Görüş Bildir
Haberler
Simon Kjaer: "Savunma Futbolu Oynamıyoruz"

Simon Kjaer: "Savunma Futbolu Oynamıyoruz"

Enver K.
07.11.2015 - 13:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin başarılı stoperi Kjaer sadece savunma futbolu oynamadıklarını dile getirdi.

 UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax deplasmanından golsüz beraberlikle dönen Fenerbahçe'nin defansiz futbol sergilemesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Sarı lacivertli ekibin başarılı stoperi Simon Kjaer bu eleştirilere katılmadığını ve sadece defansif futbol oynamadıklarını ifade etti.

Danimarkalı savunmacının açıklamaları;

Futbolcuya, Fenerbahçe’nin savunma futbolu oynadığına yönelik eleştirileri hatırlattığımızda Kjaer, bu görüşe katılmadığını futbolda sadece hücum ya da sadece savunma olmadığını ifade etti. Ajax maçı sonrası konuştuğumuz sarı-lacivertli oyuncu, “Bu sezon transfer edilen oyuncular, Fenerbahçe’nin amacını ve nasıl oynamak istediğini ortaya koyuyor. Ofansif bir düşünce olduğu, gelen futbolculardan belli” dedi.

Kjaer sözlerine şöyle devam etti: “Futbol sadece tek yönlü bir oyun değil. Hem ofans hem de defansif yanı var. Tabii ki oyunu diğer yarı sahada tutmak istiyoruz. Ajax topla çok iyi bir takım. Rakibimizin kim olduğu da önemli oluyor. Biz maç boyu oyunu kontrol ettik. Şans vermedik. Onları golden ve kaleden uzak tuttuk.”

O maç tesadüftü

Danimarkalı oyuncu, 2-0’dan 2-2’ye gelen Akhisar maçını hatırlatarak, futbolda, iyi oynayıp, çok pozisyona girildiğinde de sahadan galip ayrılmanın bazen mümkün olmadığını belirterek, “Akhisar maçında 2-0 öndeydik, 2-2 berabere kaldık. Çok eleştirildik o maçta. Ama iki şut gol oldu. Biri penaltı diğeri dönen top... Bunun dışında rakibin tehlikesi yoktu. O maç bir tesadüftü. Bence biz doğruları yapmaya devam etmeliyiz” dedi.

Futbol değişti

Kjaer, artık rakipleri farklı mağlup etmenin sanıldığı kadar kolay olmadığının altını çizerek, “Doğru ve yanlışları kontrol ediyor ve ilerliyoruz. Çok maç oynuyoruz. Herkesin bunu anlaması gerektiğini düşünüyorum. 2-0, 3-0, 4-0 kazanmayı ben de tercih ederim. Ama artık takımları mağlup etmek zor. Takımlar artık daha çok koşuyor ve savunma yapıyor. Futbol değişti. Fenerbahçe’nin nasıl oynamak istediği aldığı oyunculardan belli. Ofansif bir çok önemli isim var. Biz Ajax maçında bunu gösterdik. Üç net fırsatımız vardı. Ajax’ın ise belki bir tane” yorumunu yaptı.

‘Tanımak zaman aldı’

Ajax karşısında başarılı bir maç çıkaran Kjaer’e, başlangıçtaki performansıyla ilgili eleştirileri sorduk. Danimarkalı oyuncu ise şunları söyledi: “Kendimi daha rahat hissediyorum. Her geçen gün özgüvenim artıyor. Son maçlardaki performansımın sırrı bu. Rakip kim olursa olsun, Avrupa ya da Türkiye ligi fark etmeden en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yeni bir takımız.  Alışmak biraz zaman alıyor. Benim önümdeki, yanımdaki arkadaşlarım, kalecimiz, ‘Ne düşünüyor, nasıl düşünüyor?’ bunları öğrenmek zaman alıyor. Her maç kendimizi geliştiriyoruz.”

‘Geçen sezondan daha güçlüyüm’

Bu sezon en çok merak edilen konulardan biri de, takımın fiziksel durumu... Pereira’nın, futbolcularına salon çalıştırmadığı için takımın kondisyon eksikliği yaşadığına dair iddialar ve eleştiriler vardı. Sohbet sırasında Kjaer fiziksel açıdan kendini ne kadar iyi hissettiğini anlatırken şu örneği verdi: “Fiziksel olarak milli takım kampında teste girdim. Sonuçlara göre geçen sezon Lille’den olduğum döneme göre fiziksel açıdan daha iyi durumdayım. Özel antrenmanla değil, yapılan takım antrenmanları ile bu seviyeye geldim.”

Futbolarena

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın