Görüş Bildir
Haberler
Şimdiden Yerlerinizi Almaya Başlayın! 2018 Yılında En Çok Beğenilen 25 Türk Filmi

Şimdiden Yerlerinizi Almaya Başlayın! 2018 Yılında En Çok Beğenilen 25 Türk Filmi

Hep yabancı filmler izleyecek değiliz ya! Türk sinemasında da bu yıl birbirinden iyi filmler çekildi. Şimdiden yerlerinizi almaya başlayın çünkü 2018'in en iyi 25 Türk filmini sizler için derledik.

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kapalak Kızı (2018)

25. Kapalak Kızı (2018)

IMDb: 5.1

'Kapalak Kızı', genç bir kızın başına gelen korkunç bir hikayeyi anlatıyor. 1990'lı yıllarda Karadeniz dağlarının arasındaki Giresun'da yaşanan bir olay, birçok kişinin hayatını değiştirir. Okulun güzel hademesi Ayşe, 19 yaşında bir genç kızdır. Sevdiği adamın asker yolunu gözleyen Ayşe, günün birinde okulun müdürü tarafından tecavüze uğrar. Bu olay Ayşe'nin hayallerini yıktığı gibi, kendi canını da almasına sebep olur. Utancından kendi canını alan Ayşe'nin yaslı annesi için bu acı dayanılmaz olur. Kızının intikamını almaya kararlı olan acılı anne, okul müdürüne büyü yaptırır. Ancak her kötülüğün sahibine dönmesi gibi, annesinin yaptırdığı büyü de Ayşe'yi etkiler. Genç kızın ruhu artık okulun bölgesine hapsolmuştur. Ayşe'nin ruhunun öğrenciler tarafından görülmeye başlanması üzerine okul terk edilir. Ancak Ayşe, kendisinin ölümüne sebep olan müdürden intikamını almayı başarır...

24. Çocuklar Sana Emanet (2018)

24. Çocuklar Sana Emanet (2018)

IMDb: 5.6

Bir trafik kazasının travmasını atlatmaya çalışan iç mimar Kerem’in şifacı bir kadın ve köylülerle geçirdiği arınma sürecinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Çağan Irmak üstleniyor. Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu da Çağan Irmak'a ait.

23. Ev Kira Semt Bizim (2018)

23. Ev Kira Semt Bizim (2018)

IMDb: 5.9

Aynı muhitte doğup büyüyen bir grup arkadaş rahatça yaşadıkları semtlerinde artık zorlanır hale gelmiştir. Semtleri zenginlerin son gözdesi olmuştur ve bu durum kiraların artmasına neden olur. Mahalle halkı birer birer evlerinden ayrılıp başka semtlere taşınmaya başlar. Mahallede herkes tarafından sevilen Latif'in ev sahibi tarafından atılması bardağı taşıran son damla olur ve mahalleli harekete geçer. Semtlerini eskisi gibi yaşanılabilir bir hale getirmeye çalışan mahalle sakinleri yaptıkları planla kendilerini bilmedikleri bir maceraya sürükler.

22. Deliler Fatih'in Fermanı (2018)

22. Deliler Fatih'in Fermanı (2018)

IMDb: 6.1

Fatih Sultan Mehmet’in gönderdiği Osmanlı elçisi Romanya Prensi Vlad tarafından infaz edilmiştir. Yaşanan olay karşısında Fatih Sultan Mehmet, Vlad’ı öldürmesi için Baba Sultan’a ferman verir. Baba Sultan görev için Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve Aşgar’dan oluşan Deliler Birliği’ni Kuman’la birlikte Edirne’den Targoviçte’ye gönderir. Deliler, Alaca köyü yakınlarından geçerken Vlad’ın çetesinin köye saldırdığını öğrenir. Deliler’in amacı önce köyü kurtarıp ardından Vlad’ı infaz etmektir...

21. Locman (2018)

21. Locman (2018)

IMDb: 6.1

1980 yılında geçen filmde bir makinistin hikayesi anlatılıyor. Uğur, makinist olarak çalışan bir adamdır. İşinde terfi ile tayini çıkınca ailesi ile birlikte yeni bir yaşama başlar. Artık depo şefi olacak olan Uğur eşi Handan ve çocukları ile birlikte lojmana yerleşir. Ailesinin yeni ortamlarına alışabilmeleri için elinden gelen yapan Uğur, ön yargı ve korkularını ailesi ve dostlarının yardımı ile üstesinden gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kaybedenler Kulübü Yolda (2018)

20. Kaybedenler Kulübü Yolda (2018)

IMDb: 6.1

Kalabalık bir Kadıköy grubuyla Olimpos’ta eğlenceli bir tatil geçiren Kaan ve Mete, motorlarıyla birlikte İstanbul’a doğru yola çıkar. İki kişi olarak çıktıkları yolculukta beklenmedik iki misafir onlara eşlik eder. Türlü planlarla yaptıkları bu yolculuk onlara yolun, yolcuğun ve ilişkilerin hiçbir zaman planlandığı gibi olmadığını gösterir. 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği “Kaybedenler Kulübü Yolda” filminin başrollerinde Nejat İşler ve Yiğit Özşener yer alıyor.

19. Arada (2018)

19. Arada (2018)

IMDb: 6.2

Kaliforniya’da albüm çıkarmayı hayal eden Ozan, İstanbul’da yaşayan genç bir punk’tır. Ozan’ın babası Altan da müzik kariyeri olan bir sanatçıdır fakat darbe ile kariyeri sona ermiştir. Ozan’ın geleceği hakkında konuşmaya başlayan baba-oğul, şiddetli bir tartışmaya koyulur. Yaşanan tartışmanın ardından evi terk eden Ozan, arkadaşı Deniz’den Kaliforniya’ya giden bir gemi hakkında bilgi alır. Hayallerini gerçekleştirecek bir fırsat bulan Ozan, kız arkadaşı Lara ile birlikte İstanbul’u altını üstüne getirerek bilet ararlar.

18. Aydede (2018)

18. Aydede (2018)

IMDb: 6.4

'Aydede', Ay’a gittiğini zannettiği dedesinin yanına gitmenin yolunu arayan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bekir küçük yaşta babasının kaybeden bir çocuktur. Bekir’in annesi Rabia, babası İlyas ile birlikte tuhafiye dükkanını işleterek oğluna bakmaya çalışır. Fakat İlyas’ın ölümü herkesin hayatını derinden etkiler. Bekir’e üzülmemesi için dedesinin Ay’a gidip Aydede olduğu söylenir. Artık Bekir’in tek amacı vardır; o da filmlerde gördüğü gibi bisikletini alıp dedesinin yanına Ay’a gitmek...

17. İyi Oyun (2018)

17. İyi Oyun (2018)

IMDb: 6.4

'İyi Oyun', kendisini profesyonel oyun dünyasının içinde bulan bir gencin hikayesini konu ediyor. Cenk liseyi yeni bitirmiş genç bir çocuk olan Cenk, evin yükünü tek başına omuzlar ve annesine yardım etmeye çalışır. Yarı zamanlı çalıştığı internet kafede başkaları adına para ile oyun oynar. Fakat bir gün yeni kurulan bir takımın menajeri tarafından keşfedilince kendisini bambaşka bir dünyanın içerisinde bulur...

16. İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi (2018)

16. İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi (2018)

IMDb: 6.5

stanbul Muhafızları' çizgi dizisinin senaristi olan Aslı, yayınlanacak olan yeni bölümün hazırlıkları ile uğraşır. Patronu Ayşe, Gümüşçüler Çarşısı'nı tanıtan bir bölüm yazılmasını isteyince, Aslı araştırma yapmak için 72 yaşındaki Veli Dede'nin dükkanına gider. Genç kadın araştırma için gittiği dükkanda kendisini büyük bir gizemin içinde bulur. Anlatılanlara göre, İstanbul’un altında saklı kalan bir hazine vardır ve bu hazinenin sırrı gümüş ustalarına emanettir. Dükkan sahibi Veli Dede ise bu son koruyucusudur. Hazine, altın, elmas, yakut gibi değerli bir taş değil, içenlere şifa dağıtan ve yaşlılıktan uzak tutan bir hayat suyudur. Aslı, öğrendiklerinden sonra gizemli bir maceraya atılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Güvercin (2018)

15. Güvercin (2018)

IMDb: 6.6

Güvercin, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu ediyor. Kendi halinde bir yaşantısı olan Yusuf’un en büyük tutkusu babasından yadigar kalan güvercinleridir. Ablası ve ağabeyi ile birlikte Adana’nın kenar mahallelerinden birinde yaşayan Yusuf, oturdukları evin çatısında güvercinlerini besleyip eğitir. Maverdi adını verdiği bir dişi güverciniyle özel bir bağ kurar. Fakat onu bu durumu ailesi tarafından hoş karşılanmaz. Ailesinin yaptığı baskılardan bunalan Yusuf hayatın gerçekleri ile yüzleşir. Adana’nın kenar mahallelerinin birinde abi ve ablasıyla beraber yaşayan, yalnız, kapalı, hassas bir genç olan Yusuf gerçekte nasıl biridir?

14. Hürkuş: Göklerdeki Kahraman (2018)

14. Hürkuş: Göklerdeki Kahraman (2018)

IMDb: 6.8

I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda görev yapan, düşman uçağı düşüren ilk Türk pilot olan Vecihi Hürkuş’un hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Henüz 16 yaşındayken uçma sevdasının peşinden giden Vecihi Hürkuş, hayatını uçak üretmeye ve yeni pilotlar eğitmeye adadı.  Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatılacağı filmin yönetmenliğini Kudret Sabancı üstlendi.

13. Borç (2018)

13. Borç (2018)

IMDb: 6.8

37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde 'En İyi Film' ödülünü kazanan Vuslat Saraçoğlu imzalı 'Borç' filmi bu yıl sinemaseverlerin çok sevdiği filmlerden biri olmuştu.

Tufan, karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan bir adamdır. Tufan'ın hayatını idame ettirmek için çalıştığı yer ise küçük bir matbaadır. Her gün evden işe, işten eve giden bir adam olan Tufan'ın bu düzenli ve sıradan hayatı, bir gece yaşanan kriz sonucunda değişiverir. Ailenin yan dairede yalnız yaşayan komşuları Huriye aniden fenalaşır. Huriye'ye bakan doktor, Huriye’nin bir süreliğine bakılması gerektiğini, yoksa risk faktörlerinin mevcut olduğunu söyler. Fakat ona bakabilecek kimse yoktur. Tufan Huriye’yi ortada bırakmayı göze alamaz ve iyileşene kadar ona evinde bakmaya karar verir. Yaşadığı kimi korku ve kaygıların sonucunda Tufan’ın “iyilik” hali önemli sınavlardan geçecektir...

12. Anons (2018)

12. Anons (2018)

IMDb: 6.9

'Anons', ordudan tasfiye edilmiş dört askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu konu ediyor. 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da başlayacak olan bir darbenin hazırlık çalışmaları vardır. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha darbenin İstanbul ayağında görevlidir. Etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli olacağını, halkı bu sayede yanlarına çekeceklerini düşünen dört askerdarbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul’da okumayı planlar. Askerler darbenin başarılı olacağına çok emindir. Onlar yaptıkları planlama ve askeri güçle her şeyin üstesinden gelebileceklerini düşünür. Fakat hesap etmedikleri bir şey vardır o da sivil hayatın görünmeyen gücü.

11. Manyak (2018)

11. Manyak (2018)

IMDb: 7.1

Annesine çok düşkün bir adam olan Rıza belediyede temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Annesine olan düşkünlüğü onun kendi yuvasını kurmasına engel olur. Fakat karşı apartmana taşınan Serpil sayesinde Rıza evlilik fikrine sıcak bakmaya başlar. Bir yandan evlenmek isteyen bir yandan da hislerinden dolayı suçluluk duyan Rıza bir süre sonra gerçek ile hayali ayırt edememeye başlar. Annesinin ölümünün farkında olmayan, onunla birlikte yaşantısına devam ettiğini düşünen Rıza, Serpil’le ilişki kurmak için çabalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cebimdeki Yabancı (2018)

10. Cebimdeki Yabancı (2018)

IMDb: 7.1

Yedi eski dost bir akşam yemeğinde bir araya gelmeye karar verir. Herkes sofranın başında oturmuş sohbet etmekte, şen kahkahalar eşliğinde yemek yemektedir. Yemek sırasında bir oyun oynamaya karar verilir. Oyun oldukça basittir; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacaktır. Yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatların cep telefonları ile ortaya koymaları ilişki dengelerini altüst eder. Bunca zaman çok yakın dost olduklarını düşünün grup aslında birbirlerine yabancıdır.

9. Hadi Be Oğlum (2018)

9. Hadi Be Oğlum (2018)

IMDb: 7.2

Bir balıkçı olan Ali, hayatını küçük oğlu Efe'ye adar. Ali’nin bu hayatta tek tutunduğu dal oğlu Efe olsa da, Efe diğer çocuklardan farklıdır. İletişim sorunu olan Efe, gülüp oynayan, duyduklarına tepki verebilen bir çocuk değildir. Oğluyla bağ kurmaya çalıştıkça daha da yalnız hisseden Ali'nin en büyük isteği ise, oğlunun onu anladığını bilmektir. Babasının, annesinin ve sevdiği kadının anılarının yükünü de içinde taşıyan acılı babanın oğluna duyduğu sevgi, ikisinin de hayatını şekillendirecektir...

8. Son Çıkış

8. Son Çıkış

IMDb: 7.3

Çalışma saatleri 9-6 olan bir ofiste çalışan Tahsin, hayatından bezmiş ve sabrının sonuna gelmiş biridir. Her şeyi geride bırakıp Akdeniz sahillerine yerleşmeye karar verir ve her şeyini toplayıp umut dolu bir yolculuğa çıkar. Fakat hiçbir şey planladığı gibi gitmez ve bu macera saçma-komik bir kabusa döner. İstanbul'dan ayrılmak için her yolu deneyen Tahsin bir türlü amacına ulaşamaz.

Ramin Matin'in yönetmenlik koltuğuna oturduğu filmin baş rollerini Deniz Celiloğlu ve Ezgi Çelik paylaşmıştı.

7. Bizi Hatırla (2018)

7. Bizi Hatırla (2018)

IMDb: 7.6

'Bizi Hatırla', ihmal ettiği babasının rahatsızlanmasının ardından onunla yeniden bağ kurmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Çalışkan bir adam olan Kaan, sahip olduğu başarılı kariyerini dişi tırnağıyla gerçekleştirmiştir. Eşi, iki çocuğu ve işiyle kurduğu sakin hayat onun için yeterlidir. Bu stresli yoğunluk içindeyken, bir sahil şehrinde yaşayan yaşlı babası Eşref’i biraz ihmal eder ancak bu durum, günün birinde babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında değişmeye başlayacaktır.

6. Arif v 216 (2018)

6. Arif v 216 (2018)

IMDb: 7.6

Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın Ozan Güven farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e aşık olur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif devreye girecek, 216'yı ve tüm dünyayı kurtarmaya çalışacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kızım ve Ben (2018)

5. Kızım ve Ben (2018)

IMDb: 7.8

Hayalini kurduğu polis akademisine giren ve birincilikle mezun olan Doruk, zengin bir ailenin tek çocuğudur. Bir operasyon sırasında tanıştığı Serap'a aşık olur ve evlenirler. Fakat kızları Zeynep'in doğumundan bir süre sonra bunalıma giren Serap evi terk eder. Özel harekat polisi olan Doruk, bir yandan zorlu görevini başarıyla yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da kızı Zeynep'e hem annelik hem de babalık yapar. Kızıyla aralarında çok güzel bir bağ oluşmuşken evi terk edip giden Serap tekrar çıkagelir ve her şey değişir...

4. Kelebekler (2018)

4. Kelebekler (2018)

IMDb: 7.9

Yolları yıllar önce ayrılan 3 kardeşi, aradan geçen 30 yıl geçmesine rağmen babaları bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

3. Ölümlü Dünya (2018)

3. Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 8.0

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşamaktadır. Oysa gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesle kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışmaktadır. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulmalı ve peşlerindeki dev örgütü atlatabilmelidir.

2. Müslüm (2018)

2. Müslüm (2018)

IMDb: 8.4

'Müslüm', arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor.

1. Ahlat Ağacı (2018)

1. Ahlat Ağacı (2018)

IMDb: 8.5

Oldum olası edebiyatla ilgili bir genç olan Sinan, yazar olmak ister. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... 

Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci sinema filmi olan Ahlat Ağacı'nın yapımcılığının Türkiye ayağını Zeynep Özbatur Atakan üstlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
19
16
8
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ay seko

korku filmi olan hariç hepsini izliycem. en çok ahlat ağacını merak ediyorum ama.

Atakan Aydın

güzel filmler ama bi şey eksik