Görüş Bildir
Haberler
Shoujo Severler! Ağzınıza Layık 18 Romantik Anime serisi!

Shoujo Severler! Ağzınıza Layık 18 Romantik Anime serisi!

18-) Ouran High School Host Club

Ouran Koko Host Club, çok zengin ailelerin çocukları  için özel bir okul olan Ouran Lisesi’nde geçen bir hikayedir.Okulda  tek farklı olan ise, burslu öğrenci Haruhi Fujioka’dır.Okul üniforması pahalı olduğundan erkeksi kıyafetler giyer ve saçları kısa kesilmiş olduğundan da herkes onun erkek olduğunu düşünür.

kuldaki bütün öğrenciler zengin olduğu için hiçbiri ders çalışmaz.Dolayısıyla kütüphane onların dedikodu yaptığı yerdir.Haruhi ders çalışmak için boş olduğunu düşündüğü 'Üçüncü Müzik Odası'na gider.Ve karşısına aniden 'Host Kulübü' çıkar.

   Karşına aniden Host kulübünün çıkmasıyla odada bulunan çok pahalı vazoyu kırar ve bu borcu ödeyebilmek için Host kulübüne katılmak zorunda kalır.İlk başta kulübün hizmetçiliğini yapar.Başkan yardımcısının onun kız olduğunu farketmesiyle hostluğa terfi eder ve böylelikle olaylar gelişmeye başlar. 26 bölüm sürmekte olan bu anime bence daha fazlasını hakediyordu...

Ahh güzel Tamakiciğim..

İçeriğin Devamı Aşağıda

17-) Koi To Uso

Yarım kaldığını düşündüğüm mükemmel ama final azizliğine uğramış animelerden diyebilirim.

Düşük doğum oranı ile mücadele eden Japonya Yukari Yasasını uygulamaya koydu. Gençler 16 yaşına geldiklerinde hükümet tarafından bir evlilik ortağı(eş) seçilir.

Yukari Nejima bu insanlardan biridir. 16. doğum gününü geldiğinde bu yasaya karşı gelmesine rağmen kısa bir süre sonra, Lilina Sanada'ya evlilik ortağı olarak atanır. Ancak Yukari ve Lilina arkadaş olurlar ve Llina, Yukariyle Misaki'nin  ilişkisine büyük bir ilgi göstermeye başlar.

12 Bölümden oluşmakta

16-) Ao Haru Ride

Futuba, ortaokulda şirinliği ve güzelliği nedeniyle diğer kızlar tarafından dışlanmıştır çünkü erkekler Futuba'dan hoşlanmakta ve de bu diğer kızları sinir etmektedir...Ortaokulda onun için tek güzel olan şey hoşlandığı çocuk Tanaka-kun'dur, o da birden okul değiştirip ortalıktan kaybolur.

Ortaokul yıllarını yalnız geçiren Futuba, liseye başladığında yeni bir başlangıç yapmaya karar verir.Erkekler onu itici bulsun diye çok yer, kızsal hareketler yapmaz, her şeye aşırı tepki gösterir.Böylelikle arkadaş edinebilmiştir.Yine böyle okulda takıldığı bir gün karşısına ilk aşkı Tanaka-kun çıkar ama şimdiki adı Mabuchi'dir.

Futuba, ilk aşkının da karşısına çıkmasıyla hayatını, arkadaşlarını sorgulamaya başlar..Ve tabi hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Mabuchi'ye hala aşıktır.Peki asıl kızımız bu aşkta başarılı olabilecek midir?Ya arkadaş mevzuları?

Kesinlikle izlemenizi önerdiğim kalp eriten muazzam serilerden biri kendisi. 12 bölüm +1 ovayla toplam 13 bölüm. Lakin beni kesmemişti bu yüzden mangasını da kendimi baya kaptırarak okumuştum.

15-) Kamisama Hajimemashita

Erkek karakterlerinin yakışıklılığı ile burun kanatmalı. Tomoe'nin inatçılığı ile saç baş yoldurtan 13 bölümden oluşan muazzam bir seri.

