Görüş Bildir
Haberler
Sıcaklık Mevsim Normalleri Altında, Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Sıcaklık Mevsim Normalleri Altında, Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Onedio Medya
15.03.2016 - 08:24

Hava sıcaklığı azalarak mevsim normalleri altına düştü. Yapılan son değerlendirmelere göre Güney Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Uşak, Hatay, Osmaniye, Konya, Niğde, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey, Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Niğde çevreleri ile gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

Gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 

BURSA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey ilçeleri aralıklı hafif yağmurlu 9

ÇANAKKALE Çok bulutlu 8

İSTANBUL Çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde Anadolu Yakası hafif yağmurlu 10

KIRKLARELİ Çok bulutlu 7

EGE 

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güneyi ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur yer yer kar yağışlı 9

DENİZLİ Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 13

İZMİR Çok bulutlu 13

MANİSA Çok bulutlu 11

AKDENİZ 

Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, gece saatlerinde güney ve doğu ilçeleri sağanak yağışlı 21

ANTALYA Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

BURDUR Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibren yağmurlu 12

HATAY Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Niğde, gece saatlerinde Konya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 6

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu 8

KONYA Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı 7

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu 7

DÜZCE Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

KARABÜK Çok bulutlu 7

ZONGULDAK Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 10

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu 7

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 12

ERZURUM Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

HAKKARİ Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. 6

KARS Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 14

DİYARBAKIR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 12

GAZİANTEP Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

SİİRT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 12

DENİZLERDE HAVA

Akdeniz ile ilk saatlerde Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) ilk saatlerde doğu Karadeniz'de 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, ilk saatlerde doğusunda 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) açıklarında 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıklarında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta..

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın