Görüş Bildir
Haberler
Şimdiye Kadar Neden İzlemediğinizi Merak Edeceğiniz Değeri Bilinmemiş 15 Bilim Kurgu Filmi

Şimdiye Kadar Neden İzlemediğinizi Merak Edeceğiniz Değeri Bilinmemiş 15 Bilim Kurgu Filmi

18.04.2021 - 11:45

'Bu filmi neden şimdiye kadar izlememişim?' sorusunu sorduracak, değeri bilinmemiş birbirinden sağlam 15 bilim kurgu filmini sizin için derledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Galaxy Quest (1999)

1. Galaxy Quest (1999)
www.sinemalar.com

İnsanlığın geleceği onların ellerindeydi... Ama ne bir senaryoları, ne bir yönetmenleri ve ne de bir fikirleri vardı.Tam yirmi yıl önce ve dört sene süreyle televizyonlarda yayınlanan ve o günlerin en sevilen programlarından olan Galaksiyi Kurtarmak İçin programının sevilen uzay gemisi NSEA Koruyucu ve kahraman ekibini oluşturan Yarbay Peter Quincy Taggart, Teğmen Tawny Madison ve Dr. Lazarus için dizi televizyondan kaldırılınca çok hüzünlü bir anlar yaşanmıştı. Aradan yirmi yıl geçmiştir ve saldırıya uğrayan uzaylı yaratıklar televizyonda izledikleri bu dizinin bir belgesel olduğunu sanıp bu dizide oynayan üç oyuncuyu yanlarına ışınlarlar. Onlardan istedikleri, o belgeselde izledikleri gibi davranıp kendilerine saldırmakta olan yabancı güçleri yenmek ve hem kendilerine hem de dünyamızı olası bir istiladan ve bunun getireceği korkunç olaylardan kurtarmaktır. Üç oyuncu ise ne yapacaklarını bilemeden kendilerini inanılmaz bir maceranın içinde bulmuşlardır.

IMDb: 7,3

2. Sunshine (2007)

2. Sunshine (2007)
www.beyazperde.com

Yıl 2057. Güneş ölüyor ve buna bağlı olarak da Dünya da yok olmakta. Bir grup astronot, güneşi yeniden hayata döndürmek üzere göreve gönderilirler ancak başarısız olurlar. Yedi yıl sonra bir başka ekip aynı misyonla gönderilir. Bu Dünya için son umuttur. Icarus II adlı uzay gemisi, ekibin başında Kaptan Kaneda ile yola çıkarak, taşıdıkları nükleer başlıkla güneşin yeniden hareketini sağlamayı hedef almışlardır. Herkes nefeslerini tutmuş bu ekibi beklerken aniden bağlantı kesilir. Ekip, güneş ile baş başadır artık. Trainspotting ve Slumdog Millionaire ile ün kazanan yönetmen Danny Boyle bu bilimkurgu ile yeni bir heyecan ve gerilim dolu anlara sürüklüyor.

IMDb: 7,2

3. Colossus: The Forbin Project (1970)

3. Colossus: The Forbin Project (1970)
www.beyazperde.com

Dr. Charles Forbin önderliğinde çalışmalarını sürdüren ekip, hükümet tarafından verilen bir görevi başarıyla tamamlar. Hükümetin gizli olarak yürüttüğü bu proje kapsamında ileri teknoloji ürünü gelişmiş bilgisayar tasarlamışlardır. Colossus ismini verdikleri bu bilgisayar, hem Amerika hem de müttefiklerinin nükleer silah sistemlerinin kontrolünü elinde bulunduracaktır. Olası bir nükleer savaş durumunda kontrolü eline alıp tehlikeyi sonlandıracak olan bu bilgisayar programı, onlara göre barışı sağlayacak kusursuz bir araçtır. Ne var ki Colossus bildiğimiz teknoloji ürünlerinden biraz farklıdır. Kendi aklı ve iradesi bulunan bilgisayar dünyada tek değildir. Colossus'un Guardian isimli Sovyet bir rakibi vardır ve kısa bir süre sonra kendi kararlarını vermeye başlayacaktır. Artık tek hedefi ise dünyanın kontrolünü ele geçirmektir...

IMDb: 7,1

4. Robot & Frank (2012)

4. Robot & Frank (2012)
www.sinemalar.com

Yalnız ve yaşlı bir adam ile küçük bir robotun dostluğunu konu alan, keyifli bir drama... Yakın geçmişte, karısından ayrılmış ve çocuklarından uzakta olan yaşlı Frank (Frank Langella), sağlık sorunları yaşamaya başlar. Oğlu, ona ev işlerinde yardımcı olacak ve daha sağlıklı yaşamasını sağlayacak bir robot hediye eder. Frank başlarda bu fikre karşı çıksa da zamanla robotla arasında bir dostluk kurar. Ancak bu dostluk bir süre sonra tehlikeli bir boyuta gelecektir çünkü Frank, bu küçük robotu, planladığı büyük bir soygunda kullanmayı planlamaktadır...

IMDb: 7,1

5. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

5. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)
www.beyazperde.com

Senaryosu Jamie Mathieson'a ait olan film ikisi hafif şapşal biri de silik üç erkeğin komik öyküsünü anlatıyor. Üçlü, İngiliz barında yer alan bir zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Geleceğe gittiklerinde ise onları güzel sürpriz bekliyor.

Yönetmenliğini Gareth Carrivick'in üstlendiği yapımın kadrosunda ise Chris O'Dowd, Marc Wootton, Dean Lennox Kelly ve Anna Faris yer alıyor.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Hidden (1987)

6. The Hidden (1987)
www.sinemalar.com

Dedektif Tom, ölen bir hırsızın gözlerindeki ifadeyi ortağı Lloyd'da yakalar. Ve fark eder ki hırsızın ruhu, ortağının bedenine girerek suç işlemeye devam edecektir.

IMDb: 7

7. Annihilation (2018)

7. Annihilation (2018)
www.beyazperde.com

Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, onyıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor etmektedir. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Görevleri araziyi haritalamak, örnek toplamak ve bütün gözlemlerini raporlamaktır. Akıl almayacak topografik anomalilere ve yeni yaşam biçimlerine şahit olan ekibin birbirlerinden sakladıkları sırların ortaya çıkması ise her şeyi değiştirecektir.

IMDb: 6,8

8. Event Horizon (1997)

8. Event Horizon (1997)
www.beyazperde.com

Event Horizon 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titiz bir şekilde bir araya getirilen ekip, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir. Geriye dönmek, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Resident Evil serisini yaratan ve dirilten yönetmen olarak tanınan Paul W.S. Anderson’ın Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan ve Sam Neill gibi oyuncuları yanına alarak kotardığı bilimkurgu filminin senaryosunu Philip Eisner yazdı.

IMDb: 6,7

9. Silent Running (1972)

9. Silent Running (1972)
www.beyazperde.com

Dünyadaki tüm bitki örtüsü yok olmuştur. Bitkiler ve hayvanlar uzayda bulunan bir gemide tutulmaktadır. Ancak bir gün uzay gemisinde bulunan bu bitkilerin yok edilip astronotların dünyaya dönmesi emri verilir. Gemi mürettebatında bulunan bir adam ise verilen bu emre karşı çıkınca kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

IMDb: 6,7

10. The Vast of Night (2019)

10. The Vast of Night (2019)
www.beyazperde.com

The Vast of Night, yaşadıkları kasabanın ve kendi geleceklerinin sonsuza dek değişmesine neden olan garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörü ile karizmatik bir radyo programcısının hikayesini konu ediniyor.

IMDb: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Titan A.E. (2000)

11. Titan A.E. (2000)
www.beyazperde.com

Dünyanın sonundan sonra çıkılan bir yolculukta, başına buyruk bir genç olan Cale efsanevi bir uzay gemisi olan Titan’ın peşine düşmüştür. Rivayete göre Titan, insan ırkının kurtuluşunu bir sır olarak içerisinde saklamaktadır. Ölümcül Drej’ler ise Cale’in çıktığı bu yolculuğun önünü kesmek için sinsice planlar yapmaktadırlar. Cale, onlara karşı koyabilmek adına güçlü bir savaşçı ve yeni nesil bir kahraman haline gelmek zorundadır. Don Bluth ve Gary Goldman’ın ortaklaşa kotardıkları Titan A.E.’nin seslendirme kadrosunda Matt Damon, Bill Pullman ve Drew Barrymore gibi oyuncular var.

IMDb: 6,6

12. Brainstorm (1983)

12. Brainstorm (1983)
www.sinemalar.com

Brainstorm, Douglas Trumbull'un yönettiği, başrollerinde Christopher Walken ve Natalie Wood'un oynadığı 1983 yapımı bir bilim kurgu filmidir. Bilim insanlarından oluşan bir ekip 'Şapka' adında, kişinin hislerini bir banda kaydederek, aynı duyguları başkalarının da hissetmesini sağlayan bir aygıt icat eder. Takımda birbirinden uzaklaşmış bir çift olan Michael ve Karen Brace'in (Walken ve Wood) yanında Lillian Reynolds (Fletcher) adında bir başka bilim insanı daha vardır. Takımın daha fazla gelişmesi için cihaz ve kazanımlarını maddi kazanca çevirmeleri gerekmektedir.

IMDb: 6,5

13. A Boy and His Dog (1975)

13. A Boy and His Dog (1975)
www.sinemalar.com

2024 yılında dünya yüzeyinde yaşayan insanlar sayıca çok azalmıştır. Filme ismini veren çocuk (genç bir Don Johnson) ve telapati ile konuşabildiği akıllı köpeği de yeraltında yaşamak yerine çölü tercih ederler. Fakat genç adam cinsel isteklerine gem vuramaz ve köpeğin bütün uyarılarına rağmen genç bir kızın peşinden tuhaf bir topluluğun yaşadığı yeraltına iner. Yeraltındaki dünyanın katı ve püritan kuralları vardır. Pek çok şey yasaktır. Bu B sınıfı kıyamet sonrası -felaket filmi işi kara komediye kadar vardırıyor ve muhteşem bir finalle son noktayı koyuyor.

IMDb: 6,5

14. Europa Report (2013)

14. Europa Report (2013)
www.beyazperde.com

Altı astronot Jüpiter'e bir görev için gönderilir. Amaçları ise Jüpiter'de yaşama dair izler olup olmadığını bulmaktır. Altı ay geçtikten sonra bir güneş fırtınası gemiyi vurur. Böylece geminin Dünya ile olan irtibatı kesilir. Ancak 20 ay geçtikten sonra gemi Europa isimli yere ulaşır. Ancak asıl hedefleri burası değildir...

IMDb: 6,4

15. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension (1984)

15. The Adventures of Buckaroo Banzai Across the Eighth Dimension (1984)

Beyin cerrahı, rock yıldızı ve süper kahraman olan Buckaroo, sekizinci boyutu kullanarak katı maddede seyahat etmesini sağlayan bir cihaz tasarlar. Ancak yabancı bir gezegenden gelen Red Lectroid'ler de kendi kötü amaçları için bu cihazın peşine düşerler.

IMDb: 6,3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
5
3
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın