Görüş Bildir
Haberler
Şiddete Dikkat Çekmek İçin Ağrı Dağı ile Evlendi

Şiddete Dikkat Çekmek İçin Ağrı Dağı ile Evlendi

Dağcı Sevgül Eraslan kadına ve çocuğa karşı şiddete dikkat çekmek için Ağrı Dağı'yla sembolik evlilik yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da bir okulda resim öğretmenliği yapan ve 4 yıldır dağcılık sporuyla ilgilenen  Sevgül Eraslan (33), kadın ve çocuklara yönelik şiddete dikkat çekmek için sembolik olarak Ağrı Dağı ile evlendi. 

30 kişilik bir grupla Ağrı Dağı'na tırmanan Sevgül Eraslan, 4 bin 200 metreye ulaştıklarında sırt çantasındaki gelinliği çıkararak giydi. Eraslan, 'Ağrı Dağı ile sembolik olarak evlendim. Çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen suçları ve gösterilen şiddeti kınamak istedim. Toplumun bir parçası olarak kadınlara karşı yapılan ayrımcılık ve çocuklara karşı yapılan çeşitli istismarların insan haklarına aykırı olduğunun farkında olunmasını, bu suçların yalnızca suça uğramış bireylerde değil bizlerde de büyük acılar oluşturduğunu ve her birimizde manevi zararlara neden olduğunun farkındayız. Aydınlık bir gelecek için kadınların daha güçlü, çocukların ise daha güven içinde ve yara almadan yarınlara çıkması dileğimizdir' dedi.

"Onurlu bir duruş"

"Onurlu bir duruş"

Ağrı Dağı'yla gelinlik giyerek sembolik evlendiğini söyleyen Sevgül Eraslan, fotoğraf ve görüntüleri sosyal medyada paylaştı. 

Eraslan, paylaştığı fotoğrafların altına 'Kadın ve çocukların uğradığı şiddet ve ayrımcılığı kınıyorum. Kadın ve çocuklar yaşamın her yerinde saygıyı ve koşulsuz sevgiyi hak eder. İstismarın her türlüsünü görüyoruz ve ona karşı konulmasının onurlu bir duruş olduğunu biliyoruz' yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
15
13
10
8
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat

Deli dağla evlenmiş, dağın haberi olmamış.

Ayşe Fatiha

Peki bundan şeyin haber var mı? Mesela dağın?

Develop ER

Umarım yoktur..

Şule Uyğur

Akrabalar şok :D Hiç değilse bir ayıyla evlenseydin, daha manidar olurdu :)