden Montfermeil’deki suça karşı savaşan Suçla Mücadele Timi’nin yeni üyesidir. Yeni ortamına adapte olmaya çalışan Stephane, birliğin deneyimli üyeleri olan Chris ve Gwada çıktığı devriyede, mahalledeki çeteler arasındaki gerginliğin hızlıca yükseldiğini fark eder. Ekip, tutuklama yaptığı sırada olay kontrollerinden çıkar ve büyük bir kargaşa meydana gelir. Bu sırada yaşananlar onlar fark etmeden bir drone tarafından çekilir. Artık onlar istemese de çıkan gerginliğin bir parçası haline gelir.

18. The Two Popes - İki Papa

18. The Two Popes - İki Papa
  • BAFTA Cymru En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

  • Hollywood Film Ödülleri Yılın Senaristi Ödülü

IMDb: 7,6

The Two Popes, Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini konu ediniyor. Kilisenin izlediği yolla ilgili şikayetleri olan olan Kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce), 2012 yılında Papa Benedict'ten (Anthony Hopkins) emekli olmak için izin ister. Bunun üzerine, skandalla ve kendinden şüphe etmekle boğuşmakta olan Papa Benedict, Katolik Kilisesi'nin temellerini sarsacak bir sırrı ortaya çıkarmak için en sert eleştirmeni ve gelecekteki halefini çağırır. Vatikan duvarlarının ardında, hem gelenek hem de ilerleme, suçluluk ve affedilme arasında bir mücadele başlar, çünkü bu iki çok farklı adam, ortak bir zemin bulmak ve dünyadaki milyarlarca takipçi için bir gelecek oluşturmak için geçmişlerinde kalan izlerle yüzleşecektir...

19. The Lighthouse - Deniz Feneri

19. The Lighthouse - Deniz Feneri
  • Satellite Film Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü

  • Bağımsız Ruh En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü

IMDb: 7,5

Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir. Yaptığı işi büyük bir sorumlulukla yerine getiren Thomas, gücünü ispatlamak için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurmaya başlar. Ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolan ve zamanla akıl sağlığını kaybetmeye başlayan iki adam, en derin korkuları ile yüzleşmek zorunda kalır.

20. I Lost My Body - Bedenimi Kaybettim

20. I Lost My Body - Bedenimi Kaybettim
  • César En İyi Animasyon Filmi Ödülü

IMDb: 7,6

Bedenimi Kaybettim, ayrıldığı vücudunu bulmaya karar veren ve bunun için laboratuvardan kaçan bir elin hikayesini konu ediyor. Bedeninden ayrılmış bir el, ait olduğu vücudu bulmak için laboratuvardan kaçarak yola koyulur. Ancak yol boyunca karşısına üstesinden gelmesi gereken birçok engel çıkar. Pizza kuryesi olan Naoufel’e kavuşmak için her şeyi yapmaya hazır olan el, önüne çıkan güvercinler ve sıçanlarla mücadele eder. Elin vücuttan nasıl ayrıldığının cevabı ise Naoufel ve Naoufel’in kütüphane çalışanı Gabrielle’e olan hislerinde saklıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Klaus - Klaus: Sihirli Plan

21. Klaus - Klaus: Sihirli Plan
  • BAFTA En İyi Animasyon Ödülü

IMDb: 8,2

Klaus, genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. Smeerensburg'un yeni postacısı olan Jesper, oyuncaklarla dolu bir yerde tek başına yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Oyuncak imalatçısı olan Klaus ile anlaşma yapmak isteyen Jesper, Klaus'tan eski oyuncaklarını bedava dağıtılmak üzere bağışlamasını ister. Teklifi kabul eden Klaus, oyuncakların dağıtılması için Jesper ile birlikte gitmeye karar verir. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan Jesper ile Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg'u değiştirmeye başlar. Ancak onların kasabaya neşe getirmesinden rahatsız olan bir takım insanlar vardır.