Momozono Nanami'nin babası  ve kimsesi olmayan biricik kızını, büyük bir borcun altında bırakarak evden kaçmıştır. Aynı gün icra memurları gelir ve Nanami kendisini bir çanta dolusu eşyasıyla parkta bulur. Kalacak bir yeri veya gidecek kimsesi yoktur. Zavallı kız hayat bundan daha kötü olamaz derken bir köpek tarafından kovalanıp ağaca tünemiş bir adam görür. Ona yardım edip köpeği kovar ve adam da karşılık olarak Nanami'yi alnından öper ve ona kendi evini vereceğini söyler. Kandırılma riskini göze alarak adamın tarif ettiği yere giden Nanami kendini perili gibi görünen bir tapınakta bulur. Dahası bu tapınak sahiden de 'perili'dir ve Nanami orada pek de hoş karşılanmaz.

    Tomoe evin eski hizmetkarıdır ve yeni efendisinden hiç hoşlanmaz.Nanami onun hizmetkarı olmasını ancak onu öperek sağlayabilecektir ve bu da hiç kolay değildir. İlk başta komedi tarafı ağır bassa da zamanla ana karakterimiz ve Tomoe (evin hizmetkarı/ şeytan) arasında romantik unsurlar da ortaya çıkıyor.

14-) Koe no Katachi

Ağlatabilir uyarısı koymam gerekiyor sanırım.

Okullarda yapılan zorbalığa dikkat çeken yapım, sadece zorbalığa maruz kalanı değil, zorbalık yapanı da anlamamızı istiyor. Koe no Katachi, zorbalık yapanlara karşı beslediğiniz nefreti, iyilikle yok etmeyi hedefliyor ve bunu çok güzel kotarıyor. Yine de içinizde var olacak bu nefretin yok olmasının gerekip, gerekmediğine; film bittiğinde siz karar verin.

Vermek istediği mesaj empatiye yönelik olan, samimi filmlerde eksi yön aramak, benim için güzele düşman olmakla aynı değere sahip. Yani bir nevi vandallık. Mümkün mertebe böyle yapımları, eleştirel bakış açısını uzak tutarak izleyin. Faydalanmaya çalışın, kalbinizi güzelleştirir. Ki eksi yön arasanız da bu filmde bulmanız çok zor. O klasik tabiri kullanayım; bence bu film “bir başyapıt”.

Pişman olmayacağınız bir 2 saat 10 dakika geçireceğinize kefilim.

13-) Akagami no Shirayukihime

Hikaye, Shirayuki (Snow White / Pamuk Prenses) isimli kızın ormanda şifalı otları toplama sahnesiyle başlar. Kıpkırmızı ve uzun saçlara sahip olan Shirayuki şehirde, ailesinden kalan küçük bir aktarda şifalı otlar ile ilaçlar hazırlayarak halka yardımcı olur. Nadir rastlanan ve kırmızı elmanın parlaklığına benzetilen saçları Shirayuki’nin en ilgi çekici tarafıdır. Hatta bu ilgi o kadar dillere yayılmıştır ki ülkenin prensinin bile kulağına gider. Kendine yeni eğlenceler arayan, egosu yüksek olan Prens Raj, eşine nadir rastlanan bu kızı kendisi için ister ve bir haberciyle Shirayuki’ye bu isteğini daha doğrusu emrini iletir. Kendi halinde yaşayan ve zamanının çoğunu ormanda geçiren Shirayuki’nin ise prensin cariyesi olmaya hiç niyeti yoktur.

Shirayuki, çok sevdiği hayatından geriye kırmızı saçlarını bırakarak şehri terk eder. Ülkenin birinci prensi olan Raj’ın egemenliğinden kurtulmak için bir sonraki krallığın sınırını geçmeye karar verir. Shirayuki’nin kendi başına çıktığı yolda Zen ile karşılaşmasıyla kaderi değişir. Bir kaza sonucu karşılaşan Zen ve Shirayuki kısa zamanda aralarında güven ve birbirini koruma duygusunu geliştirirler. 2 sezon 24 bölümden oluşmakta olan bu seri gözlerinizi ışıl ışıl yapacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12-) Blend S

12  bölümden oluşmakta olan bu seride ana karakterimiz Maika, yüzünde hep kızgın ve agresif bir ifade olduğu için önceki iş yerlerinden hep atılmıştır. Bir gün, tüm garsonlara 'Tsundere' veya ' Imouto (küçük kız kardeş)' gibi bazı özellikler verildiği bir kafede işe bulur. Yönetici, Maika'dan 'Do S' (aşırı sadist, agresif) garson olmasını ister ve hikaye başlar...

11-) Kimi no Na wa

Türkiyede vizyona girişiyle sinema salonlarını dolduran en popüler filmlerden olmalı sanırım... ve evet dikkat AĞLATIR.

itsuha adındaki genç kız, eşsiz manzaralı Itomori adındaki kırsal bir kasabada yaşamaktadır. Belediye başkanı babası, büyükannesi ve küçük kız kardeşi ile yaşayan Mitsuha, her ne kadar eşsiz manzaralı bir kasabada yaşasa da hayatını sıkıcı bulmaktadır ve “keşke Tokyo’lu bir erkek çocuğu olsam” demektedir. Animenin diğer ana karakteri Taki ise Mitsuha’nın “olmak” hayalini kurduğu Tokyo’lu erkek çocuğudur. Babası ile yaşayan Taki, Mitsuha gibi liseye gitmekte, yarı zamanlı bir işte çalışmakta ve arkadaşları ile boş zamanlarında vakit öldürmektedir. 

Günün birinde hem Taki hem de Mitsuha uyandıklarında oldukça garip bir durumu fark ederler. Kendi bedenlerinde değil, birbirlerinin bedenlerine güne başlamışlardır. Bazen iki günde bir bazen haftada bir gerçekleşen bu doğaüstü olay neticesinde hayatlarına o gün birbirlerinin bedenlerinde devam ederler. Elbette bu olay ilk yaşandığında iki taraf için de şok etkisi yaratır. Düşünsenize, günün birinde gözünüzü açıyorsunuz ve başka bir şehirde, başka bir evde ve başka bir bende uyanıyorsunuz. Hem de karşı cinsten! İlk şoku atlatan ikili önce birbirlerine mesajlar bırakmaya ve birbirlerinin hayatlarına küçük müdahaleler yapmaya başlarlar. Bir müddet sonra ise işler ciddi bir hal almaya başlayacaktır çünkü hiçbirimizin bilmediği ve tahmin dahi edemeyeceği bir olay yaşanmaktadır.

10-) Kimi ni Todoke

25 + 12 bölüm sayısıyla sizi bağımlı yapabilir dikkat edin. 

Kimi ni Todoke, Sawako Kuronoma adlı liseye başlayan bir kızın okul hayatını ve arkadaş ilişkilerini konu alıyor. Sawako, Halka adlı filmdeki (tabi orijinal Japon versiyonundaki) Sadako’ya benzediğinden ona Sadako lakabı takılmıştır. Bu benzerlikten dolayı Sawako sürekli yanlış anlaşılmalara maruz kalmıştır. Öyle ki, Sawako’nun insanları lanetleyebileceği ve hayaletleri görebileceği dilden dile dolanmıştır. Bu tür yanlışlıklardan dolayı Sawako içine kapanık, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ama elinden geleni de yapmaya çalışan birisidir. Buna rağmen liseye başladığında Ayane ve Chizuru ile arkadaş olmayı başarır ve ilk olarak hayranlık beslediği fakat daha sonra aşık olduğunu fark ettiği Kazehaya ile de samimiyetini arttırmaya başlar. Nitekim seri boyunca Sawako’nun arkadaşları ile yaşadıklarını, Kazehaya ile olan ilişkisini kimi zaman komik, kimi zaman ciddi bir şekilde izliyoruz.

9-) Gamers!

12 bölümden oluşmakta olan bu Animede Hikaye, oldukça sıradan bir lise öğrencisi olan Keita Amano'nun merkezinde şekillenmektedir. Keita 'nın hobisi, video oyunlarıdır, ancak bunun dışında, göze çarpan özelliklere sahip değildir ve hatta hiç aşık olmamıştır. Keita oyun hayatına devam ederken, aniden okuldaki en güzel kız ve okulun video oyun kulübü başkanıda olan Tendou Karen'in ilgi alanına girer. Keita'dan birdenbire video oyun kulübüne katılmasını istemesi, onda şok etkisi yaratır. Böylece kulüp ilişkileri diğer karakterlerinde girmesiyle renkli ve yanlış anlamalara yelken açan bir yola girecektir.

8-) Masamune-kun no Revenge

Masamune Akabefazla kiloları yüzünden Adaki Aki onla alay etmektedir ve ona “piggy”lakabınıtakmıştır. Aki’nin bu alaylarından hoşlanmayan Makabe,bir gün ondan intikamalmaya yemin etmiş ve kendini değiştirmeye karar vermiştir.Yıllar sonra Makabeistediği görünüm ve notlara ulaşmıştır ve Aki’nin okuluna nakil olur.Artıkkendisini alay konusu yapan Akiyle karşılaşamaya ve intikamını alamaya hazırdırfakat Aki Makabeyi yeni haliyle tanıyamaz.Acaba Makabenin intikamı düşündüğügibi olabilecekmi..?

İçeriğin Devamı Aşağıda

7-) Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Yakışıklılığı ile burun kanatan fakat bir o kadar şerefsiz sarışın karakterklerimizden birinin bulunduğu bir anime.

Erika Shinohara, liseye yeni başlamış kızımızdır ve her zamanki gibi arkadaş edinmekte zorluk yaşayan tiplerdendir ama bu sefer kararlıdır, kesinlikle arkadaş edinecektir!Sınıfa girdiğinde Erika, herkesin gruplaştığını fark eder ve yeni tanıştığı iki kızın grubuna dahil olmak ister..Yalnız bu onun için hiç kolay olmayacaktır, dahil olmak istediği gruptaki kızların ikisinin de sevgilisi vardır yani konuşacak ortak konuları vardır ve bizim asıl kızımız hep konuların dışarısında kalmaktadır.O an dahi asıl kızımızın aklına bir fikir gelir ve sevgilisi olduğu yalanını söyler.İlk başlarla arkadaşlarını, bu yalana inandırsa da ilerleyen zamanlarda arkadaşları asıl kızımızın yalan söylediğini fark ederler ve sevgilisinin resmini görmek isterler.

Asıl kızımız ne yapacağını düşünürken, sokakta gördüğü yakışıklı bir çocuğun gizlice fotoğrafını çekip erkek arkadaşı olduğunu iddia eder ama o çocuğun aslında okulunun prensi Kyouya Sata olduğundan haberi yoktur.Bu durum ortaya çıktığında ve asıl kızımız Kyouya Sata'ya derdini anlattığında Kyouya Sata, nazikçe sevgili rolü oynamayı kabul eder.Asıl kızımız onun çok nazik olduğunu düşünmek üzereyken, Kyouya Sata'nın gerçek yüzü ortaya çıkar.Aslında o  siyah kalpli bir sadisttir.  

Sata Erika'nın zayıflığından faydalanıp ona köpeği gibi davranır.

12 bölüm +1 ovadan oluşmakta.

6-) Kyoukai no Kanata

Hikâyemiz youmu adlı canlılar ile insanların bir arada yaşadığı bir dünyada geçmektedir. Akihito Kanbara adlı gencimiz okuldan çıkmış evinin yolunu tutarken okulun çatısında bir kız öğrencinin olduğunu fark eder. Kızı kurtarıp kurtarmamak konusunda tereddüt ederken bu hikâyenin devam edebilmesi için kızı kurtarmayı seçer! Kızı kurtarmaya gittiğinde ise kız tarafından kılıçla öldürülür. Daha doğrusu yaralanır, çünkü Akihito ölümsüz bir yarı “youmu”dur. Kendisini yaralayan ise Mirai Kuriyama adlı bir youmu avcısıdır. Birbirine düşman olan bu iki ayrı türün karşılaşması büyük sona doğru atılan ilk adım olur.

5-) Kotoura-san

Akıl okuma yeteneğiniz olsa ne yapardınız?

Çoğu kişi bunun mükemmel bir yetenek olduğunu, bu sayede istedikleri her şeyi elde edebileceklerini düşünebilirler fakat Kotoura için durum öyle değildir.

Kotoura-san akıl okuma gibi psişik bir olayı olası gerçek kurguya adapte edebilen bir seri.

Kotoura Haruka çocukluğundan beri istem dışı çevresindeki insanların zihinlerini okuyabilmektedir. Uygunsuz zamanlarda insanlar hakkındaki doğruları söylediği için önce arkadaşları tarafından dışlanır daha sonra da ailesi Kotoura’yı terk eder. Büyükbabası tarafından yetiştirilen Kotoura büyüdükçe insanlardan hatta büyükbabasından bile uzaklaşarak yalnız yaşamaya başlar. 15 yaşında yeni transfer olduğu okulunda da yine kimseyi yanına yaklaştırmaz ve günler geçtikçe çevresinde Kotoura ile yakınlaşmak isteyen sınıf arkadaşlarının sayısı azalır. Kotoura’nın yan sırasında oturan Manabe bu süreç boyunca Kotoura’yı izler ve onunla arkadaş olmak ister. Manabe, aklı sürekli erotik düşüncelerle dolu tuhaf bir gençtir Kotoura’nın bu yeteneğinden korkmaz aksine çok ilginç bulur. Manabe’nin bu arkadaşlığı sayesinde Kotoura tekrar hayata açılmayı denemeye başlar.

4-) Oregairu

2 sezon 26 ölüm +1 Ova dan oluşmakta olan Oregairu ya da orjinal ismiyle Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru'da ana karakterimiz Hachiman Hikigaya lise ikinci sınıf öğrencisi. Asosyal ve okulunda hatta sınıfında bile görünmez bir kişilik. Fakat bu durumu kabullenmiş ve kendisine sorun etmiyor. Zaten gençliğe ve sosyalliğe -hatta topluma- bakış açısı çok farklı. Rehber öğretmeni durumdan rahatsız ve biraz da sosyalleşebilmesi için onu okulun Hizmet Kulünü’ne katılmaya zorluyor. Hizmet Kulübü nedir derseniz; okulda sıkıntısı olan öğrencilere ellerinden geldiğince yardımcı olan bir kulüp, fakat bu yüzden de sadece bir üyesi var. O da Yukino Yukinoshita. Yukino popüler olmasına rağmen o da pek sosyal olmayan bir karakter. Fakat onun sosyalleşememe nedenleri Hachiman’ınkinden çok daha farklı, hatta tam tersi. Yui Yuigama ise neşeli kişiliğiyle dikkat çekse de o da pek popüler olmayan bir karakter. Yui’nin yolu da Hizmet Kulübü’nden yardım istemesiyle Hachiman ve Yukino ile kesişiyor. Böylece Yui daha sonra kulübe üye oluyor ve birbirinden farklı üç kişilik ekip (karakterlerimizi tanıdıkça neden kaybedenler kulübü dediğimi daha iyi anlayacaksınız) okuldaki öğrencilere yardım etmeye çalışıyor.

3-) Watashi ga Motete Dousunda

Eveet geldik son 3'e son üçte benim favorilerim kendimi kaptırdığım izlerken yeri geldiğinde çıldırdığım animelerle devam ediyoruz.

12 Bölümden oluşmakta olan bu muhteşem seride En sevdiği anime karakteri Shion’un ölümünden sonra depresyona giren Serinuma depresyona girer ve yeme içmeden kesilir. Günlerce okula gitmez. Yeme içme olayını kesmesinden dolayı hızlıca kilo veren Serinuma’nın artık eski kilolu halinden eser yoktur. Toparlanmaya başladığında ve depresyonu atlattığında kendindeki değişimi fark eder önce bir şaşırsa da çok önemsemez. Ancak okula gittiğinde durum hiçte sandığı kadar basit olmayacaktır. Çünkü çevresindeki insanlar onun bu değişimine oldukça şaşıracaklar. Ve davranışları değişecektir. Çünkü Serinuma artık okulundaki erkekler için çok çekici ve güzel biri haline gelmiştir. Fakat büyük bir sorun vardır. Onun için erkek ve kızların bir çift olması kabul edilemez bir durumken olaylar nasıl gelişecektir? Tam bir fujoshi olan Serinuma bu durumla nasıl başa çıkacaktır? Okuldaki erkeklerin ona karşı tutumunu anlayabilecek ve karşılık verebilecek midir?

