Görüş Bildir
Haberler
Şike Davasının Yeniden Görülme Tarihi Belli Oldu!

Şike Davasının Yeniden Görülme Tarihi Belli Oldu!

Batuhan
15.10.2014 - 16:59

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında bulunduğu şike davasının yeniden görülmesine 13 Ocak 2015’te başlanacak.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Fenerbahçe yöneticisi İlhan Yüksem Ekşioğlu, menajer Abdullah Başak, eski Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl yeniden yargılanacak.

Dava İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda görülecek davaya katılmaları için altı sanığa davetiye gönderilecek. Sanıkların, avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır olmaları istenecek.

Yargıtay’ın şike davasını onamasının ardından bu sanıklar yeniden yargılanma ve infazın durdurulması talebinde bulunmuştu. Savcının 'yeniden yargılansın' mütalaasının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bu yönde karar vermişti.

Kabul gerekçesi olarak ise 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yapılan değişiklik gösterildi. Mahkeme, bu değişiklikle teknik takip ve dinlemenin bu kanundan çıkarılmasını gerekçe gösterdi.

Mahkeme, sanıkların Yargıtay tarafından onaylanan bu dosyadaki dinleme ve izlemenin eski kanun kapsamında olduğunu vurguladı; “Aynı dosyada aynı olaydan yargılaması devam eden sanıklarla, haklarındaki hüküm onanan sanıklar arasında farklı yargısal sonuçlara ulaşmanın adelete güven duygusunu örseleyebileceği ihtimal dahilindedir“ dedi.

Şike davası 2012'nin Temmuz ayında sonuçlanmış, geçen Ocak ayında ise Yargıtay tarafından kısmen onanmıştı.

Yargıtay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a şike ve teşvik suçundan verilen altı yıl, üç ay hapis cezasını bozmamıştı.

Dava sürerken tutuklu bulunan ve kararın açıklanmasıyla serbest kalan Yıldırım'ın iki yıl, iki ay daha hapis yatması bekleniyordu.

Yargıtay tarafından onaylanan şike dosyası İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar yeniden yargılanmayı ve infazın durdurulmasını talep etti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/yeniden...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden Yargılama 13 Ocak'ta

Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında bulunduğu 'futbolda şike' davasının yeniden görülmesine 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Ocak 2015 tarihinde başlanacak.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/sike-davasinin-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0