Görüş Bildir
Haberler
Şike Davasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi Bakacak

Şike Davasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi Bakacak

Batuhan
02.05.2014 - 16:48

Şike Davasına 13. Ağır Ceza Mahkemesi Bakacak

Şike davasında, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların infazını yazacak mahkeme belli oldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın onanan bölümünde infaz yazılarını savcılığa gönderecek. Davanın bozulan bölümüne de bu mahkeme bakacak.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Şike davasında Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezalarını onamış, bazı sanıklar yönünden ise kararı bozmuştu. Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması nedeniyle dosya, bu mahkemenin biten dosyalarına bakmakla görevli İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın onanan bölümü ile ilgili infaz ve arşiv işlemlerinin kendi mahkemelerinde yapılıp yapılmayacağına karar veremedi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada kısmi bozma ve onama kararı bulunduğu için dava dosyasının tamamının mı yoksa bozulan kısmının mı tevzii edilmesi konusunda İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı'ndan görüş sordu. Adalet Komisyonu da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sordu.

HSYK'nın kararı belli oldu. Kurul, dosyanın tamamının tevzi ile belirlenecek yeni bir mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu karar üzerine de dosya, tevzi edilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceleyecek ve cezası onanan sanıklarla ilgili infaz işlemlerini yapacak. Savcılık, aralarında FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu sanıkların infaz yazılarını İnfaz Savcılığı'na gönderecek. Savcılık da sanıklar hakkında yakalama çıkaracak. Öte yandan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın bozulan bölümlerine de bakacak.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_sike-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0