22. Harriet - Harriet: Özgürlük Ateşi

22. Harriet - Harriet: Özgürlük Ateşi
  • Afrika‑Amerikalı Sinema Eleştirmenleri Birliği En İyi 10 Film

  • Hollywood Film Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

IMDb: 6,5

Harriet, ikonik özgürlük savaşçısı Harriet Tubman'ın hayat hikayesini konu ediyor. Cesareti, ustalığı ve azmi sayesinde yüzlerce kölenin kurtulmasını sağlayan ve tarihin akışının değişmesine neden olan Harriet Tubman'ın yaşamına odaklanılan filmde, Tubman'ın kölelikten kurtulması ve Amerika’nın en büyük kahramanlarından birini dönüşmesine odaklanılıyor. Kölelik karşıtı eylemci olarak tanınan Harriet Tubman, Amerikan İç Savaşı sırasında verdiği büyük mücadelelerle tanınır. Köle olarak doğan ve yetişkinliği sırasında kaçarak başka bir yere taşınan Tubman, ailesini hiçbir zaman unutmamış ve onları da kurtarmak için evine geri dönerek özgürlük mücadelesi için çabalar. Harriet, çevresindeki insanların da yardımıyla toplamda on üç kez mücadele ederek onlarca köleyi ve aileyi özgürlüğüne kavuşturmayı başarır.

23. Little Women - Küçük Kadınlar

23. Little Women - Küçük Kadınlar
  • Film Eleştirmenleri En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü 

  • En İyi Kostüm Tasarımı Oscar

IMDb: 7,8

Louisa May Alcott’un klasikleşmiş romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda 'Uğur Böceği' ile ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştiren Greta Gerwig oturuyor.

24. Dolemite Is My Name - Bana Dolemite Derler

24. Dolemite Is My Name - Bana Dolemite Derler
  • Afrika‑Amerikalı Sinema Eleştirmenleri Birliği En İyi 10 Film

  • Afrika‑Amerikalı Sinema Eleştirmenleri Birliği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

IMDb: 7,3

“Dolemite Is My Name” 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı “Dolemite” filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Muhabbet tellalı ve kenar mahalle kahramanı bir karaktere hayat veren oyuncu “The Human Tornado”, “The Monkey Hu$tle” ve “Petey Wheatstraw” filmlerinde de aynı karakter olarak boy gösterdi. Sevilen komedyen 2008 yılında hayatını kaybetti.

25. Knives Out - Bıçaklar Çekildi

25. Knives Out - Bıçaklar Çekildi
  • Amerikan Film Enstitüsü Ödülleri Yılın Filmi Ödülü

  • Hollywood Eleştirmenleri Birliği En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü

IMDb: 7,9

Bıçaklar Çekildi, ünlü bir yazarın ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışan bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. Blanc, tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak için zorlu bir mücadeleye girişir. Dedektif, araştırmasını ilerlettikçe, saklı kalan birçok gerçek ortaya çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Rocketman

26. Rocketman
  • Altın Küre Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

  • Hollywood Film Ödülleri Yılın En İyi Erkek Oyuncusu Ödülü

IMDb: 7,3

Rocketman, müzik sektörünün en önemli isimlerinden olan ve ölümsüz parçalara imza atan Elton John'un Royal Müzik Akademisi'nden bir dahi olarak çıkıp süperstarlık basamaklarını tırmanması ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan işbirliği sürecini konu alıyor.

27. Gelincik

27. Gelincik
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

  • Boğaziçi Film Festivali En İyi Kurgu Ödülü

IMDb: 8,7

Görevinden ayrılan bir polis olan Ayhan, yıllarca mücadele ettiği her şeyi ardında bırakarak kendisine yeni bir yaşam kurmaya karar verir. Şehirden uzakta bulunan bir orman evine yerleşen Ayhan, burada avcılık yapar. Ava çıktığı bir gün bir gelincik vuran Ayhan, bu sırada ortaya çıkan Karadayı'dan gelincikler hakkında tuhaf bir kenahet öğrenir. Gelincikler konusunda kendisini uyaran Karadayı, tuhaf olduğu kadar iyi bir insana benzemeketedir. Ayhan, ardında bıraktığı anılarıyla yüzleşirken bir yandan da kendisine musallat olan gelincikle mücadele etmek zorunda kalır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
7
4
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hebele Hübele

Parazit gerçekten çok güzel bir film. Mutlaka izleyin

Bluessy

7 numarayı nasıl oldu ilk defa duydum acaba? En yakın zamanda bakıcam ama😂 O değil geçenlerde yine aklıma gelmişti paraziti herkes övüyor zaten diye ben övem... Devamını Gör

Bluessy

Ya bir de platformu göremedim listede şaşırdım. Aynı dönem filmi ama unutuldu mu yani o yamyam. İlginç gerçekten

Kadir Aydın

1 tane düzgün film yok