BilgiFujoshiYaoi ve Shounen-ai türlerini seven ve buradaki erkek karakterlerini birbirlerine yakıştıran kızlar için kullanılan terimdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2-) Kaichou Wa Maid Sama

İzlemenizi şiddetle tavsiye ettiğim 27 bölümden oluşan benim için Animeden öte ve ilk aşık olduğum karakter olan Takumi Usui'yi bulunduran bu seri sizi sizden alacak.

“Kaichou wa maid-sama”nın birebir Türkçe anlamı “Başkan bir hizmetçi kız.” oluyor. Animemizin başkarakteri, Misaki Ayuzawa, neredeyse tamamı erkeklerden oluşan Seika Lisesi’nin Öğrenci Konsey Başkanıdır. Özellikle erkeklere karşı çok sert; kızları daima korumaya çalışan ve onları rahatsız eden erkeklere haddini bildirmeye çalışan, feminist bir kızdır. Derslerinde son derece hırslı, başarılı olan Misaki, lisenin aikido takımındadır; dövüşte oldukça iyidir. Erkekler ondan şeytan başkan diye bahseder. Ancak bu, onun okuldaki imajıdır; lisedekilerin bilmediği ve kendi otoritesinin sarsılmaması için bilmemeleri gereken bir sırrı vardır.

Peki, bu sır nedir?

Misaki, ailesine maddi olarak yardım etmek için bir maid-cafe’de yarı zamanlı işe başlamıştır ve okuldaki otoritesinin sarsılmaması için bunun gizli kalması gerekmektedir. Ayrıca, karakteri gereği erkekleri memnun eden bir kılığa ve role bürünmekten rahatsızlık duymaktadır ama başka çaresi yoktur. Babası, Misaki çocukken büyük bir borç batağına saplanıp bütün borcu ailenin üzerine yıkıp kaçmıştır. Misaki, fazla saf düşünceli annesi ve acayip bir karakteri olan kız kardeşi Suzuna ile her gün döşemeleri çöken döküntü evlerinde yaşamaktadır. Aslında erkeklere karşı sertliği ve güvensizliği de yaşadığı bu travmadan kaynaklanmaktadır.

Bir gün maid-cafe’nin önünden geçen okulun kayıtsız, kişiliği ve geçmişi pek bilinmeyen yakışıklı, çeyrek İngiliz asıllı olan -bu bilgi, manganın ilerleyen sayılarında verildi ancak animede yoktur- aynı lisenin öğrencisi Takumi Usui; öğrenci konseyi başkanı Misaki’yi görür hizmetçi kıyafetleri içerisinde. Bunu fark eden Misaki, korkuyla karışık, olanı biteni anlatır onu biraz hırpalayarak ve bu ikili, aralarında bir tür anlaşma imzalar; ama Usui’ye eğlence çıkmıştır bir kere, her gün Maid-cafe’ye gelerek Misaki’nin sinirlerini zıplatır ve dozunda romantizmle karışık komik olaylar meydana gelmeye başlar. Misaki’nin tsundere karakteri-yani gerçek duygularını, incinmemek adına sert ve iğneleyici tavır ve tutumla gizleyen karakteri- de ayrıca bir komedi unsuruna dönüşmüştür ve daha da bir “moe” olmuştur.

Bu yönleriyle otakulara ve otaku olmayanlara hitap eden güzel bir animedir bu yönüyle Kaichou wa maid-sama.

1-) Shigatsu wa Kimi no Uso

Geldik listemizin birincisine! Hüngür hüngür ağlamaya hazır mıyız? Yaşasın depresyon! Your Lie in April veya Türkçe’ye Nisan Yalanın olarak çevrilen animede olaylar ortaokulun son sınıfına giden Arima Kousei ve arkadaşları etrafında gelişiyor. Arima’nın annesi ünlü bir piyanisttir fakat ölümcül bir hastalığa yakalandığında kendisinin hayalini gerçekleştirmesi için Arima’ya küçüklüğünden bu yana çok sıkı bir piyano eğitimine tabii tutmuştur. Arkadaşları dışarıda vakit geçirirken kendisi günde yedi – sekiz saate varan piyano dersleri görür. Çok sert geçen dersler sonrası Arima henüz ortaokula bile başlamamışken piyano konusunda ustalaşmış, insan metronomu lakabını almıştır. Elbette birçok yarışmada da birincilikler elde edip çocuk deha unvanını da almıştır. Lakin tüm bu baskılara annesinin ölümü de eklenince Arima daha fazla dayanamaz ve piyanoyu çalamaz hale gelir. Daha doğrusu kendisinin dediğine göre notaları duyamaz hale gelir. Akabinde çocuk deha piyanoyu çalmayı bırakır ve aradan iki sene geçer. Çocukluk arkadaşları Tsubaki ve Vatari ile normal günler geçiren Arima’nın hayatı ansızın bir Nisan ayında hayatına Kaori Miyazano adlı bir kızın girmesi ile değişir. Kaori keman çalmaktadır ama Arima’nın tam tersi notalara bağlı kalmadan adeta ruhunu yansıtarak çalmaktadır. Ve Kaori’nin Arima’dan bir isteği vardır: Bir sonraki turda piyanistim olur musun? Nisan Yalanın’da hikâyeden ziyade karakterlerin geçmişi ve birbirleri ile olan ilişkileri ön plana çıkıyor. Mesela her bölüm Arima’nın geçmişi hakkında daha çok bilgiler ediniyoruz ve karakterlerin kendilerine sakladıkları da her bölümde biraz daha gün yüzüne çıkıyor

1. Bonus - Gekkan Shoujo Nozaki-kun

1. Bonus - Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Romantik olmayan romatik komedi diyebiliriz.

Çok ilginç olarak olayımız yine Japonya’da bir lisede başlıyor (bkz: Anime Klişeleri 101). Yine o klasik boş sınıf ve bir aşk itirafı sahnesi. Yine takmayan bir oğlan ve utangaç bir kız. İşlerin yinelemeyi bıraktığı an ise kızın, yani Sakura’nın erkeğe yani Nozaki’ye “seni seviyorum” yerine “senin hayranınım” demesi ve Nozaki’nin kendisinin mangadan bir hayranı olduğunu düşünerek imzasını vermesiyle ilginçleşmeye başlıyor. Sonrasında da yanlış anlaşılan romantizm ve shoujo manga yapımı üzerine hikayemiz ilerlemeye başlar(!). Biliyorum, dışarıdan bakınca konu yavan gözüküyor ama hep derim ki; animede iyi komedi konusuyla değil, onu nasıl işlediğiyle anlaşılır. Konunun özü kahkahalar atmanız ve bu açıdan başarılı bir konusu var. Bir de ilerleme telaşı olmasa….

2. Bonus - Tonari no Kaibutsu-kun

Shizuku Mizutani'nin hayatında en çok değer verdiği şey dersleridir.Haru Yoshida ise okulun ilk gününde kavga çıkarmış ve okuldan uzaklaştırılmıştır.Shizuku Mizutani, öğretmeninin istediğiyle Haru'ya ders notu götürür.   Bu görüşmeleri sırasında Mizutani, Haru'nun arkadaşları tarafından kullanıldığını farkeder ve bunu ona söyler.Haru bunu hiç hoş karşılamaz ve Mizutani'nin üzerine içeceğini boşaltır...

   Daha sonraları Haru gerçeği anlayacak ve Mizutani'ye aşık olacaktır.Haru sinirlendiğinde ne yaptığını bilmeyen bir kişidir ve ne zaman birisine yumruk atacak olsa Mizutani'ye çarpar.Kıskançlıkları Mizutani'yi delirtir.Mizutani ilk başta kayıtsız kalsa da zamanla o da Haru'ya aşık olur. 

Anime 13 bölümden oluşuyor ve sonu yarım kalıyor.Israrla bir gün 2. sezonu yapılacak diye bekliyorum. (Mangasından devam edin mangasından.)

3. Eğer Buraya kadar zahmet edip okuduysanız sonsuz teşekkür ederim! Umarım önerilerimi beğenirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın