Görüş Bildir
Haberler
Silopi'de DEDAŞ Binası Yakıldı!

Silopi'de DEDAŞ Binası Yakıldı!

Batuhan
30.06.2014 - 17:40

Silopi'de DEDAŞ Binası Yakıldı!

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektrik kesintilerini protesto eden kalabalık bir grup, önce İpek Yolu'nda lastik kapatarık yolu trafiğe kapattı, sonra da DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı göstericilerin karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü.

Silopi'de sık sık elektriklerin kesintilerinin yaşanması üzerine kalabalık bir grup, DEDAŞ İlçe binası önünde toplandı. Kalabalığın gidererk artması üzerine

durumun tehlikeli boyuta varacağını farkeden DEDAŞ çalışanları, binayı boşaltarak kepenkleri indirdi. Protestocu grup önce uluslararası İpek Yolu'nda lastik yakarak çift yönlü olarak yolu trafiğe kapattı.

Polisin olay yerine gelmesi ile birlikte göstericiler, Silopi Kaymakamı'nın eylem yerine gelmesini istedi. Bir süre oturma eylemi yapan ve DEDAŞ aleyhine slogan atan göstericiler, kaymakamın gelmemesi üzerine de DEDAŞ binasına saldırdı. Binanın kepenklerini tahrip ettikten sonra içeri giren göstericiler, kuruma ait eşya ve evrakları dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıkları cihaz ve evrakları ateşe veren göstericiler, polisin dağılmaları yönündeki anonsuna rağmen, DEDAŞ'a ait malzemeleri dışarı çıkarıp yakmaya devam etti. Bunun üzerine

dağılmamakta ısrar eden göstericilere polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. TIR ve komyonları siper alan göstericiler de polise taşla karşılık verdi.

Elektrik kesintisi yüzünden çatışmaların yaşandığı Silopi'de, başlayan gerginlik sürüyor. Göstericiler ile polis arasında kovalamaca Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında devam etti.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/silopi-de-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0