Görüş Bildir
Haberler
Sık Yapılan Diyet Hataları Nelerdir?

Sık Yapılan Diyet Hataları Nelerdir?

Benefitdo .com
29.08.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 16:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizim karşılaştığımız en sık sorunlardan bir tanesi en sık yapılan diyet hataları. Ben burada size benim en çok karşılaştığım 4 tanesini açıklayacağım.

Diyet yapmak isteyenleri uyardığımız halde kendi yaşamlarında çok az su tüketen insanlar mevcut. Çünkü insanların su içme alışkanlığı tam oturmamış oluyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi daha farklı sıvıları sevmeleri olabilir. Kola, meyve suyu, nescafe ve çay olabilir. Günün sonuna baktığımızda sudan 1-2 bardak içip diğer içecekler daha fazla içmiş olmasından kaynaklanıyor. Suyu tam olarak ne kadar içmeniz gerekiyor derseniz, idrar renginiz açık sarı oluyorsa o günkü içtiğiniz su miktarı yeterli düzeydedir.

Genelde insanlar, gerek yaşam koşturması, gerek acıkmadıklarını bahane ederek yada vakitsizlikten öğün atlamaktadırlar.

Öğün atlayan kişiler bir sonraki öğünde daha fazla yemek tüketmiş olurlar. Bu şekilde beslenmek kan şekerinin aniden düşmesi ya da yükselmesine neden olur.

3- en sık yapılan hata ise porsiyon kontrolü ile ilgilidir. Kişi büyük porsiyonlar tüketerek kilo alır. Yenilen şeyin kalorili olmasından ziyade büyük porsiyon olması kilo almaya en büyük etkenlerden biridir.

4.sü ise psikolojik olarak doymama durumudur. Kişinin önündeki porsiyondan fazlasını tüketmesi kilo almasına neden olacaktır.

BenefitDo.com

Kaynak: http://www.benefitdo.com/sik-yapilan-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
medya habercisi

http://www.kadin.pro/2015/01/diyet-hatalar.html