Görüş Bildir
Haberler
SIFIR GÜNÜ

SIFIR GÜNÜ

Çağdaş
12.03.2018 - 15:13

Çağdaş Balıbey

Bu kadar büyük ilgi göreceğini sanmasam da elbette bir şeyler bekliyordum.

Sanırım konuya böyle başlamamda herhangi bir sorun yok-yada olmaz.

EVET!

İşin aslında bir tanıtım yazısı yazacağımı düşünmüştüm belki küçük bir reklamı olur belki üç-beş satış da buradan yakalarım diye ama romanın çıktığı ilk andan bu yana öyle bir satış hacmine ulaştı ki an itibariyle buna gerek kalmadı.

Dediğim gibi bu kadarını ben bile beklemiyordum.Elbette zombi romanı veya filmlerini sevenler/takip edenler tarafından ilgi göreceğini biliyordum ama bunun (kitabın adındaki gibi...) sıfır (rakam ile de'0') reklam ile başarılabileceğini hiç sanmıyordum.

...Ama görüyorum bunu başarabilmiş-başarabilmişim...

Son bir kaç gündür FACEBOOK ve diğer sosyal ağlardan yüzlerce mesaj almaya başladığımdan dolayı bundan bir-kaç saat önce hepsinde bende ekli olmayanların mesaj göndermesini engellemek ve susmak bilmeyen -- sesini engellemek için kapatmak zorunda kaldım.(ama bu yine de gelen mesajlara cevep vermeyeceğim anlamına gelmiyor.Elimden geldiğince cevap vermeye devam edeceğim! Emin olabilirsiniz.)

Neyse ana konuya gelelim ve sık-sık tekrarlanan ve üst üste gelen aynı tarz sorulara burdan cevap verelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1)Romanı siz mi yazdınız ağbiii?

1)Romanı siz mi yazdınız ağbiii?

(Belki komik gelebilir ama evet bu soru çok geliyor)

1-C) Evet!Romanı ben yazdım! (ÇAĞDAŞ BALIBEY)

2) Kitap da bahsi geçen İNDO-virüsü bildiğimiz ZOMBİ virüsü mü?

2C) Aslında bazı farklılıklar gösterseler de evet ! Bildiğimiz filmlerde gördüğümüz -kitaplarda okuduğumuz zombilerin aynıları gizlemeye gerek yok!

3) ...O zaman neden direkmen ZOMBİ demedin?

3C) Demedim çünkü ZOMBİ kelimesi karikatürize kalıyor ama romanda-ki İNDO(yada zombiler) çok daha gerçekçi 'Hiç bir karakter eline aldığı çay kaşığıyla onlarcasını öldüremiyor-kendi içinde tutalılık gösteren şey ise etrafta bu tarz yamyamlar varken kimse bir başkasının peşine düşmüyor herkes kendi canı derdinde' ve ben romanın kendi evrenini yaratırken aslında farklı bir metot olarak distopya  şeklinde yazdım.Böylesi okurken hem daha gerçekci hem daha etkileyici kalıyor.Bu neden ile virüsün ilk başta en çok etkisini gösterdiği ülke Endonezya ve distopya dünyasında var olan basın - yayın grupları İndonesia (isminden virüse bu ülkenin adını veriyor) İNDO ismini layık görüyorlar.

4)...Acaayyiipp gerçekçi bunu nasıl yaptın?

4C)Roman distopik bir dünyayı karakterize ediyor

Örneğin :ABD Başkanı :Donald Trump kitapda da aynı kişi Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı :Recep Tayyip Erdoğan ise kitap da da o .

Hatta 2014'den-2017'nin sonuna kadar ki kronolojik sıralama tam manasıyla o yıllar arasında yaşanmış sırrı ve gizemi hala çözülememiş pek çok olay döngüsünden faydalandım.

Eldeki verileri düşünürsek kıyameti koparmak çok da zor olmadı.Zaman zaman düşününce can acıtıcı ve üzücü çok şey yazdığımı düşünüyorum.O yüzden olabildiğince sade bir dil kullandım bu yüzden inandırıcı gelmesi gayet doğal.

5)Neden Türkiye'den bu kadar çok bahsettin ?

5C)Kıyamet sadece diğer ülkelerde kopmayacak ki .Elbetteki Türkiye'den bahsedecektim.Bu coğrafya insanın,siyasetinin,basın ve yayın organlarının verebileceği tepkilerini bire bir yansıtmaya çalıştım.Kişilerde olduğu gibi gazetelerin,TV'lerinde isimlerini uydurmak yerine aynılarını kullandım.

DİĞER ÜLKELERİDE ES GEÇMEDİM ELBETTE...

... Ülkelerden de konuya girdik.En son saydığımda :)) Romanda bir birinden bağımsız onlarca karakter ve ülkeden bahsettim.Hatta bu araştırma sürecini çok uzattı.Sonuçta bir karakteri ortaya atmak çok önemli değil önemli olan onda etkiyi yaratan ve kıyamete verecekleri tepkiyi anlamak için uzun-uzun araştırmalar yapmam gerekti.

Romanı okuyanlar belki de bu yüzden çok etkilendi.Netice-itibariyle kıyamet,zombi ve Türkiye üçlüsü pek denenmiş bir üçlü değil.Sevilmesine -sevindim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Romanı nasıl alabilirim? İmzalaya bilir misiniz?

İmzalama olayı ancak bulunduğum şehirde yaşıyorsanız olabilir yada bulunduğunuz.şehirde kurulacak olan fuarda olabilir!

Romanı nasıl alabilirim diye bir soru gelmedi zira alanlar tarafından zaten okunduğu için mesajlar daha çok geliyor bu soruyu ben kendim ekledim.

Malum mecralardan alabilirsiniz onun dışında internet satışı yapan bulmak mümkün tek tek isim zikir etmeye gerek yok.

En son konuya daha yeni dahil olan için tanıtım bültenini yayınlıyorum !

8 Mart 2014 : Malaysia Airlins e ait Boing 777 tipi yolcu uçağı 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kayboldu.

14 Şubat 2019: Endonaz’ya da görülen virüse bilim camiası  olarak duyurdu.

11 Temmuz 2019: Çin’in güney sahillerinde bulunan Guangdong, Guangxı, Fujıan, Zhejıang'da dirilen ölüler yaşayan insanlara saldırdığına ilişkin görüntüler internette sosyal ağda yayılmaya başladı. Çin Hükümeti ikinci Dünya savaşından sonra ilk defa Amerika Birleşik Devletlerinden yardım talebinde bulundu.

20 Temmuz 2020:  RUSYA/Kremlin yapmış olduğu açıklamada İndo Virüsüne karşı gelebilecek tüm yardımlara açık ve hazır olduğunu belirtti.

30 Eylül 2020: Berlin düştü.

17 Ocak 2021: Türk ordusu gerekli hazırlıkları yaptı ve uzun zamandan beri tartışma konusu olan ve Muhalefetin tüm karşı çıkmalarına rağmen Avrupa yakasından çekildi. Avrupa’yı Asya kıtalarını birbirine bağlayan tüm köprüler tutuldu. Her hangi bir yürüyen ölünün boğazlardan geçmesine müsaade edilmeyecek şekilde Köprülere beton bloklar yerleştirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın